Пісний майонез – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пісний майонез — це незвичайний соус, який має безліч інтерпретацій, і приготувати його більш ніж реально в домашніх умовах. Ознайомившись з сьогоднішньої підбіркою, ви зробите для себе багато відкриттів. Деякі варіанти виходять максимально схожими на звичайний майонез, який можна придбати в будь-якому супермаркеті. Заправка готується просто і швидко, а виходить нітрохи не гірше покупних аналогів.

Пісний майонез без яєць і молока в блендері

Пісний майонез без яєць і молока в блендері – соус, який здивує вас. Якщо ви не вживаєте продукти тваринного походження, це ідеальний варіант для вас. Пісний майонез використовують для заправки салатів і закусок, а також для маринування м’яса. Приготувати соус не складе особливої праці.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яблука 300 гр.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Сік лимонний ½ ч. л.
  • Куркума за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти для майбутнього соусу. Яблука гарненько промийте.
  2. Для яблучного пюре, запечіть яблука в прогрітій духовці, попередньо загорнувши у фольгу. Остудіть запечені яблука.
  3. Яблука перетріть, використовуючи сито, цими діями ви відокремте масу від шкірки і насіннєвий коробки.
  4. Всі грудочки пробийте занурювальним приладом.
  5. В яблучну масу насипте куркуму, цукор, сіль, мелений перець. Вичавіть лимонний сік і здобріть гірчицею. Об’єднайте складові електроприладом.
  6. Тонкою цівкою введіть пісне масло, продовжуючи збивати блендером.
  7. При рухах вгору-вниз, маса почне густіти.
  8. Готовий пісний майонез перекладіть в банку. Зберігайте майонез в холоді не більше тижня.
  9. Майонез подавайте в якості соусу.
  10. Використовуйте для заправки салатів.
  11. Смачного!

Домашній майонез на гороховому розсолі

Домашній майонез на гороховому розсолі стовідсотково вразить вас. Смак, звичайно, не відповідає традиційному майонезу, але і не гірше звичного. Для тих, хто дотримується посту і береже фігуру саме те. Хто б міг подумати, що з горохового розсолу можна приготувати оригінальну заправку. Не бійтеся, ризикніть, і, можливо, назавжди виключіть покупні соуси.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рідина від консервованого горошку/квасолі – 100 мл
  • Масло рослинне рафіноване – 200 мл
  • Гірчиця – 1/2 ч. л.
  • Оцет 6%/лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. У високу ємність налийте розсіл від горошку (інша назва аквафаба) і рослинне масло без запаху. Я відразу беру ємність, в якій збираюся зберігати пісний майонез. Аквафаба схожа за складом на яєчний білок і тому широко використовується в кулінарії.

Крок 2. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна.

Крок 3. У збиту масу насипте цукор і сіль. Вичавіть лимонний сік або влийте оцет і здобріть гірчицею. Об’єднайте складові електроприладом. Продовжуйте збивати блендером. При рухах вгору-вниз, маса почне густіти.

Крок 4. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати за смаком. Готовий соус зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим, подавайте його в якості соусу, маринуйте м’ясо або птицю, використовуйте для заправки гарячих або холодних закусок.

Крок 5. Якщо у вас є алергічна реакція на яйця, це ідеальний соус. Їжте без шкоди для здоров’я й фігури і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!

Пісний майонез з гірчицею в блендері

Пісний майонез з гірчицею в блендері зможе приготувати кожен. Процес цікавий і мега простий. Шикарний соус використовують аналогічно традиційному майонезу. Це може бути прошарок для закусочних бутербродів і рулетів, заправка для салатів і закусок. Якщо ви дотримуєтесь посту, рекомендую взяти рецепт на озброєння.

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • соєве Молоко – 75 мл
  • Масло рослинне рафіноване – 150 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний/винний/ лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для пісного майонезу.

Крок 2. У чашу блендера налийте соєве молоко. Вичавіть лимонний сік або влийте оцет. Насипте цукор і сіль. Здобріть гірчицею.

Крок 3. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна.

Крок 4. Тонкою цівкою наливайте масло, продовжуйте збивати блендером. При рухах вгору-вниз, маса почне густіти.

Крок 5. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати за смаком. Якщо любите більш гострий соус, використовуйте більше гірчиці. А для різкості – додайте трохи більше оцту.

Крок 6. Готовий соус зберігайте в герметичній ємності в холодильнику. Майонез після стабілізації стане більш густим. Не рекомендую зберігати соус більше тижня. Процес приготування нескладний, тому немає потреби майонез, готувати про запас.

Крок 7. Подавайте його в якості соусу, маринуйте в ньому, використовуйте для заправки гарячих або холодних закусок. Їжте без шкоди для фігури і насолоджуйтеся. Приємного насолоди!

Майонез на огірковому розсолі

Майонез на огірковому розсолі максимально наближений до смаку до звичного майонезу. Шикарний соус підходить для всього, чого хочете. Це можуть бути закусочні страви, салати і домашня випічка. Приготувати пісний майонез зможе будь-хто, не потрібно володіти спеціальними знаннями.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий – 300 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В товстостінну посуд просійте борошно.

Крок 2. Поступово вливаючи огірковий розсіл, розбивайте грудочки віночком.

Крок 3. Встановіть на дрібному вогні і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна.

Крок 4. У ємність від подрібнювача налийте масло. Насипте цукор і сіль, здобріть гірчицею.

Крок 5. Збивайте пару хвилин.

Крок 6. У збиту масу частинами введіть заварную масу. Об’єднайте складові електроприладом.

Крок 7. Продовжуйте збивати блендером, поки не закінчиться борошняна суміш. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.

Крок 8. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим. Приємного насолоди!

Пісний майонез з квасолі в домашніх умовах

Пісний майонез з квасолі в домашніх умовах – ще один оригінальний варіант апетитного соусу. Приготувати майонез зможе будь-хто. Важливо правильно приготувати квасоля і краще зробити це заздалегідь, щоб не витрачати час. Майонез з квасолі ідеальний для вегетаріанців і тих, хто поститься.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна газована – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Квасоля біла – 100 гр.
  • Гірчиця російська – 1 ч. л.
  • Винний оцет червоний/лимонний сік – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – щіпка.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. З вечора квасолю переберіть від смітинок і залийте водою. За ніч квасоля набубнявіє і звариться швидше. Оновіть воду і зваріть квасолю. Рідину злийте.

Крок 2. Остиглу квасоля перекладіть в чашу блендера. Насипте цукор і сіль. Вичавіть лимонний сік або влийте оцет і мінералку, здобріть гірчицею.

Крок 3. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна.

Крок 4. У збиту масу потроху вливайте масло без запаху. Продовжуйте збивати електроприладом. При рухах вгору-вниз, соус почне густіти. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.

Крок 5. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і поставте у холодне місце. Майонез після стабілізації стане більш густим, подавайте його в якості соусу або заправки для гарячих або холодних закусок. Їжте без шкоди для фігури і насолоджуйтеся. Приємного насолоди!

Майонез з авокадо

Майонез з авокадо являє собою шикарну заправку для салатів і намазки для бутербродів. Ароматний майонез ідеальний для тих, хто береже фігуру і дотримується посту. Ті, хто не вживають продукти тваринного походження, можуть їсти пісний майонез на постійній основі.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Авокадо – 200 гр.
  • Масло рослинне рафіноване – 190 мл
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Гірчиця діжонська – 20 гр.
  • Сушений розмарин – 1 гр.
  • Сушений базилік – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для пісного майонезу. Авокадо вимийте і обсушіть.

Крок 2. Авокадо розділіть навпіл, приберіть кісточку і зніміть шкірку. М’якоть поріжте на частини і складіть в миску. Пробийте занурювальним приладом. Тонкою цівкою наливайте масло, продовжуйте збивати блендером.

Крок 3. Насипте цукор, сіль, сушений розмарин і базилік. Вичавіть лимонний сік. Здобріть гірчицею. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна. Або розмішайте віночком.

Крок 4. Готовий соус зберігайте в герметичній ємності в холодильнику. Не рекомендую зберігати соус більше тижня. Процес приготування нескладний, тому немає необхідності готувати соус про запас. Використовуйте за призначенням.

Крок 5. Їжте без шкоди для фігури і насолоджуйтеся. Приємного насолоди!

Пісний майонез з крохмалем

Пісний майонез з крохмалем – супер бюджетний соус, який з легкістю може приготувати кожен. Пісна версія максимально схожа за смаком на магазинний соус. Чудова заправка підійде для закусок і салатів. Консистенція соусу досить густа, не відрізниш від традиційного майонезу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крохмаль картопляний – 1-2 ст. л
  • Масло олію – 150 мл
  • Оцет столовий 9%/лимонний сік – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В товстостінну ємність вилийте воду і додайте просіяний картопляний крохмаль.

Крок 2. Підсолодіть.

Крок 3. Підсолити.

Крок 4. Позбавтеся від грудок наскільки це можливо.

Крок 5. Встановіть на дрібному вогні і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна. Як тільки маса стане густою, вимкніть конфорку. Помістіть посуд в крижану воду і постійно помішуючи, охолодіть.

Крок 6. В охолоджену суміш вичавити лимонний сік або влийте оцет.

Крок 7. Приперчите. Спеції використовувати за своїм бажанням.

Крок 8. Здобріть гірчицею. Якщо любите більш гострий соус, використовуйте більше гірчиці. А для різкості – додайте трохи більше оцту.

Крок 9. Налийте масло. Збивайте пару хвилин електроприладом.

Крок 10. Якщо немає міксера, перелийте в чашу блендера. Об’єднайте складові електричним приладом. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.

Крок 11. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим. Використовуйте за призначенням. Приємного насолоди!

Пісний майонез з кукурудзяного розсолу

Пісний майонез з кукурудзяного розсолу виручив мене одного разу, коли вдома не виявилося традиційного соусу. З тих пір я готую його не лише в піст, але і коли хочу позбутися від зайвих кілограмів. Всі, хто пробують заправку вперше, перебувають під великим враженням. Пісний майонез виходить досить апетитним і цікавим.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Розсіл від консервованої кукурудзи – 80 мл
  • Масло рослинне рафіноване – 250-300 мл
  • Оцет 9%/лимонний сік – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1/2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для пісного майонезу. Розкрийте банку кукурудзи.

Крок 2. У високу ємність вилийте розсіл від кукурудзи, використовуючи дрібне сито, щоб кукурудза не потрапила.

Крок 3. Насипте цукор.

Крок 4. Насипте сіль.

Крок 5. Здобріть гірчицею.

Крок 6. Вичавіть лимонний сік або влийте оцет. Якщо любите більш гострий соус, використовуйте більше гірчиці. А для різкості – додайте трохи більше оцту.

Крок 7. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна.

Крок 8. Тонкою цівкою наливайте масло, продовжуйте збивати блендером. При рухах вгору-вниз, маса почне густіти. Спробуйте на смак, якщо потрібно, збалансуйте спеціями.

Крок 9. Готовий соус зберігайте в герметичній ємності в холодильнику. Майонез після стабілізації стане більш густим. Не рекомендую зберігати соус більше тижня.

Крок 10. Використовуйте за призначенням – для заправки салатів, прошарку закусок, для маринаду. Їжте і насолоджуйтеся. Приємного насолоди!