Гуакамоле – 7 класичних рецептів з авокадо з покроковими фото

Гуакамоле – популярне блюдо мексиканської кухні. Воно являє собою соус з авокадо і лайма. Готується обов’язково зі свіжих продуктів і не проходить термічну обробку. У статті міститься 7 відмінних рецептів цього соусу.

Класичний рецепт гуакамоле з авокадо

Смачна і легка закуска, яку можна приготувати на швидку руку. Залежно від ступеня зрілості авокадо, гуакамоле може мати консистенцію однорідної пасти або дрібно нарізаного салату.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Авокадо 2 шт.
  • Помідор 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сік лайма 3 ст. л.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати гуакамоле з авокадо за класичним рецептом? Цибулю і часник очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.
  2. Перець чилі очистити від насіння і подрібніть ножем.
  3. Помідори очистіть від шкірки і дрібно наріжте.
  4. Авокадо очистіть, видаліть кісточку, м’якоть розімніть виделкою.
  5. До авокадо, додайте помідори, гострий перець, цибулю і часник. Влийте сік лайма і додайте сіль за смаком.
  6. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, подрібніть гуакамоле в блендері. Подавайте соус з кукурудзяними або картопляними чіпсами.

Приємного апетиту!

Як приготувати гуакамоле з авокадо з помідорами?

Гуакамоле з авокадо і помідорами – холодна закуска у вигляді пасти, яку придумали в Мексиці. По країні походження цієї страви, не складно здогадатися про ступінь гостроти гуакамоле.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля – 60 гр.
  • Помідори – 90 гр.
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і дуже дрібно наріжте.

2. Цибулю і часник дуже дрібно наріжте. Гострий стручковий перець очистіть від насіння і подрібніть ножем. Додайте ці інгредієнти до помідорів.

3. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і дрібно наріжте м’якоть.

4. Додайте до овочів мелений перець, сіль, оливкова олія і сік половини лайма. Перетріть інгредієнти блендером.

5. Гуакамоле не призначений для тривалого зберігання. У холодильнику він зберігається два-три дні.

Приємного апетиту!

Соус гуакамоле з авокадо з часником в домашніх умовах

Прекрасне блюдо для любителів гострої їжі. Соус гуакамоле подають зазвичай з кукурудзяними чіпсами або овочами. Для його приготування краще вибирати дуже стигле авокадо.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Авокадо – 2 шт.
  • Сік лимона – 0,5-1 ч. л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Цибуля зелена – 2-3 стебла.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Вода питна – 1-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Авокадо очистіть, видаліть кісточку. Пір’я цибулі і часник дуже дрібно наріжте.

2. Перекладіть інгредієнти в чашу блендера, додайте пару столових ложок води і подрібніть все до однорідності.

3. В отриману масу додайте лимонний сік і оливкову олію.

4. Перетріть масу ще раз блендером, щоб вона була повністю однорідною.

5. В кінці додайте сіль і гострий перець чилі за смаком.

6. Гуакамоле можна відразу подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати соус гуакамоле по мексиканському рецептом?

Одна з найпопулярніших закусок мексиканської кухні. Основою пікантного соусу є м’якоть авокадо, він відмінно поєднується з чіпсами, хлібом, овочами або м’ясом.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Авокадо – 2 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Кінза – 5-6 гілок.
  • Часник – 1-2 зуб.

Процес приготування:

1. Підготуйте овочі, промийте їх і просушіть.

2. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками. Полийте авокадо соком лайма.

3. За допомогою блендера, подрібніть авокадо до однорідного стану.

4. Зелень промийте, часник очистіть, додайте інгредієнти до авокадо і ще раз пюрируйте її. Солодкий і гострий перець дуже дрібно наріжте або подрібніть блендером.

5. У миску додайте подрібнений перець, сіль і оливкове масло, перемішайте.

6. Гуакамоле можна їсти відразу після приготування. Якщо соус вийшов дуже густим, то можна розвести його очищеною водою.

Приємного апетиту!

Дуже смачний соус гуакамоле з авокадо з лимоном

Гуакамоле – холодна закуска з м’якоті авокадо. Крім основного інгредієнта в нього, додають сік лимона або лайма, сіль і спеції, рідше використовують ріпчасту цибулю, помідори, перець і різну зелень.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідор – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кінза – 2 гілки.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Авокадо промийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку і зніміть шкірку.

2. М’якоть авокадо збризніть лимонним соком.

3. Розімніть м’якоть авокадо виделкою.

4. Помідори наріжте дуже дрібними кубиками. Цибулю і часник очистити, часник пропустіть через прес, цибулю дуже дрібно наріжте. Кінзу також порубаєте ножем.

5. Додайте сіль і мелений перець, перемішайте і гуакамоле готово.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт гуакамоле з авокадо з помідорами і лаймом

Смачний соус гуакамоле різноманітить ваше вечірку. Він прекрасно поєднується з чіпсами і хлібцями. Або його можна використовувати для приготування смачних бутербродів і канапе.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2 стебла
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Кінза – 15 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком, промийте і висушіть їх.

2. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку, м’якоть дуже дрібно наріжте або подрібніть блендером.

3. М’якоть авокадо збризніть соком лимона, так вона не потемніє.

4. Помідор і перець чилі дрібно наріжте. Зелену цибулю і кінзу порубаєте ножем.

5. До подрібненим інгредієнтів додайте сіль, мелений перець і оливкове масло, добре перемішайте.

6. Гуакамоле готове для вживання. Соус можна додавати до чіпсів, риби, м’яса або будь-яким бутербродів.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт брускети з гуакамоле і креветкамі

Це вишукана закуска стане прикрасою святкового столу. Білий хліб, пікантний соус гуакамоле і ніжні креветки чудово поєднуються і доповнюють смак один одного.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кінза – 2-4 гілки.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 4-5 ч. л.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Креветки – 200-300 гр.
  • Багет – 1 шт.
  • Помідори черрі – 6-8 шт.
  • Цукор – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Багет наріжте шматочками і обсмажте до золотистого кольору з обох сторін.

2. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку, м’якоть наріжте дрібними кубиками, збризніть її лимонним соком. Зелень і цибулю дуже дрібно наріжте.

3. Нарізані інгредієнти перекладіть в миску, додайте сіль, мелений перець і 1-2 чайні ложки оливкової олії, перемішайте.

4. Креветки повністю розморозьте, промийте, просушіть на паперових серветках і посипати щіпкою цукру. Обсмажте креветки до готовності на оливковій олії.

5. Помідори черрі наріжте кубиками. На брускетту викладіть гуакамоле, додайте помідори і креветки, вишукана закуска готова.

Приємного апетиту!