Часниковий соус – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Будь-яка їжа стане смачнішим, якщо додати до неї часниковий соус. Причому, що готувати цей соус нескладно. У будь-який час року він відмінно впишеться у ваш раціон: влітку його можна додавати в салати замість майонезу, взимку – подавати з смаженою картоплею. Ми зібрали 10 рецептів приготування часникового соусу в домашніх умовах.

Вершково-часниковий соус в домашніх умовах

Смачний соус для м’яса, курки, морепродуктів або заправки салату. Ядрьону часникову гіркоту пом’якшують вершки. Незважаючи на те, що соус дуже простий у приготуванні, він робить смак страв багатше та насиченим.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Часник 6 зуб.
  • Вершки 200 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати часниковий соус в домашніх умовах? Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
  2. Дуже дрібно наріжте часник ножем або пропустіть через прес.
  3. На сковороді розтопіть вершкове масло.
  4. Потім викладіть часник, смажте його близько хвилини, щоб не підгорів.
  5. Після цього влийте вершки, доведіть суміш до кипіння.
  6. Посоліть і поперчіть соус.
  7. Далі продовжуйте готувати соус на повільному вогні 10 хвилин, поки він не загусне.
  8. Соус готовий, остудіть його і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт часникового соусу зі сметаною

Сметанно-часниковий соус – один з найбільш швидких в приготуванні соусів. Він універсальний, підходить до картоплі, м’яса, овочів і каш. Основу соусу складає сметана, а часник надає йому гостроту і аромат.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сметана – 1 склянка
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.

2. У сметану додайте сіль.

3. Зелень вимити і дрібно наріжте.

4. Подрібніть часник і додайте в сметану.

5. Також викладіть в миску зелень і перець мелений.

6. Соус перемішайте і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Дуже простий часниковий соус з майонезом

Один з найпростіших варіантів домашніх соусів, який перетворить ваші страви. Чи то просто смажені кабачки або варена картопля, часниковий соус зробить їх повноцінним смачним блюдом.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Майонез – 100 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через прес.

2. Викладіть часник в миску, додайте мелену суміш перців.

3. Додайте майонез.

4. Добре перемішайте соус.

5. Перекладіть в Соус красиву креманку, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Домашній часниковий соус зі сметани і майонезу

Безсумнівно, краще всього використовувати для приготування часникового соусу домашній майонез, але, звичайно, ви можете скористатися магазинним. Рекомендоване співвідношення сметани і майонезу 1 до 1, але можливі і інші варіанти. Визначаючи кількість часнику, пам’ятайте, що його смак стає більш яскравим, коли соус настоїться.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сметана – 120 мл
  • Майонез – 80 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Змішайте сметану і майонез в мисці. Часник очистіть від лушпиння, петрушку помийте і наріжте.

2. Часник пропустіть через прес і додайте до сметани і майонезу.

3. Викладіть в миску зелень.

4. Соус добре перемішайте, спробуйте на смак. При необхідності посоліть.

5. Дайте соусу добре настоятися в холодильнику, потім подавайте до столу, до домашніх страв.

Приємного апетиту!

Часниковий соус з йогурту для салату Цезар

Всім відомо, що заправляють салат Цезар спеціальним соусом. Саме завдяки йому він і отримав свою назву. Але якщо ви не маєте можливості приготувати соус Цезар, дотримуючи всі тонкощі рецепту, то ми пропонуємо відмінну альтернативу у вигляді часникового соусу на натуральному йогурті.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Часник – 1 головка.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Йогурт натуральний – 150 мл

Процес приготування:

1. Часник очистіть від лушпиння.

2. Пропустіть зубчики часнику через прес. З лимона вичавити сік. Викладіть отриману часникову масу в блендер, влийте лимонний сік. Збийте інгредієнти.

3. Далі влийте рослинне масло, знову збийте до отримання світлої однорідної маси.

4. В останню чергу додайте йогурт. Продовжуйте збивати соус до однорідності.

5. Наприкінці посоліть соус за смаком і охолодіть його в холодильнику. Часниковим соусом можна заправити салат Цезар або подати його до інших страв.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирно-часникового соусу

Сирно-часниковий соус – універсальна добавка до страв з різних овочів, зокрема картоплі, броколі, кабачків і баклажанів. Також він підходить для різного виду закусок: грінок, брускетта і бутербродів.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Горіхи волоські – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Викладіть сметану і майонез в миску.

2. Сир натріть на дрібній тертці. Викладіть його в миску.

3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес, додати в миску до решти інгредієнтів.

4. Далі, за допомогою блендера, змішайте інгредієнти до отримання однорідної консистенції соусу.

5. Перед тим, як подати соус або використовувати його в приготуванні будь-якої страви, додайте в нього подрібнені волоські горіхи.

Приємного апетиту!

Часниковий соус для курки в домашніх умовах

Часник надає курячому м’ясу чудовий аромат і робить його смак більш насиченим. Тому краще всього доповнювати страви з курки часниковим соусом. Включення в ваш раціон різних соусів зробить вашу їжу більш різноманітною і апетитною.

Час готування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Сир – 15 гр.
  • Кріп подрібнений – 1 ч. л.
  • Часник подрібнений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Викладіть в миску сметану.

2. Сир натріть на дрібній тертці.

3. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть будь-яким зручним способом.

4. Кріп промийте, просушіть і дрібно наріжте.

5. Додайте до сметані соєвий соус і спеції. З соєвим соусом будьте акуратні, щоб не переборщити, додавайте його трохи, орієнтуйтеся на свій смак.

6. Потім викладіть часник, сир і зелень, добре перемішайте.

7. Соус готовий, можна подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Смачний часниковий соус для домашньої шаурми

Шаурма давно вже стала одним з найпопулярніших способів швидко перекусити у місті чи будинку. Щоб ваша закуска стала ще більш соковитою, ароматною і смачною, додайте в неї часниковий соус, приготований за нашим рецептом.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Часник – 10 зуб.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сметана – 150 мл
  • Ряжанка – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте ряжанку, майонез і сметану.

2. Додайте сіль і цукор, перемішайте.

3. Далі видавіть сік з половини лимона.

4. Часник пропустіть через прес, додати в миску, змішайте.

5. Всипте мелений перець і хмелі-сунелі.

6. Ще раз добре перемішайте соус. Часниковий соус можна використовувати для приготування шаурми відразу ж.

Приємного апетиту!

Ніжний вершково-часниковий соус для креветок

Вершково-часниковий соус виходить ніжним, з приємним тонким ароматом, але в той же час пікантним і насиченим. Ці властивості роблять його вишуканим доповненням, яким можна доповнити страви з креветок або інших морепродуктів.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Часник – 1 головка.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелена – за смаком.

Процес приготування:

1. Поставте сковороду на вогонь, покладіть вершкове олію і розтопіть його.

2. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте на сковороду часник, смажте протягом 20-30 секунд, постійно помішуючи, щоб він не пригорів.

3. Як тільки з’явився сильний часниковий аромат, влийте вершки. Доведіть до кипіння і продовжуйте готувати на повільному вогні ще 5 хвилин.

4. Далі посоліть і приправити соус за смаком. Залиште соус на повільному вогні ще на 3-5 хвилин, він повинен загуснути.

5. Використовувати вершково-часниковий соус можна в теплому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний часниковий соус для мідій?

Морепродукти дуже «люблять» різні соуси, вони охоче вбирають в себе аромати спецій. Одним з найбільш вдалих поєднань, можна назвати поєднання мідій і часникового соусу. Готується це ароматне доповнення зовсім нескладно.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сметана – 120 мл
  • Майонез – 80 мл
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску покладіть сметану і майонез.

2. Зелень промийте, просушіть і дрібно порубаєте ножем. Це може бути петрушка, кінза або кріп – за вашим смаком.

3. Часник очистіть, пропустіть через прес і також викладіть в миску.

4. Добре перемішайте соус.

5. Перед подачею часниковий соус можна охолодити.

Приємного апетиту!