Гуакамоле – 7 класичних рецептів з авокадо з покроковими фото

Гуакамоле – популярне блюдо мексиканської кухні. Воно являє собою соус з авокадо і лайма. Готується обов’язково зі свіжих продуктів і не проходить термічну обробку. У статті міститься 7 відмінних рецептів цього соусу.

Класичний рецепт гуакамоле з авокадо

Смачна і легка закуска, яку можна приготувати на швидку руку. Залежно від ступеня зрілості авокадо, гуакамоле може мати консистенцію однорідної пасти або дрібно нарізаного салату.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Авокадо 2 шт.
  • Помідор 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сік лайма 3 ст. л.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати гуакамоле з авокадо за класичним рецептом? Цибулю і часник очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.
  2. Перець чилі очистити від насіння і подрібніть ножем.
  3. Помідори очистіть від шкірки і дрібно наріжте.
  4. Авокадо очистіть, видаліть кісточку, м’якоть розімніть виделкою.
  5. До авокадо, додайте помідори, гострий перець, цибулю і часник. Влийте сік лайма і додайте сіль за смаком.
  6. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, подрібніть гуакамоле в блендері. Подавайте соус з кукурудзяними або картопляними чіпсами.

Приємного апетиту!