Маринований цибулю – найпопулярніше додаток до ароматного шашлику. Завдяки спеціальним маринадам гіркоту цибулі пом’якшується, і він набуває чудовий смак. У статті зібрані 6 чудових рецептів маринування лука.
Швидкий маринований цибулю до шашлику в оцті
Цей швидкий спосіб маринування підходить для всіх видів цибулі: звичайного ріпчастої цибулі, червоного та фіолетового. Коли шашлики вже майже на підході, вам залишається тільки нашаткувати цибулю і залити його на кілька хвилин маринадом.
Інгредієнти на
5 порц.
- Цибуля червона 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Оцет столовий 9% 50 мл
- Вода-80 мл
- Кріп 15 гр.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр 1 щіпка
Процес приготування:
- Як швидко приготувати мариновану цибулю до шашлику? Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
- У мисці змішайте обидва види цибулі, додайте цукор і перемішайте його руками.
- Далі додайте сіль, коріандр і мелений перець.
- Влийте в миску оцет і воду. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
- Через певний час злийте маринад, додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте цибулю до шашлику.
Приємного апетиту!
Смачний маринований цибулю до шашлику з лимоном
Маринований цибулю в натуральному маринаді з лимонного соку виходить неймовірно смачним. Влітку він складе чудову компанію шашлику або прикрасить будь-які інші закуски.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 80 мл
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте його тонкими кільцями. Розберіть кільця пальцями.
2. Лимон вимити гарячою водою, розріжте навпіл і вичавити сік.
3. Воду нагрійте до 60 градусів, додайте в неї сіль і цукор.
4. У глибоку миску покладіть цибулю.
5. Лимонний сік змішайте з водою і рослинним маслом, додайте спеції за смаком. Отриманим маринадом залийте цибулю.
6. Залиште цибулю маринуватися на 20-30 хвилин.
7. Потім відкиньте її на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
8. Маринований лук готовий, можна подавати його до шашлику.
Приємного апетиту!
Як швидко замаринувати цибулю до шашлику з зеленню?
Маринований цибулю з зеленню – ідеальне доповнення до смаженої на мангалі м’яса або курки. Щоб цибуля вийшов більш насиченим смаком і ароматним, замаринуйте його заздалегідь.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Оцет 9 % – 40 мл
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ч. л.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями.
2. Покладіть цибулю в миску, залийте його водою і оцтом, додайте щіпку солі і цукор, перемішайте. Поставте миску в холодильник на 10 хвилин.
3. Через 10 хвилин злийте рідину з лука.
4. Кріп дуже дрібно наріжте і додайте до цибулі.
5. Додайте сіль за смаком, робити це варто безпосередньо перед подачею, щоб цибуля залишався хрустким. Цибулю перемішайте і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Маринований цибулю до шашлику по-кавказьки
Цибулю зазвичай асоціюється з різким запахом і гірким смаком. Але маринований лук повністю позбавлений всіх цих неприємностей. На Кавказі в маринуванні цибулі точно знають толк, беріть цей рецепт собі на озброєння.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Цибуля – 250 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 4-5 зуб.
- Масло олію – 2-3 ст. л.
- Для маринаду:
- Вода – 250 мл
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Кардамон – 4 шт.
- Гвоздика – 1 шт.
- Бадьян – 1 шт.
- Оцет 9 % – 0,5 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,6 ч. л.
- Чебрець – 2 шт.
- Базилік – 2 шт.
Процес приготування:
1. З гілочок петрушки обірвіть листя, цибулю і часник очистіть від лушпиння.
2. Цибулини розрізати на четвертинки.
3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте лавровий лист і інші сухі спеції. Поставте каструлю на вогонь, доведіть маринад до кипіння, влийте оцет, проваріть його пару хвилин. В стерилізовану банку покладіть стебла петрушки, чебрець і базилік. Складіть в банку цибулю. Часник роздушіть плоскою стороною ножа і також викладіть в банку.
4. Влийте в банку соняшникову олію, покладіть зверху листочки петрушки, всипте цукор і сіль.
5. Потім влийте в банку маринад, закрийте банку кришкою, остудіть її при кімнатній температурі, потім покладіть заготовку в холодильник. Маринований лук буде готовий вже через день.
Приємного апетиту!
Червоний маринований цибулю до шашлику
Червоний лук за своїми смаковими якостями більш солодкий і тому він ідеально підходить для маринування. Особливо смачним виходить, якщо маринувати його з лимонним соком. Така закуска доповнить шашлик із м’яса і курки.
Час готування: 125 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Цибуля – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.
2. Цибуля складіть в миску, додайте цукор, сіль і запашний перець.
3. Лимон обшпарте окропом, розріжте навпіл і вичавити сік.
4. Додайте лимонний сік до цибулі, добре перемішайте і залиште на пару годин у холодильнику.
5. Закуска з червоного маринованого лука виглядає красиво і апетитно.
Приємного апетиту!
Смачний маринований цибулю до шашлику з яблучним оцтом
Дуже простий рецепт маринованого лука, який ідеально підійде до вашого шашлику. Цибуля виходить в міру кислим і солодким, а від гіркоти й різкого запаху не залишається і сліду.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет – 4 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску влийте воду, додайте сіль, перемішайте.
2. Також всипте необхідну кількість цукру.
3. Коли сіль і цукор повністю розчиняться, влийте оцет і добре перемішайте.
4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
5. Цибулю викладіть в миску з маринадом. Також додайте рубану зелень, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
6. Через належний час, злийте маринад і подавайте цибулю до гарячого шашлику.
Приємного апетиту!