Маринад для свинини – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Маринад для свинини – це важлива складова в приготуванні м’яса, яка безпосередньо впливає на смак, аромат і структуру готового страви. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете підібрати собі рецепт з оцтом або майонезом. Головний секрет успіху полягає в тому, щоб дати м’ясу повністю просочитися добавками, відповідно, маринадом слід займатися мінімум за кілька годин до початку процесу приготування. У цій статті зібрані кращі варіанти для свинини, які підходять як для готування на вугіллі, так і на сковорідці.

Класичний маринад для шашлику з свинини з цибулею та оцтом

Класичний маринад для шашлику з свинини з цибулею і укусом – це рецепт, знайомий всім ще з часів СРСР, який не втрачає свою популярність і в 21 столітті. Головним плюсом цього маринаду є простота складу і чудовий смак м’яса, одержуваний в результаті.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свиняча шия 2.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Маринад для свинини готується дуже швидко і просто. Викладаємо все необхідне на робочий стіл.
  2. Злегка подмороженную свинину ріжемо на досить великі сегменти.
  3. Цибулини «звільняємо» від лушпиння, нарізаємо кільцями.
  4. У глибоку ємність закидаємо м’ясо і цибулю.
  5. Посипаємо компоненти свіжомеленим в ступці коріандром і сіллю.
  6. Збризкуємо свинину яблучним оцтом і гарненько перемішуємо.
  7. Склад залишаємо при кімнатній температурі не менш, ніж на 3 години.
  8. Просочене добавками нанизуємо м’ясо на шампури разом з цибулею і готуємо на вугіллі.
  9. Шашлик подаємо до столу з пилу, з жару і насолоджуємося. Приємного апетиту!