Маринад для свинини – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Маринад для свинини – це важлива складова в приготуванні м’яса, яка безпосередньо впливає на смак, аромат і структуру готового страви. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете підібрати собі рецепт з оцтом або майонезом. Головний секрет успіху полягає в тому, щоб дати м’ясу повністю просочитися добавками, відповідно, маринадом слід займатися мінімум за кілька годин до початку процесу приготування. У цій статті зібрані кращі варіанти для свинини, які підходять як для готування на вугіллі, так і на сковорідці.

Класичний маринад для шашлику з свинини з цибулею та оцтом

Класичний маринад для шашлику з свинини з цибулею і укусом – це рецепт, знайомий всім ще з часів СРСР, який не втрачає свою популярність і в 21 столітті. Головним плюсом цього маринаду є простота складу і чудовий смак м’яса, одержуваний в результаті.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свиняча шия 2.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Маринад для свинини готується дуже швидко і просто. Викладаємо все необхідне на робочий стіл.
  2. Злегка подмороженную свинину ріжемо на досить великі сегменти.
  3. Цибулини «звільняємо» від лушпиння, нарізаємо кільцями.
  4. У глибоку ємність закидаємо м’ясо і цибулю.
  5. Посипаємо компоненти свіжомеленим в ступці коріандром і сіллю.
  6. Збризкуємо свинину яблучним оцтом і гарненько перемішуємо.
  7. Склад залишаємо при кімнатній температурі не менш, ніж на 3 години.
  8. Просочене добавками нанизуємо м’ясо на шампури разом з цибулею і готуємо на вугіллі.
  9. Шашлик подаємо до столу з пилу, з жару і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Маринад для свинини з соєвим соусом

Маринад для свинини з соєвим соусом має якісь кисло-солодкі нотки, які чудово гармонують з м’ясними эскалопами. Для просочення свинини таким продуктом достатньо всього лише півгодини, відповідно, цей рецепт відмінно підходить для швидкого обіду або вечері.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Ескалоп свинячий – 4 шт.
  • Соус соєвий – 90 мл
  • Коріандр мелений – ½ ч. л.
  • Імбир мелений – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – 30 мл + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринаду в піалу видавлюємо часник і додаємо мелений імбир, коріандр і чорний перець.

Крок 2. Пряну суміш доповнюємо соєвим соусом і 30 мл рослинного масла.

Крок 3. М’ясо обполіскуємо, обсушуємо і занурюємо в маринад. Прибираємо в холодильник на годину.

Крок 4. У сковорідці розжарюємо рослинне масло і швидко підрум’янюємо ескалопи, паралельно прогріваємо духовку до 220 градусів.

Крок 5. Золотисту свинину викладаємо у форму, заливаємо маринадом і вкриваємо фольгою – запікаємо протягом півгодини.

Крок 6. Приємного апетиту!

Маринад з кефіру для м’яса свинини

Маринад з кефіру для м’яса свинини – це простий і дуже смачний спосіб приготування, який підкорить вас після першої проби. У цьому рецепті не використовується рослинна олія, а в якості основного компонента виступає нежирна свинина, яка гаситься в ніжному і дуже апетитному соусі.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Свинина (нежирна) – 300 гр.
  • Кефір – 130 мл
  • Кріп – 5 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо під струменем води м’ясо, даємо час обсохнути і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. Максимально дрібно шаткуємо гілочки свіжого кропу.

Крок 3. Знявши лушпиння з часнику розрізаємо зубці на пластини.

Крок 4. У глибокій мисці змішуємо кефір з зеленню, меленим перцем і сіллю.

Крок 5. В отриману суміш викладаємо свинину, додавши часник – затягуємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 6. Шматочки м’яса кладемо на гарячу сковорідку, підлив частина маринаду.

Крок 7. Тушкуємо страву на повільному вогні 20-25 хвилин, поступово вливаючи весь кефірний маринад. Приємного апетиту!

Маринад для свинини з майонезом

Маринад для свинини з майонезом – це ідеальне доповнення до м’яса, яке розм’якшує і робить смак неймовірно ніжним, буквально тане в роті. Також для пікантності нам потрібно ріпчаста цибуля і спеції, маринувати свинину слід за ніч до початку готування на вугіллі.

Час готування – 9 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля – 750 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сумах – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 750 грам цибулі очищаємо від лушпиння, близько 200 грам прибираємо в бік, а основну частину ріжемо на досить товсті кільця.

Крок 2. Цілісні головки цибулі пробиваємо в блендері до консистенції кашки.

Крок 3. Об’єднуємо цибульне пюре з майонезом.

Крок 4. Обполіскуємо і м’ясо обсушуємо, ріжемо на порційні квадратні шматки.

Крок 5. Засипаємо свинину приправами і заважаємо.

Крок 6. Викладаємо цибульну кашку з соусом, знову перемішуємо.

Крок 7. На дно ємності для маринування кладемо шар цибулі.

Крок 8. Зверху викладаємо свинину.

Крок 9. Подібним чином заповнюємо весь посуд і прибираємо м’ясо в холодильник на 5-8 годин для просочення.

Крок 10. Нанизуємо на шампури, чергуючи свинину з цибулею. Смажимо до готовності, періодично повертаючи. Приємного апетиту!

найсмачніший маринад для свинячих реберець

найсмачніший маринад для свинячих реберець готується з суміші рідкого меду, гірчиці і соєвого соусу. Таке поєднання компонентів не просочує тільки м’ясо, але і утворює і апетитну рум’яну скоринку, перед якою не зможуть встояти навіть вегетаріанці!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Реберця свинячі – 500 гр.
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1-1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для власної зручності, готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Змішуємо в піалі наступні компоненти: мед, гірчицю, кетчуп і соєвий соус.

Крок 3. Пласт реберець з м’ясом активно натираємо чорним перцем і сіллю з усіх боків, кладемо у вогнетривку форму, застелене фольгою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. За допомогою кулінарної кисті, змащуємо свинину маринадом.

Крок 5. Заготівлю також накриваємо фольгою зверху і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, фольгу розгортаємо і промазуємо реберця соусом ще раз. Запікаємо ще 20-30 хвилин (за 10 хвилин до готовності в черговий раз присмачую маринадом).

Крок 7. Ароматні і апетитні реберця подаємо до столу відразу ж з духовки і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Маринад для запікання свинини в духовці

Маринад для запікання свинини в духовці – це важливий компонент, який дуже сильно впливає на смак і аромат обраного м’яса. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт маринаду, приготованого на основі аджики, копченої паприки і соєвого соусу.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • гостра Аджика – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • копчена Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортиками висипаємо цукровий пісок, сіль і приправи.

Крок 2. До прянощів відправляємо цитрусовий сік, аджику, гірчицю, соєвий соус і рослинне масло.

Крок 3. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Занурюємо шматок м’яса в маринад так, щоб суміш повністю покривав свинину – прибираємо в холод для просочення на 4-8 годин.

Крок 5. Потім обертаємо напівфабрикат у фольгу і ставимо в духовку на 50-60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 6. Ніжну свинину подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Маринад для стейка свинини на мангалі

Маринад для стейка свинини на мангалі готується досить просто і швидко, для його приготування кулінару потрібні лише ті компоненти, які є під рукою у кожного. За рахунок додавання французької гірчиці і томатного соусу, свинина виходить пікантною і шалено ароматною.

Час готування – 11 год

Час приготування – 20 хв.

Порції – 9.

Інгредієнти:

  • свинячі Стейки – 9 шт.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Гірчиця французька – 2 ч. л.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Сіль – 1-2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Аджика суха – 1 ч. л.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину обполіскуємо водою і насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. Кожен шматочок відбиваємо за допомогою кухонного молоточка і хаотично наколюємо «носиком» ножа.

Крок 3. В чаші об’єднуємо складові маринаду: соєвий соус, рослинна олія, аджику, лимонний сік, гірчицю, томатний соус, а також спеції.

Крок 4. Розмішуємо.

Крок 5. Цибулини ріжемо півкільцями, частина кладемо на дно каструлі в один шар.

Крок 6. Стейки з обох сторін змащуємо маринадом.

Крок 7. Чергуючи м’ясо і цибулю, заповнюємо весь посуд – затягуємо вкриваємо плівкою або кришкою, переміщаємо в холодильну камеру на 10-12 хвилин.

Крок 8. Просочені спеціями стейки готуємо на решітці. Готуйте і отримуйте задоволення!

Маринад з лимоном для м’якого шашлику з свинини

Маринад з лимоном для м’якого шашлику – це перевірений спосіб приготування ароматної і неймовірного смачного страви з м’яса. Крім цитруса, нам також потрібно ріпчасту цибулю, ці компоненти прекрасно розм’якшують свинину і насичують її солодкуватим ароматом.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть свиняча – 1 кг
  • Цибуля – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • мелена Зіра – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений лук ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 2. Свинину нарізаємо шматочками зі сторонами приблизно три на три сантиметри.

Крок 3. У тарілку з високими бортиками висипаємо цибулю, зіру, паприку і сіль – активно розминаємо руками.

Крок 4. В отриманий маринад відправляємо м’ясо, перемішуємо.

Крок 5. Цитрус розрізаємо навпіл, одну частину нарізаємо шматочками і закидаємо в основний склад, а з другої видавлюємо сік прямо до напівфабрикату.

Крок 6. Компоненти ще раз перемішуємо і затягуємо плівкою, прибираємо в холодильник на 4-6 годин для просочення.

Крок 7. Після закінчення часу, нанизуємо м’ясо на шампури і готуємо на вугіллі.

Крок 8. Приємного апетиту!

Маринад для шашлику з свинини з гірчицею і медом

Маринад для шашлику з свинини з гірчицею і медом – це перевірений і неймовірно ароматний спосіб приготування м’яса. Для повної просочення підготовленою сумішшю, свинині досить близько чотирьох годин, шматочки насичуються злегка пряними і кисло-солодкими нотками.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1-3 шт.
  • Спеції для шашлику – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину обполіскуємо і обсушуємо будь-яким зручним способом, ріжемо на порційні шматки і викладаємо в глибоку ємність.

Крок 2. Лук очищаємо і нарізаємо досить товстими кільцями.

Крок 3. До м’яса висипаємо цибульну нарізку, також додаємо гірчицю, приправи, сіль і мед.

Крок 4. Складові ретельно перемішуємо і відправляємо в холод мінімум на 3-4 години.

Крок 5. Після закінчення часу, нанизуємо на шампури шматочки або викладаємо на решітку, смажимо на розжареному вугіллі до готовності.

Крок 6. Приємного апетиту!

Маринад з мінералкою для шашлику з свинини

Маринад з мінералкою для шашлику – це один з найбільш простих і легких способів підготувати м’ясо до смаження. Крім газованої води, нам також буде потрібно досить багато цибулі, який своїм соком чудово доповнює насичений смак свинини.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля – 500 гр.
  • Мінералка – 1 л
  • Зіра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для шашлику – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і нарізаємо довільно цибулю, розминаємо долонями до виділення соку.

Крок 2. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо на порційні шматочки і викладаємо до цибулі, разом з зірою, спеціями для шашлику і сіллю – гарненько перемішуємо.

Крок 3. Склад заливаємо мінералкою і прибираємо в холодильник мінімум на годину, а краще на всю ніч.

Крок 4. Просочене спеціями і цибульним соком м’ясо, нанизуємо на шампури.

Крок 5. Смажимо шашлик близько 12-15 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення!