Пісний майонез – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Майонез з авокадо

Майонез з авокадо являє собою шикарну заправку для салатів і намазки для бутербродів. Ароматний майонез ідеальний для тих, хто береже фігуру і дотримується посту. Ті, хто не вживають продукти тваринного походження, можуть їсти пісний майонез на постійній основі.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Авокадо – 200 гр.
  • Масло рослинне рафіноване – 190 мл
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Гірчиця діжонська – 20 гр.
  • Сушений розмарин – 1 гр.
  • Сушений базилік – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для пісного майонезу. Авокадо вимийте і обсушіть.

Крок 2. Авокадо розділіть навпіл, приберіть кісточку і зніміть шкірку. М’якоть поріжте на частини і складіть в миску. Пробийте занурювальним приладом. Тонкою цівкою наливайте масло, продовжуйте збивати блендером.

Крок 3. Насипте цукор, сіль, сушений розмарин і базилік. Вичавіть лимонний сік. Здобріть гірчицею. Збивайте пару хвилин занурювальним приладом, не відриваючи ніжку від дна. Або розмішайте віночком.

Крок 4. Готовий соус зберігайте в герметичній ємності в холодильнику. Не рекомендую зберігати соус більше тижня. Процес приготування нескладний, тому немає необхідності готувати соус про запас. Використовуйте за призначенням.

Крок 5. Їжте без шкоди для фігури і насолоджуйтеся. Приємного насолоди!