Домашня гірчиця на розсолі – 6 рецептів з порошку на огірковому, помідоровому, капустяному розсолі з покроковими фото

Спробувавши хоча б один раз самостійно приготувати домашню гірчицю, ви назавжди забудете про те, щоб купувати цей компонент в продуктових магазинах. Маючи під рукою такі прості інгредієнти, як гірчичний порошок і розсіл, можна з легкістю «створити» гострий соус, який ідеально підходить для подачі до столу в якості добавки або для маринування м’яса, особливо свинини. Гірчиця прекрасно поєднується з усіма основними стравами, а готується настільки просто і швидко, що впорається абсолютно кожен.

Домашня гірчиця з порошку на огірковому розсолі

Гірчичний порошок, розсіл від будь-овочевої консервації (огірки, помідори або капуста), сіль та цукровий пісок – з таких доступних компонентів готуємо гостру гірчицю, яка припаде до смаку кожному і відмінно доповнить будь-яку страву з м’яса.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Гірчиця порошок 4 ч. л.
  • Огірковий розсіл 60 мл
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 20 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати гірчицю на розсолі в домашніх умовах? У чисту і суху ємність з закручується кришкою додаємо невелику кількість порошку.
  2. Для більш насиченого смаку підсипаємо сіль і цукор-пісок.
  3. Відміряємо потрібну кількість розсолу.
  4. Перелити рідину до сухих компонентів і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
  5. Закриваємо ємність з гірчицею кришкою і на добу прибираємо в тепле місце. У готовий продукт додаємо рослинне масло, перемішуємо і подаємо до столу з холодцем або будь-яким іншим м’ясом. Зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!

Гірчиця на розсолі від помідорів в домашніх умовах

Немає нічого простіше і смачніше, ніж домашня гірчиця, яка готується настільки просто і легко, що впорається навіть школяр, витративши на весь процес не більше 10 хвилин. Помідорний розсіл додасть соусу неповторний смак і аромат.

Час готування – 48 год

Час приготування – 10 хв.

Порції – 500 мл

Інгредієнти:

  • гірчичний Порошок – 1 склянка
  • Розсіл з-під помідорів – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій і власної зручності викладаємо всі необхідні компоненти на робочу поверхню.

Крок 2. Баночку об’ємом півлітра ретельно промиваємо водою і насухо витираємо.

Крок 3. Через дрібне сито проціджуємо півтори склянки розсолу від помідорів.

Крок 4. Перелити рідину в сотейник і гарненько нагріваємо, але не доводимо до кипіння.

Крок 5. Порошок пересипаємо в підготовлену ємність і заливаємо теплим розсолом.

Крок 6. За допомогою ложки старанно вимішуємо компоненти до однорідності.

Крок 7. Наполягаємо масу близько 4 годин у теплому місці і після додаємо дві столові ложки олії без запаху і знову перемішуємо.

Крок 8. Практично готову гірчицю відправляємо в холодильну камеру на 48 годин і після знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Гірчиця з порошку на капустяному розсолі

Всім тим, хто палко любить всілякі м’ясні закуски, шашлик і бутерброди з ковбаскою або шинкою, рекомендуємо приготувати ароматну гірчицю з простих компонентів в домашніх умовах, витративши мінімум часу і сил.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • капустяний Розсіл – 100 мл
  • Порошок гірчичний – 2-2,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Приправа «хмелі-сунелі» – ½ ч. л.
  • Горілка – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. 100 мілілітрів розсолу з-під капусти проціджуємо за допомогою сита з дрібними отворами.

Крок 2. Всипаємо в рідину цукор і спеції, перемішуємо і ставимо в мікрохвильову піч – нагріваємо.

Крок 3. В теплий розсіл додаємо сухий гірчичний порошок, ретельно перемішуємо і після вливаємо трохи горілки, для більш насиченого смаку.

Крок 4. Закриваємо ємність з соусом кришкою і прибираємо в тепле місце на кілька годин (наприклад, під батарею). Приблизно через 3 години переставляємо баночку в холод на 1-2 дні для настоювання.

Крок 5. Після закінчення часу, нарізаємо тонкими слайсами сало і приступаємо до дегустації гірчиці. Приємного апетиту!

Як приготувати гостру, ядрьону гірчицю на розсолі?

Якщо ви любите ядрьону гірчицю, то покупної варіант вам явно не підійде, так як магазинна гірчиця має нейтральний смак і лише невелику гостринку. Однак при готуванні будинку, гостроту можна контролювати самостійно і приготувати таку гірчицю, яка буде повністю відповідати вашому смаку.

Час готування – 3 ч. 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 25.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 25 гр.
  • Розсіл – 50 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Суху гірчицю пересипаємо в невелику скляну ємність.

Крок 2. Поступово вводимо розсіл, щоразу ретельно перемішуючи масу таким чином, щоб не залишалося жодної грудочки.

Крок 3. Контролюємо густоту (змішані компоненти по своїй консистенції повинні нагадувати жирну сметану).

Крок 4. Підсипаємо в гірчичну пасту трохи цукрового піску.

Крок 5. Солимо.

Крок 6. І додаємо чайну ложку оливкової або соняшникової олії.

Крок 7. Знову гарненько перемішуємо.

Крок 8. Прикриваємо посуд кришкою і переставляємо в тепло мінімум на три години.

Крок 9. Готовий продукт зберігаємо в холодильній камері під щільно закритою кришкою. Приємного апетиту!

Гірчиця на огірковому розсолі з медом

Приготувати домашню гірчицю з «чистим» складом і неповторним ароматом дуже просто, а якщо продукт додати невелику кількість рідкого меду, то смак соусу стане в кілька разів насиченішим і буде ідеально доповнювати страви з м’яса і птиці.

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 20.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 50 гр.
  • Розсіл огірковий – 150 мл
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти, зазначені у списку інгредієнтів.

Крок 2. Банку з закручується кришкою обдаємо окропом і насухо витираємо чистим рушником.

Крок 3. У стерильну ємність пересипаємо порошок.

Крок 4. Заливаємо сухий інгредієнт розсолом і ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

Крок 5. В гладку масу додаємо мед, щіпку солі і масло – ще раз розмішуємо.

Крок 6. Щільно закручуємо кришку і прибираємо соус під батарею або на змійовик на 4-5 годин для дозрівання.

Крок 7. Гірчицю подаємо до столу, до будь-яких основних страв і зберігаємо в прохолодному місці не більше двох тижнів. Приємного апетиту!

Домашня гірчиця на розсолі з маслом і цукром

Розсіл, масло, цукровий пісок – ось основні інгредієнти для готування неймовірно смачною і ароматною гірчиці, яка закохує в себе з першого ложечки. Приготування такого соусу зажадає від вас не більше 5 хвилин, почекати доведеться лише кілька годин для повного об’єднання компонентів у теплому місці.

Час готування – 10 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • гірчичний Порошок – 3 ст.л.
  • Розсіл – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У стерильну і суху скляну банку всипаємо порошок, в окрему піалу вливаємо проціджений розсіл.

Крок 2. До гірчичного порошку додаємо цукровий пісок і перемішуємо.

Крок 3. Сухі компоненти заливаємо розсолом.

Крок 4. Гарненько перемішуємо складові гострого соусу.

Крок 5. Прикриваємо ємність кришкою і прибираємо в тепле місце приблизно на 10-12 годин для настоювання.

Крок 6. Після закінчення часу додаємо трохи олії і розмішуємо.

Крок 7. Готовий продукт зберігаємо в прохолоді.

Крок 8. Приємного апетиту!