Підлива для котлет – 8 смачних рецептів приготування з фото покроково

З появою готових соусів ми почали забувати, що таке підлива. А дарма, адже вона покращує смак, як самих котлет, так і гарніру, приготованого до них. При цьому робить страву набагато соковитіше. Існує величезна безліч рецептів підлив. Прочитайте нашу статтю і виберіть свій варіант.

Підлива для котлет з томатною пастою і борошном

Підлива по цьому рецепту виходить густий по консистенції і насиченим смаком. Підходить для будь-яких котлет і гарнірів. При цьому готується з доступних інгредієнтів, які є під рукою у багатьох господинь.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський ½ шт.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок ¼ ч. л.
  • Вода ½ склянки
  • Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну підливу для котлет? Очистіть цибулину від лушпиння, помийте і дрібно наріжте. Болгарський перець помийте, видаліть плодоніжку і насіння. Наріжте кубиками такого ж розміру, як і цибуля. Для підливи краще, якщо овочі будуть порізані дрібно. Так вона вийде однорідний. Якщо у вас немає болгарського перцю, не засмучуйтеся, і без нього підлива вийде смачною. Обмийте морква, очистіть овочечисткою і натріть на дрібній тертці.
  2. Розігрійте рослинну олію в сковороді. Відразу перекладіть в неї цибулю і болгарський перець. Обсмажуйте на невеликому вогні до золотистого кольору. Викладіть до обсмаженою овочам моркву і помішуючи готуйте ще 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб овочі не підгоріли, інакше смак підливи зіпсується.
  3. До овочів всипте борошно і ретельно перемішайте. На цьому етапі визначається загальна густота підливи. Чим більше борошна, тим вона гущі. Відразу ж додайте томатну пасту і знову перемішайте до однорідного стану.
  4. Поступово вливайте кип’ячену воду і потихеньку заважайте. Якщо підлива здається ще дуже густий, додайте додатково воду.
  5. Після того як маса в сковороді закипить всипте цукор, він нейтралізує кислуватий присмак томатної пасти. Посоліть і додайте приправи (зупиніть свій вибір на приправи для м’яса, з якого готуєте котлети). Перемішуйте. Додайте сметану і знову перемішайте.
  6. Вимкніть вогонь і залиште підливу доходити під кришкою на 5 хвилин. Все готово! Розкладіть котлети з гарніром по тарілках і полити підливою.
    Смачного!