Пісний майонез – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пісний майонез — це незвичайний соус, який має безліч інтерпретацій, і приготувати його більш ніж реально в домашніх умовах. Ознайомившись з сьогоднішньої підбіркою, ви зробите для себе багато відкриттів. Деякі варіанти виходять максимально схожими на звичайний майонез, який можна придбати в будь-якому супермаркеті. Заправка готується просто і швидко, а виходить нітрохи не гірше покупних аналогів.

Пісний майонез без яєць і молока в блендері

Пісний майонез без яєць і молока в блендері – соус, який здивує вас. Якщо ви не вживаєте продукти тваринного походження, це ідеальний варіант для вас. Пісний майонез використовують для заправки салатів і закусок, а також для маринування м’яса. Приготувати соус не складе особливої праці.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яблука 300 гр.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Сік лимонний ½ ч. л.
  • Куркума за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти для майбутнього соусу. Яблука гарненько промийте.
  2. Для яблучного пюре, запечіть яблука в прогрітій духовці, попередньо загорнувши у фольгу. Остудіть запечені яблука.
  3. Яблука перетріть, використовуючи сито, цими діями ви відокремте масу від шкірки і насіннєвий коробки.
  4. Всі грудочки пробийте занурювальним приладом.
  5. В яблучну масу насипте куркуму, цукор, сіль, мелений перець. Вичавіть лимонний сік і здобріть гірчицею. Об’єднайте складові електроприладом.
  6. Тонкою цівкою введіть пісне масло, продовжуючи збивати блендером.
  7. При рухах вгору-вниз, маса почне густіти.
  8. Готовий пісний майонез перекладіть в банку. Зберігайте майонез в холоді не більше тижня.
  9. Майонез подавайте в якості соусу.
  10. Використовуйте для заправки салатів.
  11. Смачного!