Кетчуп з помідорів і яблук на зиму – 6 рецептів Пальчики оближеш в домашніх умовах

У цій добірці ви знайдете кращі поєднання для приготування домашнього кетчупу, який у прямому розумінні можна назвати «Пальчики оближеш». В томатно-яблучний соус можна додати улюблені спеції, кисло-солодкі сливи або солодкий болгарський перець. І кожного разу ви зможете дивувати гостей своїми кулінарними досягненнями.

Кетчуп з помідорів і яблук на зиму «Пальчики оближеш»

Класичний рецепт приготування насиченого, густого кетчупу, який може доповнити і прикрасити будь набридли гарнір, будь це м’ясо, риба або крупи. Як можна швидше приступайте до приготування і смачна зима вам забезпечена.

Інгредієнти на
30 порц.

  • Помідори 5 кг
  • Яблука 10 шт.
  • Часник 10 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 10 шт.
  • Сіль 4 ст. л.
  • Цукор-пісок 16 ст. л.
  • Перець чорний мелений 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кетчуп з помідорів і яблук на зиму «Пальчики оближеш» в домашніх умовах? Томати добре промиваємо та нарізаємо великими шматочками, які відразу ж викладаємо в каструлю.
  2. Яблука промиваємо, видаляємо кісточки і нарізаємо довільно.
  3. Досить крупно нарізаємо цибулю з часником і з’єднуємо разом з яблуками і помідорами. Каструлю з усім вмістом відправляємо на тихий вогонь і доводимо до кипіння, після чого залишаємо варитися томатно-яблучний кетчуп протягом однієї години.
  4. За цей час овочі пустили свій власний сік, протушились і стали набагато м’якше. Перекладаємо всі вміст в сито і злегка перетираємо до отримання однорідної маси.
  5. Однорідний за консистенцією соус повертаємо в каструлю, заправляємо сіллю, цукром, перцем, оцтом і добре перемішуємо. Після чого варимо кетчуп протягом 10 хвилин після закипання. Розливаємо гарячий соус по стерилізованим банкам і закатуємо кришкою.
  6. Зберігаємо закатанный соус в темному і прохолодному місці без доступу сонячних променів. Таким чином наші закачування як можна довше залишатимуться свіжими і смачними.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачний кетчуп з помідорів, яблук і цибулі в банках на зиму

Якщо дотримати всі пропорції і послідовність приготування, домашній кетчуп вийде в міру солодкий, з приємною кислинкою, яка до місця в будь-якому люд. А розм’якшений цибулю додасть страві неповторний насичений аромат.

Час готування: 220 хв.

Час приготування:180 хв.

Порцій – 25-30.

Склад:

  • Помідори – 3000 гр.
  • Яблука – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 100 мл
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 2 шт.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Яблука, томати, цибулю обов’язково ретельно промиваємо та нарізаємо досить великими часточками.

2. Потім всі подрібнені компоненти перекладаємо в загальну каструлю.

3. Всі спеції загортаємо в багатошарову марлю і добре перев’язуємо.

4. Каструлю ставимо на вогонь і варимо під відкритою кришкою протягом двох годин після закипання. За цей час томати випила свій сік, а цибуля з яблуками стануть набагато м’якше.

5. Через дві години знімаємо кетчуп з вогню і пропускаємо через м’ясорубку, перетворюючи його в рідку однорідну масу. Після чого опускаємо в каструлю марлю зі спеціями.

6. Слідом за спеціями додаємо цукровий пісок із сіллю, добре розмішуємо і варимо 60 хвилин до загустіння. За 15 хвилин до готовності вливаємо столовий оцет і знову перемішуємо.

7. Паралельно з приготуванням кетчупу стерилізуємо банки, щоб відразу ж наповнити їх гарячим соусом.

8. Банки з кетчупом перевертаємо, остуджуємо і переставляємо в місце, призначене для зберігання закаток.

Приємного вам апетиту!

Кетчуп з помідорів, яблук та болгарського перцю в домашніх умовах

Солодкий перець ще не зіпсував жодного овочевого страви, більш того він ідеально вписується в такий набір продуктів, як яблука і томати. Соус виходить більш щільним по консистенції і яскраво-червоним, що обов’язково підніме настрій холодним зимовим вечором.

Час готування: 140 хв.

Час приготування:110 хв.

Порцій – 25-30.

Склад:

  • Помідори – 3000 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Оцет столовий (9 %) – 1 ст. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Стебла кропу – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиті помідори нарізаємо часточками.

2. Потім з болгарських перцю видаляємо насіння і нарізаємо довільно їх.

3. Досить крупно нарізаємо цибулю.

4. І подрібнюємо підготовлені яблука.

5. Всі подрібнені компоненти перекладаємо в каструлю, додаємо до них зубчики часнику і ставимо варитися на середньому до тих пір, поки овочі з яблуками не стануть м’якими.

6. Через 40 хвилин вимикаємо вогонь і подрібнюємо все вміст каструлі за допомогою блендера.

7. Після чого весь соус пропускаємо через сито, щоб позбутися від непотрібних відходів.

8. Потім на складену в кілька шарів марлю викладаємо улюблені спеції, щільно загортаємо їх і опускаємо в каструлю з соусом.

9. Кетчуп разом зі спеціями варимо ще протягом години, але вже під відкритою кришкою. Після чого видаляємо вузлик зі спеціями, а у каструлю додаємо сіль з цукровим піском і оцтом.

10. Весь кетчуп досить довго розмішуємо, щоб всі сипучі компоненти рівномірно розподілилися за обсягом. Перш ніж розливати вміст по банкам, необхідно спробувати овочевий кетчуп і за своїм бажанням додати відсутні компоненти.

11. Соус, закатанный в простерилізованих банках, здатний зберігатися протягом довгого часу і радувати вас не тільки в холодну пору року.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт кетчупу з помідорів, яблук та слив

Ви не уявляєте, яким цікавим і багатогранним виходить соус з додаванням стиглих слив. Приємна гладка; консистенція також є перевагою цього рецепта.

Час приготування: 120 хв

Час приготування:90 хв

Порцій – 20-25.

Склад:

  • Помідори – 2000 гр.
  • Сливи – 1000 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3-5 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Оцет столовий (9 %) – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У чистих помідорів робимо хрестоподібний надріз і потім заливаємо їх окропом. Через 5-10 хвилин знімаємо з них шкірку і перекладаючи м’якоть в каструлю.

2. Потім переходимо до підготовки злив. Нам необхідно їх перебрати і видалити всі кісточки.

3. Очищений цибулю з часником нарізаємо довільно ножем.

4. І в завершенні підготуємо яблука. Ми їх добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

5. Подрібнену цибулю з часником перебиваємо в блендері.

6. А овочі і фрукти з’єднуємо разом у глибокій каструлі.

7. Після чого збиваємо до однорідного стану заглибним блендером.

8. Однорідну масу відправляємо на тихий вогонь, доводимо до стану кипіння і заправляємо подрібненою цибулею і часником.

9. Слідом за цибулею і часником додаємо інші спеції на ваш смак і продовжуємо варити соус протягом 1,5 години, періодично помішуючи.

10. По закінченню цього часу перетираємо наш фруктово-овочевий соус через сито.

11. І отриманий сік відправляємо на невеликий вогонь. Варимо його до загустіння, не забуваючи помішувати. У самому кінці приготування вмішуємо в нього сіль з оцтом і через хвилину знімаємо з вогню.

12. Готовий кетчуп з томатів, яблук і слив розливам по стерилізованим банкам і відправляємо в холодильник на зберігання.

Вдалих вам заготовок!

Домашній кетчуп з помідорів, яблук і кориці на зиму

Ті, хто звик вживати магазинний соус, про таке можуть тільки мріяти. Одна паличка кориці разом з різними спеціями подарує томатного кетчупу злегка пекучий, гарячий смак, не менш насичений аромат, який здатний вразити всіх на повал. Сміливо беріться за приготування, і ви залишитеся задоволені.

Час готування: 220 хв.

Час приготування:180 хв.

Порцій – 20-25.

Склад:

  • Помідори – 2000-2500 гр.
  • Яблука – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1 ч. л.
  • лавровий Лист – 6 шт.
  • Кориця – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 150 мл

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти, які знадобляться нам в процесі приготування.

2. Томати, яблука, часник, цибулю і солодкий перець пропускаємо через м’ясорубку.

3. Пропущену через м’ясорубку масу перекладаємо в каструлю, кладемо туди ж паличку кориці і загорнуті в марлю спеції. Ми завернули гвоздику, перець і лавровий лист.

4. Відправляємо каструлю з усім вмістом на невеликий вогонь, і, інтенсивно помішуючи, доводимо до кипіння. Після чого уварюємо кетчуп на протязі декількох годин до потрібної нам консистенції.

5. Через 2,5 години витягуємо з каструлі корицю і марлю зі спеціями. Додаємо в соус сіль, цукровий пісок і оцет. Все добре перемішуємо і перебиваємо блендером.

6. Однорідну масу відправляємо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і залишаємо варитися протягом 10 хвилин.

7. Готовий кетчуп розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Банки з кетчупом залишаємо остигати в перевернутому вигляді до кімнатної температури.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачний кетчуп з помідорів, яблук, цибулі і часнику?

Для любителів додати страві гостроти вибір рецепта очевидний. З цибулею і часником відмінно поєднуються всі спеції, овочі і навіть яблука. Особливо кетчуп з такими інгредієнтами буде корисний в холодну пору року і захистить вас від багатьох сезонних захворювань.

Час готування: 180 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій –25-30.

Склад:

  • Помідори – 3000 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Часник – 10-12 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1 ч. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 100 мл

Процес приготування:

1. Всі овочі промиваємо і просушуємо. Після чого томати довільно нарізаємо на кілька частин.

2. Слідом нарізаємо яблука і цибулю.

3. Помідори пропускаємо через м’ясорубку.

4. Те ж саме робимо з яблуками і цибулею.

5. Всі компоненти з’єднуємо в каструлі і добре перемішуємо. Після чого відправляємо каструлю на вогонь і варимо соус протягом години, періодично помішуючи лопаткою. По закінченню цього часу знімаємо каструлю з вогню, охолодити і перебиваємо всі компоненти блендером.

6. В однорідну масу додаємо сіль, цукор, всі спеції і перемішуємо. Відправляємо знову на вогонь варитися протягом однієї години. У завершенні вливаємо оцет.

7. Готовий кетчуп розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками.

8. Перш ніж банки з томатно-яблучним соусом відправити на зберігання, остуджуємо їх у перевернутому стані під рушником. На цьому приготування соусу завершено.

Бажаємо приємного апетиту!