Фондю – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Всі чули про фондю, але не всім доводилося куштувати. Зазвичай його подають в ресторанах. Придумали фондю в Швейцарії і готують його з різних продуктів. Серед зібраних в цій статті 10 рецептів, ви знайдете різні варіанти фондю.

Класичне фондю з сиром в домашніх умовах

Фондю являє собою гарячий соус для різних закусок. Найчастіше це розплавлений сир в білому вині з ароматними спеціями. Вважається, що першими придумали фондю альпійські пастухи.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 400 гр.
  • Біле сухе вино 150 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Крохмаль картопляний 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний фондю в домашніх умовах? Каструлю зсередини натріть зубчиком часнику і залиште його на дні. Сир натріть на крупній тертці.
  2. У каструлю влийте вино, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Потім всипте сир і розчиніть його, інтенсивно помішуючи. Через 5 хвилин додайте крохмаль, продовжуйте варити, соус повинен стати однорідним і тягучим. Додайте спеції і видавити через прес часник.
  4. Перемішайте соус і через 1-2 хвилини знімайте з вогню.
  5. Каструлю з фондю, встановіть на пальник і подавайте з нарізаним хлібом і м’ясом.

Приємного апетиту!