Класичний соус бешамель – рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний соус бешамель — це заправка, яка зустрічається в стравах різних країн світу. Її додають до лазіння, пасти, м’ясних тюфтельками або рибі. Продукт відрізняється ніжним і легким смаком. Приготувати його в домашніх умовах не складе ніякої праці. Використовуйте для цього перевірену кулінарну збірку з покроковими фото.

Класичний рецепт соусу бешамель з молока, масла і борошна

Приготування класичного ніжного соусу бешамель порадує своєю простотою. Вам знадобляться лише борошно, молоко і вершкове масло. Беріть на замітку традиційний рецепт для ваших кулінарних задумів.

Інгредієнти на
0.6 кг.

  • Борошно 4 ст. л.
  • Молоко коров’яче 600 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Мускатний горіх 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати соус бешамель за класичним рецептом, вершкове масло викладаємо шматочками в сотейник.
  2. Розтоплюємо продукт до прозорої рідкої суміші.
  3. Відразу ж просіваємо сюди потрібну кількість борошна.
  4. Активно вимішуємо заготівлю і продовжуємо тримати її на слабкому вогні. Необхідно розбити всі грудочки.
  5. Поступово вливаємо в вміст молоко і додаємо сіль.
  6. Продовжуємо помішувати масу до її загусання і повної однорідності.
  7. В кінці готування доповнюємо класичний соус бешамель мускатним горіхом і використовуємо його не за призначенням.