Класичний соус бешамель — це заправка, яка зустрічається в стравах різних країн світу. Її додають до лазіння, пасти, м’ясних тюфтельками або рибі. Продукт відрізняється ніжним і легким смаком. Приготувати його в домашніх умовах не складе ніякої праці. Використовуйте для цього перевірену кулінарну збірку з покроковими фото.
Класичний рецепт соусу бешамель з молока, масла і борошна
Приготування класичного ніжного соусу бешамель порадує своєю простотою. Вам знадобляться лише борошно, молоко і вершкове масло. Беріть на замітку традиційний рецепт для ваших кулінарних задумів.
Інгредієнти на
0.6 кг.
- Борошно 4 ст. л.
- Молоко коров’яче 600 мл
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Мускатний горіх 1 щіпка
Процес приготування:
- Щоб приготувати соус бешамель за класичним рецептом, вершкове масло викладаємо шматочками в сотейник.
- Розтоплюємо продукт до прозорої рідкої суміші.
- Відразу ж просіваємо сюди потрібну кількість борошна.
- Активно вимішуємо заготівлю і продовжуємо тримати її на слабкому вогні. Необхідно розбити всі грудочки.
- Поступово вливаємо в вміст молоко і додаємо сіль.
- Продовжуємо помішувати масу до її загусання і повної однорідності.
- В кінці готування доповнюємо класичний соус бешамель мускатним горіхом і використовуємо його не за призначенням.
Соус бешамель з вершків для лазаньї
Повітряний і м’який на смак соус бешамель виходить з додаванням вершків. Густий продукт підходить для просочення лазаньї і запіканок, також на його основі можна приготувати пасту.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 300 гр.
Склад:
- Вершки жирні – 1 склянка
- Борошно -1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Бульйон – 120 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Кладемо шматок вершкового масла в сковороду або сотейник. Розтоплюємо продукт до рідкого стану.
2. Всипаємо борошно і активно розмішуємо масу, щоб всі грудочки розбилися. Готуємо до появи піни.
3. Вливаємо в вміст бульйон, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і знову кип’ятимо.
4. Далі вливаємо холодні вершки. Тушкуємо масу і ретельно помішуємо її до загустіння.
5. Ніжний соус бешамель з вершками готовий. Переливати його в зручну ємність і використовуйте за призначенням.
Домашній соус бешамель з йогурту і оливкової олії
Полегшений варіант приготування соусу бешамель – з йогурту і оливкової олії. Так продукт вийде менш калорійним, але таким же ніжним і смачним. Беріть на замітку для ваших кулінарних ідей.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Йогурт натуральний – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Масло оливкове – 120 мл
- Борошно – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Вливаємо в підходящу посуд оливкове масло і додаємо в нього просіяне борошно. Збиваємо продукти до однорідності.
2. Перекладаємо суміш на розігріту сковороду і обсмажуємо її близько трьох хвилин на середньому вогні.
3. В цю заготовку вливаємо молоко і викладаємо натуральний йогурт. Солимо масу за смаком і розмішуємо.
4. Готуємо на зменшеному вогні і регулярно помішуємо. На цій піде приблизно 10 хвилин. В кінці додаємо спеції за смаком.
5. Густий і ніжний соус бешамель з йогурту і оливкової олії готовий. Можна подавати до столу.
Дуже смачний рецепт соусу бешамель з кокосового молока
Приготувати домашній соус бешамель можна на кокосовому молоці. Ніжний продукт відмінно доповнить м’ясні страви або гарніри. Також можна використовувати для лазаньї або пасти.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Молоко кокосове – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлі або сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла до рідкого стану.
2. Просіваємо борошно сюди і активно розмішуємо її до розбивання грудок.
3. Додаємо в масу сіль і мелений перець за смаком. Продовжуємо готувати на слабкому вогні.
4. Поступово вливаємо в вміст кокосове молоко і відразу розмішуємо його.
5. Варимо продукт, поки він не стане однорідним і густим.
6. Ніжний домашній соус бешамель на кокосовому молоці готовий. Можна використовувати за призначенням.
Як приготувати соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах?
Щоб домашній соус бешамель вийшов максимально густим і повітряним, використовуйте простий рецепт з додаванням крохмалю. Продукт порадує своїм ніжним смаком. Його зручно використовувати в приготуванні інших поживних страв.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Молоко – 2 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.
2. Розтоплюємо вершкове масло в будь-якій зручній металевому посуді.
3. Відправляємо в масло крохмаль. Обсмажуємо продукти 2-3 хвилини, активно помішуючи.
4. Сюди ж вливаємо молоко і продовжуємо готувати до утворення однорідної суміші.
5. Посипаємо масу сіллю і спеціями за смаком. Можна використовувати мелений перець або мускатний горіх. Варимо до отримання густої консистенції.
6. Ніжний і повітряний соус бешамель на основі крохмалю готовий.
Соус бешамель з часником для м’ясних і рибних страв
Оригінальний варіант домашнього соусу бешамель – з додаванням часнику. Частування порадує яскравим ароматом і смаком. Подавайте його з м’ясом, рибою або гарніром. Також підходить як просочення для запіканок.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 600 гр.
Склад:
- Вершки – 400 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматок вершкового масла кладемо в сковороду. Розтоплюємо його і добре нагріваємо, але не перетримуємо, щоб продукт не почав випаровуватися.
2. Подрібнюємо очищені зубчики часнику і після відправляємо їх в гаряче масло. Готуємо до появи аромату.
3. Викладаємо в суміш просіяне борошно.
4. Вимішуємо продукти до утворення м’яких однорідних грудочок.
5. Слідом вливаємо вершки і додаємо сіль. Починаємо активно вимішувати заготовку.
6. Тримаємо соус на вогні до загустіння, після чого вимикаємо плиту. Можна пробувати!
Простий і смачний рецепт соусу бешамель з сиром
Яскравий варіант домашнього соусу бешамель – з додаванням сиру. Ніжний продукт поліпшить смак будь-якої страви і додасть йому родзинку. Підходить для лазаньї, запіканок, сендвічів або пасти.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Борошно – 60 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Сир плавлений – 30 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді. Додаємо в нього борошно, перець, мускатний горіх, мелений перець, сіль і подрібнений часник.
2. Інтенсивно розмішуємо продукти і продовжуємо обсмажувати.
3. Готуємо масу до золотистого кольору.
4. Окремо нагріваємо молоко і поступово вливаємо його в заготовку.
5. Вміст додаємо і плавлений сир. Доводимо масу до кипіння і після готуємо ще 2-3 хвилини.
6. У процесі готування важливо постійно розмішувати суміш, щоб не було грудочок.
7. Ніжний сирний соус бешамель готовий. Використовуйте його для приготування інших страв.