Класичний соус бешамель – рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний соус бешамель — це заправка, яка зустрічається в стравах різних країн світу. Її додають до лазіння, пасти, м’ясних тюфтельками або рибі. Продукт відрізняється ніжним і легким смаком. Приготувати його в домашніх умовах не складе ніякої праці. Використовуйте для цього перевірену кулінарну збірку з покроковими фото.

Класичний рецепт соусу бешамель з молока, масла і борошна

Приготування класичного ніжного соусу бешамель порадує своєю простотою. Вам знадобляться лише борошно, молоко і вершкове масло. Беріть на замітку традиційний рецепт для ваших кулінарних задумів.

Інгредієнти на
0.6 кг.

  • Борошно 4 ст. л.
  • Молоко коров’яче 600 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Мускатний горіх 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати соус бешамель за класичним рецептом, вершкове масло викладаємо шматочками в сотейник.
  2. Розтоплюємо продукт до прозорої рідкої суміші.
  3. Відразу ж просіваємо сюди потрібну кількість борошна.
  4. Активно вимішуємо заготівлю і продовжуємо тримати її на слабкому вогні. Необхідно розбити всі грудочки.
  5. Поступово вливаємо в вміст молоко і додаємо сіль.
  6. Продовжуємо помішувати масу до її загусання і повної однорідності.
  7. В кінці готування доповнюємо класичний соус бешамель мускатним горіхом і використовуємо його не за призначенням.

Соус бешамель з вершків для лазаньї

Повітряний і м’який на смак соус бешамель виходить з додаванням вершків. Густий продукт підходить для просочення лазаньї і запіканок, також на його основі можна приготувати пасту.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 300 гр.

Склад:

  • Вершки жирні – 1 склянка
  • Борошно -1 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Бульйон – 120 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Кладемо шматок вершкового масла в сковороду або сотейник. Розтоплюємо продукт до рідкого стану.

2. Всипаємо борошно і активно розмішуємо масу, щоб всі грудочки розбилися. Готуємо до появи піни.

3. Вливаємо в вміст бульйон, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і знову кип’ятимо.

4. Далі вливаємо холодні вершки. Тушкуємо масу і ретельно помішуємо її до загустіння.

5. Ніжний соус бешамель з вершками готовий. Переливати його в зручну ємність і використовуйте за призначенням.

Домашній соус бешамель з йогурту і оливкової олії

Полегшений варіант приготування соусу бешамель – з йогурту і оливкової олії. Так продукт вийде менш калорійним, але таким же ніжним і смачним. Беріть на замітку для ваших кулінарних ідей.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Йогурт натуральний – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Масло оливкове – 120 мл
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Вливаємо в підходящу посуд оливкове масло і додаємо в нього просіяне борошно. Збиваємо продукти до однорідності.

2. Перекладаємо суміш на розігріту сковороду і обсмажуємо її близько трьох хвилин на середньому вогні.

3. В цю заготовку вливаємо молоко і викладаємо натуральний йогурт. Солимо масу за смаком і розмішуємо.

4. Готуємо на зменшеному вогні і регулярно помішуємо. На цій піде приблизно 10 хвилин. В кінці додаємо спеції за смаком.

5. Густий і ніжний соус бешамель з йогурту і оливкової олії готовий. Можна подавати до столу.

Дуже смачний рецепт соусу бешамель з кокосового молока

Приготувати домашній соус бешамель можна на кокосовому молоці. Ніжний продукт відмінно доповнить м’ясні страви або гарніри. Також можна використовувати для лазаньї або пасти.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Молоко кокосове – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлі або сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла до рідкого стану.

2. Просіваємо борошно сюди і активно розмішуємо її до розбивання грудок.

3. Додаємо в масу сіль і мелений перець за смаком. Продовжуємо готувати на слабкому вогні.

4. Поступово вливаємо в вміст кокосове молоко і відразу розмішуємо його.

5. Варимо продукт, поки він не стане однорідним і густим.

6. Ніжний домашній соус бешамель на кокосовому молоці готовий. Можна використовувати за призначенням.

Як приготувати соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах?

Щоб домашній соус бешамель вийшов максимально густим і повітряним, використовуйте простий рецепт з додаванням крохмалю. Продукт порадує своїм ніжним смаком. Його зручно використовувати в приготуванні інших поживних страв.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.

2. Розтоплюємо вершкове масло в будь-якій зручній металевому посуді.

3. Відправляємо в масло крохмаль. Обсмажуємо продукти 2-3 хвилини, активно помішуючи.

4. Сюди ж вливаємо молоко і продовжуємо готувати до утворення однорідної суміші.

5. Посипаємо масу сіллю і спеціями за смаком. Можна використовувати мелений перець або мускатний горіх. Варимо до отримання густої консистенції.

6. Ніжний і повітряний соус бешамель на основі крохмалю готовий.

Соус бешамель з часником для м’ясних і рибних страв

Оригінальний варіант домашнього соусу бешамель – з додаванням часнику. Частування порадує яскравим ароматом і смаком. Подавайте його з м’ясом, рибою або гарніром. Також підходить як просочення для запіканок.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Вершки – 400 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматок вершкового масла кладемо в сковороду. Розтоплюємо його і добре нагріваємо, але не перетримуємо, щоб продукт не почав випаровуватися.

2. Подрібнюємо очищені зубчики часнику і після відправляємо їх в гаряче масло. Готуємо до появи аромату.

3. Викладаємо в суміш просіяне борошно.

4. Вимішуємо продукти до утворення м’яких однорідних грудочок.

5. Слідом вливаємо вершки і додаємо сіль. Починаємо активно вимішувати заготовку.

6. Тримаємо соус на вогні до загустіння, після чого вимикаємо плиту. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт соусу бешамель з сиром

Яскравий варіант домашнього соусу бешамель – з додаванням сиру. Ніжний продукт поліпшить смак будь-якої страви і додасть йому родзинку. Підходить для лазаньї, запіканок, сендвічів або пасти.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Борошно – 60 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Сир плавлений – 30 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді. Додаємо в нього борошно, перець, мускатний горіх, мелений перець, сіль і подрібнений часник.

2. Інтенсивно розмішуємо продукти і продовжуємо обсмажувати.

3. Готуємо масу до золотистого кольору.

4. Окремо нагріваємо молоко і поступово вливаємо його в заготовку.

5. Вміст додаємо і плавлений сир. Доводимо масу до кипіння і після готуємо ще 2-3 хвилини.

6. У процесі готування важливо постійно розмішувати суміш, щоб не було грудочок.

7. Ніжний сирний соус бешамель готовий. Використовуйте його для приготування інших страв.