Маринований цибулю до шашлику – 6 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Маринований цибулю – найпопулярніше додаток до ароматного шашлику. Завдяки спеціальним маринадам гіркоту цибулі пом’якшується, і він набуває чудовий смак. У статті зібрані 6 чудових рецептів маринування лука.

Швидкий маринований цибулю до шашлику в оцті

Цей швидкий спосіб маринування підходить для всіх видів цибулі: звичайного ріпчастої цибулі, червоного та фіолетового. Коли шашлики вже майже на підході, вам залишається тільки нашаткувати цибулю і залити його на кілька хвилин маринадом.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Цибуля червона 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Оцет столовий 9% 50 мл
  • Вода-80 мл
  • Кріп 15 гр.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Коріандр 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як швидко приготувати мариновану цибулю до шашлику? Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
  2. У мисці змішайте обидва види цибулі, додайте цукор і перемішайте його руками.
  3. Далі додайте сіль, коріандр і мелений перець.
  4. Влийте в миску оцет і воду. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
  5. Через певний час злийте маринад, додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте цибулю до шашлику.

Приємного апетиту!

Смачний маринований цибулю до шашлику з лимоном

Маринований цибулю в натуральному маринаді з лимонного соку виходить неймовірно смачним. Влітку він складе чудову компанію шашлику або прикрасить будь-які інші закуски.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 80 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте його тонкими кільцями. Розберіть кільця пальцями.

2. Лимон вимити гарячою водою, розріжте навпіл і вичавити сік.

3. Воду нагрійте до 60 градусів, додайте в неї сіль і цукор.

4. У глибоку миску покладіть цибулю.

5. Лимонний сік змішайте з водою і рослинним маслом, додайте спеції за смаком. Отриманим маринадом залийте цибулю.

6. Залиште цибулю маринуватися на 20-30 хвилин.

7. Потім відкиньте її на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

8. Маринований лук готовий, можна подавати його до шашлику.

Приємного апетиту!

Як швидко замаринувати цибулю до шашлику з зеленню?

Маринований цибулю з зеленню – ідеальне доповнення до смаженої на мангалі м’яса або курки. Щоб цибуля вийшов більш насиченим смаком і ароматним, замаринуйте його заздалегідь.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Оцет 9 % – 40 мл
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями.

2. Покладіть цибулю в миску, залийте його водою і оцтом, додайте щіпку солі і цукор, перемішайте. Поставте миску в холодильник на 10 хвилин.

3. Через 10 хвилин злийте рідину з лука.

4. Кріп дуже дрібно наріжте і додайте до цибулі.

5. Додайте сіль за смаком, робити це варто безпосередньо перед подачею, щоб цибуля залишався хрустким. Цибулю перемішайте і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Маринований цибулю до шашлику по-кавказьки

Цибулю зазвичай асоціюється з різким запахом і гірким смаком. Але маринований лук повністю позбавлений всіх цих неприємностей. На Кавказі в маринуванні цибулі точно знають толк, беріть цей рецепт собі на озброєння.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Цибуля – 250 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Для маринаду:
  • Вода – 250 мл
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Кардамон – 4 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Оцет 9 % – 0,5 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,6 ч. л.
  • Чебрець – 2 шт.
  • Базилік – 2 шт.

Процес приготування:

1. З гілочок петрушки обірвіть листя, цибулю і часник очистіть від лушпиння.

2. Цибулини розрізати на четвертинки.

3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте лавровий лист і інші сухі спеції. Поставте каструлю на вогонь, доведіть маринад до кипіння, влийте оцет, проваріть його пару хвилин. В стерилізовану банку покладіть стебла петрушки, чебрець і базилік. Складіть в банку цибулю. Часник роздушіть плоскою стороною ножа і також викладіть в банку.

4. Влийте в банку соняшникову олію, покладіть зверху листочки петрушки, всипте цукор і сіль.

5. Потім влийте в банку маринад, закрийте банку кришкою, остудіть її при кімнатній температурі, потім покладіть заготовку в холодильник. Маринований лук буде готовий вже через день.

Приємного апетиту!

Червоний маринований цибулю до шашлику

Червоний лук за своїми смаковими якостями більш солодкий і тому він ідеально підходить для маринування. Особливо смачним виходить, якщо маринувати його з лимонним соком. Така закуска доповнить шашлик із м’яса і курки.

Час готування: 125 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.

2. Цибуля складіть в миску, додайте цукор, сіль і запашний перець.

3. Лимон обшпарте окропом, розріжте навпіл і вичавити сік.

4. Додайте лимонний сік до цибулі, добре перемішайте і залиште на пару годин у холодильнику.

5. Закуска з червоного маринованого лука виглядає красиво і апетитно.

Приємного апетиту!

Смачний маринований цибулю до шашлику з яблучним оцтом

Дуже простий рецепт маринованого лука, який ідеально підійде до вашого шашлику. Цибуля виходить в міру кислим і солодким, а від гіркоти й різкого запаху не залишається і сліду.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет – 4 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску влийте воду, додайте сіль, перемішайте.

2. Також всипте необхідну кількість цукру.

3. Коли сіль і цукор повністю розчиняться, влийте оцет і добре перемішайте.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

5. Цибулю викладіть в миску з маринадом. Також додайте рубану зелень, перемішайте і залиште на 20 хвилин.

6. Через належний час, злийте маринад і подавайте цибулю до гарячого шашлику.

Приємного апетиту!