Домашній майонез з гірчицею блендером – 8 покрокових рецептів з фото

Домашній майонез з гірчицею блендером — це набагато більш корисна і смачна заправка у порівнянні з магазинним аналогом. Майонез – універсальна заправка для салатів. Він здатний виправити практично будь-яку страву. Щоб заощадити гроші і час на походи в магазин, заготовити майонез можна самостійно. Тим більше, що кількість його варіацій зможе догодити навіть самому тонкому цінителю цього продукту.

Класичний майонез з гірчицею блендером в домашніх умовах

Цей рецепт приготування майонезу підійде для тих, хто звик до класичного смаку майонезу і не хоче надто ускладнювати блюдо. Якщо ви консервативні по відношенню до цієї заправці, то сміливо готуйте її за даною рецептурою. Такий майонез чудово підійде для найбільшої кількості страв.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 250 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати майонез з гірчицею блендером в домашніх умовах? Візьмемо чашу, в якій згодом буде збивати продукти. Розбиваємо туди яйце.
  2. В цю ж ємність, додаємо цукор і сіль, заливаємо оцет, рослинна олія. І вичавлюємо сік лимона: приблизно одну столову ложку. Засипаємо гірчицю.
  3. Блендер опускаємо в чашу і повільно починаємо збивати. Після того, як соус стане щільним і густим, швидкість роботи кухонного помічника можна збільшити. Коли соус загусне повністю, водимо блендер по вертикалі вгору і вниз: це додасть соусу і легкості.
  4. Майонез готовий. Перекладаємо в банку і закриваємо кришкою. Відправляємо його в холодильник.
  5. Домашній майонез – продукт швидкопсувний, тому навіть у холодильнику він не простоїть більше 4 днів: не робіть його великими порціями. Майонез вже можна дістати з холодильника і доповнити їм страви. Приємного апетиту!