Пісний майонез з крохмалем
Пісний майонез з крохмалем – супер бюджетний соус, який з легкістю може приготувати кожен. Пісна версія максимально схожа за смаком на магазинний соус. Чудова заправка підійде для закусок і салатів. Консистенція соусу досить густа, не відрізниш від традиційного майонезу.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Крохмаль картопляний – 1-2 ст. л
- Масло олію – 150 мл
- Оцет столовий 9%/лимонний сік – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. В товстостінну ємність вилийте воду і додайте просіяний картопляний крохмаль.
Крок 2. Підсолодіть.
Крок 3. Підсолити.
Крок 4. Позбавтеся від грудок наскільки це можливо.
Крок 5. Встановіть на дрібному вогні і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна. Як тільки маса стане густою, вимкніть конфорку. Помістіть посуд в крижану воду і постійно помішуючи, охолодіть.
Крок 6. В охолоджену суміш вичавити лимонний сік або влийте оцет.
Крок 7. Приперчите. Спеції використовувати за своїм бажанням.
Крок 8. Здобріть гірчицею. Якщо любите більш гострий соус, використовуйте більше гірчиці. А для різкості – додайте трохи більше оцту.
Крок 9. Налийте масло. Збивайте пару хвилин електроприладом.
Крок 10. Якщо немає міксера, перелийте в чашу блендера. Об’єднайте складові електричним приладом. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.
Крок 11. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим. Використовуйте за призначенням. Приємного насолоди!