Соус «Суго» з базиліком на зиму – це класика італійської кухні, яку можна запросто повторити в домашніх умовах, використовуючи лише овочі та зелень, які ростуть на вашому городі або куплені на ринку. За основу в даному соусі беруться стиглі м’ясисті помідори, які ніби створені для поєднання з ароматним базиліком. Така заготівля чудово підходить для доповнення пасти, змазування основи піци або приготування ситної лазаньї. Виходячи з вищесказаного, цей продукт широко застосовується в кулінарії і обов’язково припаде до смаку саме вам!
Соус «Суго» з базиліком на зиму – класичний рецепт
Соус «Суго» з базиліком на зиму – це традиційна добавка до різних страв, яка готується настільки просто і швидко, що вийде навіть у дитини». Даний продукт зберігає свій насичений смак і аромат, навіть незважаючи на консервацію. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти на
1 порц.
- Помідори 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Базилік свіжий 1 пучок
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець чилі ½ шт.
- Часник 1 зуб.
- Олія соняшникова 50 мл
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Томатна паста 100 гр.
- Оцет яблучний 5% 2 ст. л.
Процес приготування:
- Готуємо соус «Суго» з базиліком на зиму. Томати обполіскуємо і заливаємо окропом на 10-15 хвилин.
- Не гаючи часу, нарізаємо чверть кільцями ріпчасту цибулю, перець нарізаємо соломкою, часник подрібнюємо довільно.
- Томати акуратно дістаємо з гарячої води, видаляємо шкірку, а м’якоть ріжемо довільними шматочками.
- У сотейнику розігріваємо олію і закидаємо перці з часником і цибулею обсмажуємо протягом 7 хвилин, помішуючи.
- Потім овочеве асорті доповнюємо помідорами, закрити сотейник кришкою і тушкуємо близько півгодини.
- Через 30 хвилин додаємо рубаний базилік – заважаємо.
- Додаємо цукровий пісок, сіль, пасту з перетертих томатів – перемішуємо і тримаємо на вогні під кришкою ще 10 хвилин.
- Прибираємо сотейник з вогню і пробиваємо компоненти заглибним блендером, вливаємо оцет і знову доводимо до кипіння.
- Розливаємо ароматний соус по стерильним банкам і щільно закручуємо металевими кришками. Остуджуємо, обернувши в покривало.
- Зберігаємо заготовки в прохолодному приміщенні без прямих сонячних променів. Приємного апетиту!
Соус «Суго» з болгарським перцем на зиму
Соус «Суго» з болгарським перцем на зиму готується із звичайних інгредієнтів, до яких всі звикли і складно когось здивувати, однак, завдяки використанню ароматних трав, продукт починає грати зовсім іншими фарбами.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Базилік – 10 гр.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- оцтова Есенція 70% – ½ ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний гострий стручковий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На розігрітому оливковому маслі злегка підрум’янюємо нарізку з ріпчастої цибулі і часнику.
Крок 2. Закидаємо до засмажки соломку болгарського перцю, перемішуємо і смажимо 5-10 хвилин.
Крок 3. Паралельно знімаємо з ошпарених томатів шкірку, кладемо в чашу блендера і додаємо гострий стручковий перець за смаком.
Крок 4. Перебиваємо до однорідної консистенції.
Крок 5. До розм’якшеним овочів переливаємо томатне пюре.
Крок 6. Кип’ятимо під кришкою, після знімаємо кришку і тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини.
Крок 7. Додаємо сіль, подрібнену зелень і спеції – перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.
Крок 8. Склад пюрируем і присмачую оцтовою есенцією.
Крок 9. Розливаємо по стерильним банкам, загвинчуємо і перевертаємо догори дном, обернувши в плед. Через добу переносимо в комору. Приємного апетиту!
«Суго» з гірким перцем на зиму
Соус «Суго» з гірким перцем на зиму – це універсальне додаток до ваших улюблених страв, яке зробить смак в рази насиченішим і яскравішим. На процес піде зовсім небагато часу, а от підсумковий результат підкорить вас ще в процесі теплової обробки.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Базилік зелений – 200 гр.
- Часник – 1 головка.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо помідори і насухо витираємо паперовими рушниками, ріжемо на часточки.
Крок 2. Обполіскуємо базилік і стряхиваем зайву вологу.
Крок 3. Подрібнюємо.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубців часнику, нарізаємо довільно гострий перець.
Крок 5. Прокручуємо томати через решітку м’ясорубки, переливаємо в каструльку.
Крок 6. В томатну масу додаємо подрібнений базилік, оливкова олія, цукор і сіль – тушкуємо на мінімальному нагріві півгодини з моменту закипання.
Крок 7. Закидаємо гострий перець і часник, перемішуємо і через хвилини вимикаємо вогонь.
Крок 8. Розливаємо ароматний соус по стерильним банкам, закатуємо і перевертаємо для перевірки герметичності догори дном.
Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Соус «Суго» з томатною пастою на зиму
Соус «Суго» з томатною пастою на зиму – це насичений, густий продукт, який готується з сезонних овочів, а також з використанням таких незвичайних компонентів, як тростинний цукровий, бальзамік і базилік – настільки смачно, що зупинитися просто неможливо!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Перець чилі – ½ шт.
- томатна Паста – 100 гр.
- Базилік – 2 гілочки.
- Бальзамік – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ст. л.
- Цукор-пісок тростинний – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. На помідорах робимо хрестоподібні надрізи і на хвилину занурюємо в окріп, а потім у крижану воду. Знімаємо шкірку.
Крок 2. На невеликі довільні сегменти ріжемо овочі.
Крок 3. На розігрітій оливковій олії прогріваємо цибулю і часник, потім додаємо солодкий перець і злегка припускаємо компоненти.
Крок 4. Закидаємо в сотейник помідори й тушкуємо масу півгодини, посипаємо сіллю і цукровим піском.
Крок 5. Доповнюємо компоненти подрібненим базиліком і пастою з томатів, витримуємо на вогні ще 10 хвилин і пробиваємо блендером.
Крок 6. Однорідний соус розкладаємо по банках і після охолодження переносимо на полицю льоху. Приємного апетиту!
Соус «Суго» з часником і базиліком на зиму
Соус «Суго» з часником і базиліком на зиму – це ідеальне додаток до піци, пасти або бургерам. Простіше кажучи, приготуйте класичний соус для італійської кухні і з легкістю урізноманітніть ваш звичний раціон, ви безумовно приємно здивуєте своїх домочадців!
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Томати – 1 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Базилік – 1 пучок.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо та очищаємо овочі, чверть кільцями ріжемо цибулину.
Крок 2. На розігрітому рослинному маслі підрум’янюємо подрібнену цибулю.
Крок 3. Томати прокручуємо через м’ясорубку і перелити в сотейник, варимо 5 хвилин з моменту закипання.
Крок 4. В томатну масу відправляємо пасеровану цибулю, перець чилі і часник – перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 5. Приправляємо соус ароматними травами, цукровим піском і сіллю – перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
Крок 6. Тепер додаємо подрібнений базилік, через 5 хвилин вливаємо оцет і ще через 5 хвилин вимикаємо нагрівання.
Крок 7. Масу розподіляємо по стерильним банкам і щільно загвинчуємо. Після охолодження заготовки ставимо на полицю в прохолодному приміщенні. Готуйте і отримуйте задоволення!