Майонез на огірковому розсолі
Майонез на огірковому розсолі максимально наближений до смаку до звичного майонезу. Шикарний соус підходить для всього, чого хочете. Це можуть бути закусочні страви, салати і домашня випічка. Приготувати пісний майонез зможе будь-хто, не потрібно володіти спеціальними знаннями.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Розсіл огірковий – 300 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Гірчиця – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В товстостінну посуд просійте борошно.
Крок 2. Поступово вливаючи огірковий розсіл, розбивайте грудочки віночком.
Крок 3. Встановіть на дрібному вогні і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна.
Крок 4. У ємність від подрібнювача налийте масло. Насипте цукор і сіль, здобріть гірчицею.
Крок 5. Збивайте пару хвилин.
Крок 6. У збиту масу частинами введіть заварную масу. Об’єднайте складові електроприладом.
Крок 7. Продовжуйте збивати блендером, поки не закінчиться борошняна суміш. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.
Крок 8. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим. Приємного насолоди!