Сирний соус – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сирний соус – універсальний продукт, який можна подавати як додаток до різних страв різних кухонь – пасті, морепродуктів, м’яса, картоплі фрі та інших. Можна використовувати різні сорти сиру і варіювати смак готового продукту за допомогою ароматних трав і спецій.

Сирний соус для макаронів в домашніх умовах

Соус на основі сиру ідеально доповнить макарони або інші види пасти. Соус, що нагадує, за способом приготування, вершковий бешамель, але рясне кількість сиру робить його смак більш насиченим і яскравим.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка за смаком

Процес приготування:

  1. Кк приготувати сирний соус в домашніх умовах? Шматочок твердого сиру натирають в стружку.
  2. У сотейнику нагрівають масло, щоб воно розтопилося, потім всипають борошно і добре обсмажують протягом пари хвилин.
  3. В олійно-борошняну масу акуратно вливають потроху молоко, інтенсивно розмішуючи масу віночком.
  4. Суміш нагрівають до тих пір, поки соус не почне ставати гущі, а потім додають спеції і сіль.
  5. В кінці готування всипають стружку сиру, перемішують і готують до тих пір, поки сир не розчиниться. Готовим соусом заливають відварені макарони і подають.