Підлива для котлет – 8 смачних рецептів приготування з фото покроково

Біла підлива для котлет зі сметаною

Якщо ви не любите овочеві і підливи підливи з томатною пастою, то це ідеальний рецепт для вас. Вершкове масло, сметана і пшеничне борошно, а на виході вийде ніжна білосніжна підлива з приємною кислинкою.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Бульйон (м’ясний) – 250 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. В каструлю або сотейник, бажано з антипригарним покриттям відправляємо вершкове масло і чекаємо, поки воно розплавиться.

2. Всипаємо борошно пшеничне, змішуємо з вершковим маслом і обсмажуємо на невеликому вогні. Постійно помішуйте олійно-борошняну суміш, щоб вона не пригоріла.

3. Підігріваємо бульйон. Він повинен бути гарячим. Краще використовувати м’ясний або овочевий. Якщо у вас немає ні одного, ні другого, то скористайтеся просто кип’яченою водою. Вливаємо його тонкою цівкою в олійно-борошняну суміш, інтенсивно перемішуючи віночком. У вас не повинно бути грудок.

4. Прийшла черга сметани. Краще, якщо вона буде кімнатної температури. Перекладаємо її в каструлю і ретельно перемішуємо. У вас повинна вийти білосніжна, однорідна гладка маса. Якщо по консистенції вона дуже густа, можна вливаємо ще трохи бульйону.

5. Солимо підливу, всипаємо чорний мелений перець. Перемішуємо і, довівши до кипіння, варимо на невеликому вогні пару хвилин. Вимикаємо вогонь. Біла підлива на основі сметана готова. Сервіруємо стіл, розкладаємо гаряче з гарніром по порційних тарілках і поливаємо з підливою.

Приємного апетиту!