Пісний майонез – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пісний майонез з крохмалем

Пісний майонез з крохмалем – супер бюджетний соус, який з легкістю може приготувати кожен. Пісна версія максимально схожа за смаком на магазинний соус. Чудова заправка підійде для закусок і салатів. Консистенція соусу досить густа, не відрізниш від традиційного майонезу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крохмаль картопляний – 1-2 ст. л
  • Масло олію – 150 мл
  • Оцет столовий 9%/лимонний сік – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В товстостінну ємність вилийте воду і додайте просіяний картопляний крохмаль.

Крок 2. Підсолодіть.

Крок 3. Підсолити.

Крок 4. Позбавтеся від грудок наскільки це можливо.

Крок 5. Встановіть на дрібному вогні і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна. Як тільки маса стане густою, вимкніть конфорку. Помістіть посуд в крижану воду і постійно помішуючи, охолодіть.

Крок 6. В охолоджену суміш вичавити лимонний сік або влийте оцет.

Крок 7. Приперчите. Спеції використовувати за своїм бажанням.

Крок 8. Здобріть гірчицею. Якщо любите більш гострий соус, використовуйте більше гірчиці. А для різкості – додайте трохи більше оцту.

Крок 9. Налийте масло. Збивайте пару хвилин електроприладом.

Крок 10. Якщо немає міксера, перелийте в чашу блендера. Об’єднайте складові електричним приладом. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.

Крок 11. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і зберігайте на холоді. Майонез після стабілізації стане більш густим. Використовуйте за призначенням. Приємного насолоди!