Домашній майонез з гірчицею блендером – 8 покрокових рецептів з фото

Домашній майонез з гірчицею блендером — це набагато більш корисна і смачна заправка у порівнянні з магазинним аналогом. Майонез – універсальна заправка для салатів. Він здатний виправити практично будь-яку страву. Щоб заощадити гроші і час на походи в магазин, заготовити майонез можна самостійно. Тим більше, що кількість його варіацій зможе догодити навіть самому тонкому цінителю цього продукту.

Класичний майонез з гірчицею блендером в домашніх умовах

Цей рецепт приготування майонезу підійде для тих, хто звик до класичного смаку майонезу і не хоче надто ускладнювати блюдо. Якщо ви консервативні по відношенню до цієї заправці, то сміливо готуйте її за даною рецептурою. Такий майонез чудово підійде для найбільшої кількості страв.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 250 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати майонез з гірчицею блендером в домашніх умовах? Візьмемо чашу, в якій згодом буде збивати продукти. Розбиваємо туди яйце.
  2. В цю ж ємність, додаємо цукор і сіль, заливаємо оцет, рослинна олія. І вичавлюємо сік лимона: приблизно одну столову ложку. Засипаємо гірчицю.
  3. Блендер опускаємо в чашу і повільно починаємо збивати. Після того, як соус стане щільним і густим, швидкість роботи кухонного помічника можна збільшити. Коли соус загусне повністю, водимо блендер по вертикалі вгору і вниз: це додасть соусу і легкості.
  4. Майонез готовий. Перекладаємо в банку і закриваємо кришкою. Відправляємо його в холодильник.
  5. Домашній майонез – продукт швидкопсувний, тому навіть у холодильнику він не простоїть більше 4 днів: не робіть його великими порціями. Майонез вже можна дістати з холодильника і доповнити їм страви. Приємного апетиту!

Майонез з лимоном і гірчицею в домашніх умовах блендером

Якщо на вашому столі часто бувають салати і закуски, то без хорошого домашнього майонезу вам точно не обійтися. Він і смачніше магазинного, і дешевше, і натуральніше. Приготувати його можна дуже швидко і легко. Для цього не потрібно виділяти спеціальний час і сили: з нашим рецептом впоратися навіть дитина.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Сік лимона – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Беремо високу і тонку ємність або спеціальний стакан блендера і вбиваємо туди 2 яйця. Бажано робити це акуратно, щоб жовтки залишилися цілими і не розтеклися. Якщо готуєте на домашніх яйцях, то соус вийде жовтим, якщо на магазинних, то бежевим. Насиченість кольору також залежить від свіжості яєць. Ще бажано дістати всі інгредієнти з холодильника заздалегідь, щоб вони були потрібної температури. Додаємо гірчицю, додаємо сіль і цукор.

2. Додаємо рослинне масло. Замінити його оливковою не можна: в такому випадку соус буде гірчити.

3. Опускаємо блендер на дно ємності, включаємо. Поступово швидкість блендера можна збільшувати. Збиваємо до однорідної консистенції. Направляємо блендер по черзі до дна ємності і назад, продовжуючи збивати масу.

4. Коли соус стане досить густим, додаємо лимонний сік. Після цього ще раз якісно збиваємо.

5. Домашній майонез з лимоном і гірчицею готовий. Перекладаємо соус в ємність з кришкою і ставимо в холодильник.

Густий майонез з оцтом, яйцем і гірчицею, приготований за допомогою блендера

Якщо спробувати з’ясувати, який же майонез найкращий, то відповідь у всіх джерелах буде однозначним – домашній. Його переваги незаперечні, а тому іноді здається, що технологія його приготування важка. Це не так: приготувати густий майонез з оцтом, яйцем і гірчицею можна за 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 1-2 ч. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет 6% – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Беремо спеціальний стакан блендера або вибираємо довгастий неширокий посудину. Вбиваємо в нього яйця кімнатної температури, які краще заздалегідь дістати з холодильника. Вбиваємо яйця акуратно, щоб не розтікалися жовтки.

2. Додаємо до яєць цукор і сіль, засипаємо гірчицю. Ретельно збиваємо всі інгредієнти до моменту, поки маса не набуде однорідної консистенції. Не перестаючи збивати, піднімайте і опускайте блендер, щоб добре торкнутися всю масу в ємності.

3. Акуратно вливаємо олію тонким струменем і відразу збиваємо. Якщо соус не густіє, додайте більше рослинної олії.

4. Коли соус стане більш густим і щільним, пора додавати оцет. Він виконує роль природного консерватором. Знову збиваємо.

5. Після цього густий майонез з оцтом, яйцем і гірчицею буде готовий. Можна залишити його в холодильнику: будьте обережні, домашній майонез залишиться свіжим тільки протягом 4 днів.

Ніжний і дуже смачний майонез на молоці з гірчицею

Домашній майонез на молоці – самий ніжний, легкий і повітряний все серед своїх аналогів: молоко робить його неповторним. Приготувати соус легко, а от залишитися байдужим до страви, приправленному таким майонезом, зовсім непросто. Спробувати соус по цьому рецепту захочуть всі присутні.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 300 мл

Процес приготування:

1. Прогріваємо молоко до температури трохи вище кімнатної або рівною їй або просто заздалегідь дістаємо його з холодильника.

2. У склянку для блендера або іншу високу ємність наливаємо олію.

3. Засипаємо сіль, гірчицю і цукор. Вичавлюємо сік лимона і теж додаємо його в наш склянку. Щоб вичавити сік, опускаємо на хвилину лимон в окріп, потім дістаємо, розрізаємо навпіл і віджимаємо. Злегка збиваємо масу блендером.

4. З’єднуємо молоко, масло та інші інгредієнти і як слід збиваємо їх. Вже через пару секунд маса почне густіти. Регулювати загустіння можна з допомогою обсягу олії.

5. Майонез на молоці з гірчицею готовий. Залишаємо його в холодильнику. Доповнювати ваші страви він зможе близько 4 днів, після чого зіпсується. Але зробити його швидко і легко, тому зберігаємо рецепт і користуємося. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування майонезу з сухим гірчичним порошком

Майонез заслужено вважається універсальною заправкою, але не всі знають, що набагато смачніше покупного майонезу – домашній. Більш того, на нього витрачатися набагато менше грошей і часу, ніж на похід в магазин. З цього моменту майонез за цим рецептом стане часто з’являтися на ваших столах.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Гірчичний порошок – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Оцет – за бажанням.

Процес приготування:

1. Беремо високу і тонку ємність або спеціальний стакан блендера і вбиваємо туди 2 яйця. Засипаємо гірчичний порошок.

2. Додаємо в цю ж ємність перець, цукор і сіль. Поміщаємо в блендер нашу ємність і збиваємо до отримання однорідної маси за кольором і консистенції без грудок. Це повинно зайняти близько 20 сек.

3. Не перестаємо працювати блендером і рухати її по всій площі і висоті ємності і додаємо рослинне масло. Краще дістати його з холодильника заздалегідь, щоб воно стало кімнатної температури. Включаємо блендер ще секунд на 30.

4. Заливаємо лимонний сік і збиваємо ще протягом 10 секунд. При бажанні можна додати оцет: він виконує роль подкислителя.

5. Майонез з сухим гірчичним порошком готовий. При правильному зберіганні в холодильнику він простоїть близько 4 днів. Але рецепт його приготування настільки простий, що вам не складе труднощів готувати такий майонез знову і знову. Приємного апетиту!

Як самостійно зробити майонез на перепелиних яйцях з гірчицею?

Майонез на перепелиних яйцях з гірчицею володіє цікавим і трохи тропічним смаком і насиченим ароматом. Як правило, його використовують для заправки салатів. І якщо магазинний аналог містить консерванти, то домашній майонез виготовлений лише з тих продуктів, що ви бачите перед собою.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 7 шт.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Беремо ємність кухонного комбайна або блендера і розбиваємо туди перепелині яйця. Краще дістати їх з холодильника за 20 хвилин до початку приготування, щоб вони стали кімнатної температури.

2. Заливаємо в ємність тонким струменем частина масла, оцет, мед і гірчицю.

3. Змішуємо всі компоненти до отримання однорідної маси. Акуратно доливаємо масло, що залишилося. З них безпосередньо пов’язана ступінь загустіння, тому з допомогою олії можете її регулювати.

4. Продовжуємо збивати блендером наш соус, поки маса не стане кремового і рівною.

5. Готовий майонез залишаємо в холодильнику. Там він охолоне і буде готовий до вживання протягом 4 днів. Після цього потрібно будь замішати свіжий. Домашній майонез – продукт швидкопсувний, але простий у приготуванні, тому ця проблема не доставить вам клопоту. Приємного апетиту!

Домашній майонез з дижонской гірчицею, збитий блендером

Коли вдома раптом нічим заправляти салати, а бігти в магазин не хочеться, то на допомогу приходить цей швидкий і легкий рецепт. Приготування майонезу з дижонской гірчицею може регулюватися залежно від смакових уподобань. Але що в цьому блюді залишається незмінним, так це найніжніший аромат.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 25 мл
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Беремо вузьку продовгувату ємність або спеціалізований стакан блендера. Розбиваємо в нього яйце і всипаємо діжонську гірчицю.

2. Засипаємо в цю ж ємність перець і сіль.

3. Додаємо цукор і рослинне масло. Видавлюємо сік з лимона і також вливаємо його до нашим попереднім інгредієнтів.

4. Збиваємо, поступово піднімаючи і опускаючи блендер. Буквально через 30 сек. маса загусне.

5. Послу 2 хв. Збивання майонез повинен придбати густу й щільну структуру. Якщо у вас так і вийшло, значить, майонез готовий. При правильному зберіганні в холодильнику він зможе простояти 4 дні. Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий майонез з гірчицею і лимонною кислотою

Майонез в якості заправки використовують повсюдно, і тому його знайомий смак для деяких стає нудним. Вирішити цю проблему і повернутися до коханої соусу допоможе даний рецепт. В ній майонез виходить з незвичайними нотками і невеликою кислинкою, регулювати яку ви можете самі.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Кислота лимонна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Виберіть високу і тонку ємність або спеціальний вузький стакан блендера і вбийте туди яйце так, щоб жовток по можливості залишився цілим.

2. В цю ж ємність, додайте гірчицю, цукор і сіль. Помістіть в блендер ємність і почніть збивати, поступово збільшуючи швидкість. Через 30 сек. ви отримаєте однорідну масу за кольором і консистенції без грудок.

3. Не переставайте працювати блендером і рухати її по всій площі, влийте з краю ємності рослинне масло. Краще дістати його з холодильника заздалегідь, щоб на момент приготування воно було кімнатної температури. Збивайте ще протягом 30 сек.

4. Додайте лимонну кислоту.

5. Наше блюдо готове доповнювати салати. При правильному зберіганні в холодильнику він простоїть близько 4 днів. Але рецепт його приготування настільки простий, що вам не складе труднощів готувати такий майонез знову і знову. Приємного апетиту!