Домашня гірчиця на розсолі – 6 рецептів з порошку на огірковому, помідоровому, капустяному розсолі з покроковими фото

Спробувавши хоча б один раз самостійно приготувати домашню гірчицю, ви назавжди забудете про те, щоб купувати цей компонент в продуктових магазинах. Маючи під рукою такі прості інгредієнти, як гірчичний порошок і розсіл, можна з легкістю «створити» гострий соус, який ідеально підходить для подачі до столу в якості добавки або для маринування м’яса, особливо свинини. Гірчиця прекрасно поєднується з усіма основними стравами, а готується настільки просто і швидко, що впорається абсолютно кожен.

Домашня гірчиця з порошку на огірковому розсолі

Гірчичний порошок, розсіл від будь-овочевої консервації (огірки, помідори або капуста), сіль та цукровий пісок – з таких доступних компонентів готуємо гостру гірчицю, яка припаде до смаку кожному і відмінно доповнить будь-яку страву з м’яса.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Гірчиця порошок 4 ч. л.
  • Огірковий розсіл 60 мл
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 20 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати гірчицю на розсолі в домашніх умовах? У чисту і суху ємність з закручується кришкою додаємо невелику кількість порошку.
  2. Для більш насиченого смаку підсипаємо сіль і цукор-пісок.
  3. Відміряємо потрібну кількість розсолу.
  4. Перелити рідину до сухих компонентів і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
  5. Закриваємо ємність з гірчицею кришкою і на добу прибираємо в тепле місце. У готовий продукт додаємо рослинне масло, перемішуємо і подаємо до столу з холодцем або будь-яким іншим м’ясом. Зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!