Пісний майонез з квасолі в домашніх умовах
Пісний майонез з квасолі в домашніх умовах – ще один оригінальний варіант апетитного соусу. Приготувати майонез зможе будь-хто. Важливо правильно приготувати квасоля і краще зробити це заздалегідь, щоб не витрачати час. Майонез з квасолі ідеальний для вегетаріанців і тих, хто поститься.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Вода мінеральна газована – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Квасоля біла – 100 гр.
- Гірчиця російська – 1 ч. л.
- Винний оцет червоний/лимонний сік – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – щіпка.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора квасолю переберіть від смітинок і залийте водою. За ніч квасоля набубнявіє і звариться швидше. Оновіть воду і зваріть квасолю. Рідину злийте.
Крок 2. Остиглу квасоля перекладіть в чашу блендера. Насипте цукор і сіль. Вичавіть лимонний сік або влийте оцет і мінералку, здобріть гірчицею.
Крок 3. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна.
Крок 4. У збиту масу потроху вливайте масло без запаху. Продовжуйте збивати електроприладом. При рухах вгору-вниз, соус почне густіти. Спробуйте на смак, якщо потрібно, відрегулювати.
Крок 5. Готовий соус перекладіть в герметичну ємність і поставте у холодне місце. Майонез після стабілізації стане більш густим, подавайте його в якості соусу або заправки для гарячих або холодних закусок. Їжте без шкоди для фігури і насолоджуйтеся. Приємного насолоди!