Дзадзікі – 5 рецептів приготування соусу з покроковими фото

Ніжний і свіжий соус дзадзікі – класика грецької кухні. Його подають до свіжим або смажених овочів. Кожен турист, який бував у Греції, знає цей продукт. Приготувати його в домашніх умовах не складе праці. Використовуйте для цього просту кулінарну збірку з 5-і покрокових рецептів.

Класичний рецепт дзадзікі з йогурту по-грецьки

Традиційно грецький соус дзадзікі готують з йогурту з додаванням соковитого огірка і ароматного кропу. Продукт радує свіжим і річним смаком, а також відмінно доповнює багато страви.

Інгредієнти на
0.6 кг.

  • Йогурт 500 мл
  • Огірок 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Кріп ½ пучка
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло оливкове за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний соус дзадзікі приготувати дуже просто. Підготуємо необхідні продукти. Зелень і огірок промиваємо, зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
  2. Подрібнюємо кріп, на тертці натираємо часник і огірок. З’єднуємо продукти в загальній мисці.
  3. Доповнюємо інгредієнти натуральним йогуртом.
  4. Додаємо в масу сіль і оливкове масло. Ретельно вимішуємо всі продукти до однорідної суміші.
  5. Свіжий і ароматний класичний соус дзадзікі готовий. Подавайте його до столу!