У цій добірці ви знайдете кращі поєднання для приготування домашнього кетчупу, який у прямому розумінні можна назвати «Пальчики оближеш». В томатно-яблучний соус можна додати улюблені спеції, кисло-солодкі сливи або солодкий болгарський перець. І кожного разу ви зможете дивувати гостей своїми кулінарними досягненнями.
Кетчуп з помідорів і яблук на зиму «Пальчики оближеш»
Класичний рецепт приготування насиченого, густого кетчупу, який може доповнити і прикрасити будь набридли гарнір, будь це м’ясо, риба або крупи. Як можна швидше приступайте до приготування і смачна зима вам забезпечена.
Інгредієнти на
30 порц.
- Помідори 5 кг
- Яблука 10 шт.
- Часник 10 зуб.
- Цибуля ріпчаста 10 шт.
- Сіль 4 ст. л.
- Цукор-пісок 16 ст. л.
- Перець чорний мелений 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% 5 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити кетчуп з помідорів і яблук на зиму «Пальчики оближеш» в домашніх умовах? Томати добре промиваємо та нарізаємо великими шматочками, які відразу ж викладаємо в каструлю.
- Яблука промиваємо, видаляємо кісточки і нарізаємо довільно.
- Досить крупно нарізаємо цибулю з часником і з’єднуємо разом з яблуками і помідорами. Каструлю з усім вмістом відправляємо на тихий вогонь і доводимо до кипіння, після чого залишаємо варитися томатно-яблучний кетчуп протягом однієї години.
- За цей час овочі пустили свій власний сік, протушились і стали набагато м’якше. Перекладаємо всі вміст в сито і злегка перетираємо до отримання однорідної маси.
- Однорідний за консистенцією соус повертаємо в каструлю, заправляємо сіллю, цукром, перцем, оцтом і добре перемішуємо. Після чого варимо кетчуп протягом 10 хвилин після закипання. Розливаємо гарячий соус по стерилізованим банкам і закатуємо кришкою.
- Зберігаємо закатанный соус в темному і прохолодному місці без доступу сонячних променів. Таким чином наші закачування як можна довше залишатимуться свіжими і смачними.
Бажаємо приємного апетиту!
Смачний кетчуп з помідорів, яблук і цибулі в банках на зиму
Якщо дотримати всі пропорції і послідовність приготування, домашній кетчуп вийде в міру солодкий, з приємною кислинкою, яка до місця в будь-якому люд. А розм’якшений цибулю додасть страві неповторний насичений аромат.
Час готування: 220 хв.
Час приготування:180 хв.
Порцій – 25-30.
Склад:
- Помідори – 3000 гр.
- Яблука – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 100 мл
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 2 шт.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Яблука, томати, цибулю обов’язково ретельно промиваємо та нарізаємо досить великими часточками.
2. Потім всі подрібнені компоненти перекладаємо в загальну каструлю.
3. Всі спеції загортаємо в багатошарову марлю і добре перев’язуємо.
4. Каструлю ставимо на вогонь і варимо під відкритою кришкою протягом двох годин після закипання. За цей час томати випила свій сік, а цибуля з яблуками стануть набагато м’якше.
5. Через дві години знімаємо кетчуп з вогню і пропускаємо через м’ясорубку, перетворюючи його в рідку однорідну масу. Після чого опускаємо в каструлю марлю зі спеціями.
6. Слідом за спеціями додаємо цукровий пісок із сіллю, добре розмішуємо і варимо 60 хвилин до загустіння. За 15 хвилин до готовності вливаємо столовий оцет і знову перемішуємо.
7. Паралельно з приготуванням кетчупу стерилізуємо банки, щоб відразу ж наповнити їх гарячим соусом.
8. Банки з кетчупом перевертаємо, остуджуємо і переставляємо в місце, призначене для зберігання закаток.
Приємного вам апетиту!
Кетчуп з помідорів, яблук та болгарського перцю в домашніх умовах
Солодкий перець ще не зіпсував жодного овочевого страви, більш того він ідеально вписується в такий набір продуктів, як яблука і томати. Соус виходить більш щільним по консистенції і яскраво-червоним, що обов’язково підніме настрій холодним зимовим вечором.
Час готування: 140 хв.
Час приготування:110 хв.
Порцій – 25-30.
Склад:
- Помідори – 3000 гр.
- Яблука – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Оцет столовий (9 %) – 1 ст. л.
- Коріандр – за смаком.
- Стебла кропу – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиті помідори нарізаємо часточками.
2. Потім з болгарських перцю видаляємо насіння і нарізаємо довільно їх.
3. Досить крупно нарізаємо цибулю.
4. І подрібнюємо підготовлені яблука.
5. Всі подрібнені компоненти перекладаємо в каструлю, додаємо до них зубчики часнику і ставимо варитися на середньому до тих пір, поки овочі з яблуками не стануть м’якими.
6. Через 40 хвилин вимикаємо вогонь і подрібнюємо все вміст каструлі за допомогою блендера.
7. Після чого весь соус пропускаємо через сито, щоб позбутися від непотрібних відходів.
8. Потім на складену в кілька шарів марлю викладаємо улюблені спеції, щільно загортаємо їх і опускаємо в каструлю з соусом.
9. Кетчуп разом зі спеціями варимо ще протягом години, але вже під відкритою кришкою. Після чого видаляємо вузлик зі спеціями, а у каструлю додаємо сіль з цукровим піском і оцтом.
10. Весь кетчуп досить довго розмішуємо, щоб всі сипучі компоненти рівномірно розподілилися за обсягом. Перш ніж розливати вміст по банкам, необхідно спробувати овочевий кетчуп і за своїм бажанням додати відсутні компоненти.
11. Соус, закатанный в простерилізованих банках, здатний зберігатися протягом довгого часу і радувати вас не тільки в холодну пору року.
Приємного вам апетиту!
Простий і смачний рецепт кетчупу з помідорів, яблук та слив
Ви не уявляєте, яким цікавим і багатогранним виходить соус з додаванням стиглих слив. Приємна гладка; консистенція також є перевагою цього рецепта.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:90 хв
Порцій – 20-25.
Склад:
- Помідори – 2000 гр.
- Сливи – 1000 гр.
- Яблука – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Паличка кориці – 1 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 3-5 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Оцет столовий (9 %) – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У чистих помідорів робимо хрестоподібний надріз і потім заливаємо їх окропом. Через 5-10 хвилин знімаємо з них шкірку і перекладаючи м’якоть в каструлю.
2. Потім переходимо до підготовки злив. Нам необхідно їх перебрати і видалити всі кісточки.
3. Очищений цибулю з часником нарізаємо довільно ножем.
4. І в завершенні підготуємо яблука. Ми їх добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
5. Подрібнену цибулю з часником перебиваємо в блендері.
6. А овочі і фрукти з’єднуємо разом у глибокій каструлі.
7. Після чого збиваємо до однорідного стану заглибним блендером.
8. Однорідну масу відправляємо на тихий вогонь, доводимо до стану кипіння і заправляємо подрібненою цибулею і часником.
9. Слідом за цибулею і часником додаємо інші спеції на ваш смак і продовжуємо варити соус протягом 1,5 години, періодично помішуючи.
10. По закінченню цього часу перетираємо наш фруктово-овочевий соус через сито.
11. І отриманий сік відправляємо на невеликий вогонь. Варимо його до загустіння, не забуваючи помішувати. У самому кінці приготування вмішуємо в нього сіль з оцтом і через хвилину знімаємо з вогню.
12. Готовий кетчуп з томатів, яблук і слив розливам по стерилізованим банкам і відправляємо в холодильник на зберігання.
Вдалих вам заготовок!
Домашній кетчуп з помідорів, яблук і кориці на зиму
Ті, хто звик вживати магазинний соус, про таке можуть тільки мріяти. Одна паличка кориці разом з різними спеціями подарує томатного кетчупу злегка пекучий, гарячий смак, не менш насичений аромат, який здатний вразити всіх на повал. Сміливо беріться за приготування, і ви залишитеся задоволені.
Час готування: 220 хв.
Час приготування:180 хв.
Порцій – 20-25.
Склад:
- Помідори – 2000-2500 гр.
- Яблука – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Часник 8 зуб.
- Перець болгарський – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1 ч. л.
- лавровий Лист – 6 шт.
- Кориця – 2 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 150 мл
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти, які знадобляться нам в процесі приготування.
2. Томати, яблука, часник, цибулю і солодкий перець пропускаємо через м’ясорубку.
3. Пропущену через м’ясорубку масу перекладаємо в каструлю, кладемо туди ж паличку кориці і загорнуті в марлю спеції. Ми завернули гвоздику, перець і лавровий лист.
4. Відправляємо каструлю з усім вмістом на невеликий вогонь, і, інтенсивно помішуючи, доводимо до кипіння. Після чого уварюємо кетчуп на протязі декількох годин до потрібної нам консистенції.
5. Через 2,5 години витягуємо з каструлі корицю і марлю зі спеціями. Додаємо в соус сіль, цукровий пісок і оцет. Все добре перемішуємо і перебиваємо блендером.
6. Однорідну масу відправляємо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і залишаємо варитися протягом 10 хвилин.
7. Готовий кетчуп розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Банки з кетчупом залишаємо остигати в перевернутому вигляді до кімнатної температури.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати смачний кетчуп з помідорів, яблук, цибулі і часнику?
Для любителів додати страві гостроти вибір рецепта очевидний. З цибулею і часником відмінно поєднуються всі спеції, овочі і навіть яблука. Особливо кетчуп з такими інгредієнтами буде корисний в холодну пору року і захистить вас від багатьох сезонних захворювань.
Час готування: 180 хв.
Час приготування:120 хв
Порцій –25-30.
Склад:
- Помідори – 3000 гр.
- Яблука – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 350 гр.
- Часник – 10-12 зуб.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1 ч. л.
- Оцет столовий (9 %) – 100 мл
Процес приготування:
1. Всі овочі промиваємо і просушуємо. Після чого томати довільно нарізаємо на кілька частин.
2. Слідом нарізаємо яблука і цибулю.
3. Помідори пропускаємо через м’ясорубку.
4. Те ж саме робимо з яблуками і цибулею.
5. Всі компоненти з’єднуємо в каструлі і добре перемішуємо. Після чого відправляємо каструлю на вогонь і варимо соус протягом години, періодично помішуючи лопаткою. По закінченню цього часу знімаємо каструлю з вогню, охолодити і перебиваємо всі компоненти блендером.
6. В однорідну масу додаємо сіль, цукор, всі спеції і перемішуємо. Відправляємо знову на вогонь варитися протягом однієї години. У завершенні вливаємо оцет.
7. Готовий кетчуп розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками.
8. Перш ніж банки з томатно-яблучним соусом відправити на зберігання, остуджуємо їх у перевернутому стані під рушником. На цьому приготування соусу завершено.
Бажаємо приємного апетиту!