Пісний майонез – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Майонез на огірковому розсолі

Майонез на огірковому розсолі максимально наближений до смаку до звичного майонезу. Шикарний соус підходить для всього, чого хочете. Це можуть бути закусочні страви, салати і домашня випічка. Приготувати пісний майонез зможе будь-хто, не потрібно володіти спеціальними знаннями.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий – 300 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В товстостінну посуд просійте борошно.

Крок 2. Поступово вливаючи огірковий розсіл, розбивайте грудочки віночком.

Крок 3. Встановіть на дрібному вогні і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна.

Крок 4. У ємність від подрібнювача налийте масло. Насипте цукор і сіль, здобріть гірчицею.

Крок 5. Збивайте пару хвилин.

Крок 6. У збиту масу частинами введіть заварную масу. Об’єднайте складові електроприладом.

Крок 7. Продовжуйте збивати блендером, поки не закінчиться борошняна суміш. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.

Крок 8. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим. Приємного насолоди!