Грибна ікра з рижиков на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Грибна ікра з рижиков на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна використовувати у приготуванні закусок або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку кулінарну збірку з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями.

Грибна ікра з рижиков на зиму в банках

Грибна ікра з рижиков на зиму в банках – це оригінальне частування, яке урізноманітнює домашній стіл. Продукт можна подавати як соус або використовувати в приготуванні закусок. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
0.7 л.

  • Рижики свіжі 1 кг
  • Вода 900 мл
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сіль 25 гр.
  • Оцет столовий 9% 10 мл
  • Масло рослинне 35 мл
  • Часник 10 гр.
  • Листя хрону 2 шт.

Процес приготування:

  1. Заготовимо грибну ікру з рижиков на зиму в банках. Відміряємо потрібну кількість грибів.
  2. Очищаємо і гриби промиваємо в холодній проточній воді. Підготовлені гриби опускаємо в киплячу підсолену воду, зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин до повної готовності.
  3. На розігрітій сковороді обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, близько 2-3 хвилин.
  4. Додаємо до цибулі відварені гриби. Масу перемішуємо і смажимо близько 25 хвилин.
  5. Після цього прокручуємо через м’ясорубку і доповнюємо оцтом.
  6. На дно стерилізованою банки викладаємо листя хрону і часник, заповнюємо ємність грибний заготівлею і заливаємо залишився в сковороді рослинним маслом. Закатуємо і даємо повністю охолонути.
  7. Грибна ікра з рижиков на зиму в банках готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.