Майонез блендером в домашніх умовах – 10 покрокових рецептів з фото

Майонез блендером в домашніх умовах — це заправка, яка завжди виходить смачнішою, ніж куплена в магазині. У домашньому майонезі використовуються тільки якісні інгредієнти, жодних консервантів, а співвідношення складових можна варіювати за власним смаком.

Класичний домашній майонез з гірчицею блендером

Класичний майонез в домашніх умовах готується легко, проте для ідеального результату всі інгредієнти повинні мати кімнатну температуру.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло соняшникова 250 мл
  • Гірчиця порошок ½ ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати майонез блендером в домашніх умовах? В скляну банку або глибоку миску вбийте одне яйце. Для більш щільної консистенції краще брати тільки жовток.
  2. Злегка збивши яйце, додайте сіль, кількість якої можна зменшити, якщо потрібен менш солоний майонез.
  3. Далі в ємність насипте гірчичний порошок і все перемішайте заглибним блендером. На це вам буде потрібно пара хвилин.
  4. Олія дуже повільно додайте до збитою масою і постійно перемішуйте, домагаючись потрібної щільності. Чим більша кількість масла використовується, тим більш густим вийде майонез.
  5. введіть сік лимона і все перемішайте, поки він не розчиниться в готовому соусі. Майонез готовий. Його можна залишити на холоді на кілька годин, щоб він загус.

Як приготувати майонез з лимоном і гірчицею в домашніх умовах блендером?

Майонез з лимоном і гірчицею виходить особливо ніжним і приємним. Частина соняшникової олії можна замінити оливковою сорту «Extra vergin», проте його зміст не повинен перевищувати 20-25% від загального обсягу використовуваних жирів, інакше соус буде гірчити.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована – 160 мл
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У ємність для заглибного блендера або склянку стаціонарного блендера помістити свіже, краще домашнє, яйце, гірчицю, потрібну кількість цукру і солі.

2. Збити вміст склянки, поки маса не придбає однорідність.

3. Не зупиняючи блендер, додаємо потихеньку масло і збиваємо до тих пір, поки соус не досягне відповідної консистенції. Чим більше додається масла, тим більш густим вийде фінальний результат.

4. У вже збитий майонез вливається сік лимона, що може злегка розріджувати соус. Після цього необхідно ще раз збити.

5. Готовий майонез слід охолодити, а потім використовувати для заправки всіляких страв.

Простий рецепт густого майонезу з оцтом і гірчицею блендером

В цьому рецепті майонезу лимонний сік замінює оцет, що надає соусу інший відтінок смаку. Для додання особливої пікантності можна додати замість звичайного яблучний або винний оцет. До речі, щоб розбавити майонез дуже густої консистенції, потрібно додати пару столових ложок теплої води і ще раз збити. Смак при цьому не зміниться.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% — 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – за смаком.

Процес приготування:

1. У ємність для збивання помістити одне свіже яйце, полежавшее деякий час в теплі, туди ж додати оцет – столовий, яблучний або винний, виходячи з власних уподобань.

2. Ввести потрібний обсяг солі і цукру. Їх кількість можна варіювати в залежності від того, для чого згодом буде використовуватися соус. Цукор робить майонез м’якше, а смак його ніжніші.

3. Не кваплячись, додаємо рослинне масло, постійно збиваючи масу, щоб вона почала поступово біліти. Збивати потрібно стільки, скільки потрібно для утворення щільної однорідної маси. Зазвичай для цього достатньо близько 5 хвилин.

4. Після збивання потрібно спробувати соус і підправити смак, якщо чогось не вистачає.

5. Зберігати майонез слід в холодному місці під щільною кришкою.

Ніжний і смачний майонез на молоці, збитий з допомогою блендера

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 150 мл
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Гірчиця – 2-3 ч. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Вливаємо Молоко в ємність для збивання. Зручно, якщо вона буде високою і вузькою.

2. В молоко влити рафінована олія без запаху і збивати разом заглибним блендером, поки маса не почне густіти.

3. Туди ж покласти гірчицю і сік лимона, добре збити.

4. Додати потрібну кількість солі і продовжити збивати до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться, а соус не стане густим і однорідним.

5. Помістити готовий майонез на молоці в іншу ємність, закрити кришкою і тримати в холодильнику.

Покроковий рецепт приготування пісного майонезу блендером

Рецепт для тих, хто відмовився від яєць, але хоче насолодитися майонезним соусом. Щоб він вийшов максимально схожий за смаком на класичний майонез, важливо взяти потрібну кількість рослинного масла. Для додання гостроти і яскравості пісного соусу спробуйте додати тертий часник.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла відварна або консервована – 1 склянка
  • Масло рослинне рафіноване – 100-150 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

1. Квасоля блендером подрібнити в пасту.

2. Додати до неї гірчицю, потрібний обсяг цукру і солі, перемішайте як слід.

3. Поступово влити в масу рослинне масло, безперервно збиваючи масу.

4. Спробуйте готовий соус, при необхідності підкоригуйте смак, використовуючи сік лимона.

5. У такого пісного майонезу виходить приємний смак, він підходить як доповнення до готових страв і в якості заправки для салатів.

Як самостійно зробити корисний і натуральний майонез ПП?

Вважається, що майонез не відноситься до соусів, які підтримують правильний режим харчування. Однак соус, приготований за технологією майонезу, але з іншими інгредієнтами, зберігає оригінальний смак і при цьому не шкодить ні здоров’ю, ні фігурі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Аквафаба (відвар нуту, гороху або квасолі) – 90-100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 200 гр.

Процес приготування:

1. Аквафаба – це рідина, яка залишається після варіння бобових. За своїми властивостями вона нагадує яєчний білок і при цьому дуже корисна. Влийте потрібну кількість рідини у високу ємність.

2. Додайте до відвару певну кількість цукру, гірчиці, солі і лимонного соку.

3. Суміш збийте як слід за допомогою заглибного блендера, піднімаючи і опускаючи його всередині склянки, щоб маса рівномірно перемішують. На це потрібно близько хвилини.

4. Поступово вливати в масу рослинне масло і продовжувати збивати. Соус повинен придбати щільність, густоту і світлий відтінок.

5. Зберігати готовий майонез на холоді в банку з щільною кришкою. Готово!

Класичний рецепт приготування майонезу «Провансаль» в домашніх умовах

Головна відмінність «Провансалю» від будь-якого іншого виду майонезу – наявність в ньому потрібної кількості гірчиці. Вона надає соусу гостроту і яскравість смаку. Замість класичної гірчиці можна додати діжонську: майонез вийде ще смачніше.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимона – 0,5 ст. л.
  • Масло соняшникове – 160 мл
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У високу банку або склянку розбити яйце кімнатної температури. Воно повинно бути свіжим, без тріщин.

2. У ємність влити масло, заглибним блендером збивати масло з яйцем, спочатку притиснути блендер до дна, збивати 15-20 секунд, поступово піднімаючи його в ємності все вище, поки маса не стане купувати однорідність.

3. Додати до соусу гірчицю. Для більш яскравого смаку обсяг гірчиці можна збільшити.

4. Покласти потрібну кількість цукру і солі. Відрегулювати ними смак майонезу.

5. В кінці додати лимонний сік і перевірити смак ще раз збити соус приблизно 10 секунд. Майонез готовий!

Простий і смачний рецепт майонезу без додавання гірчиці

Соус без гірчиці виходить з більш рівним і ніжним смаком, без характерною гірчичною нотки. Такий майонез краще підходить для тих, кому не можна гостре, а також для страв, в яких соус повинен підкреслювати основні інгредієнти, а не перебивати їх.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Жовток – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% — 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Свіжі жовтки кімнатної температури помістити у відповідну ємність для збивання.

2. Додати до них потрібну кількість оцту, цукру і солі. Оцет можна взяти не тільки столовий, але і яблучний або винний. Тоді його обсяг в соусі може бути більше.

3. До інгредієнтів влити олію і опустити блендер на саме дно посуду, збиваючи приблизно 3 хвилини і не піднімаючи його вище. Коли маса почне ставати гущі, потрібно піднімати блендер вище, змішуючи інгредієнти до тих пір, поки соус не стане однорідним.

4. Спробувати майонез і підправити відтінки смаку, якщо потрібно, додавши ще солі, цукру або оцту. Ще раз змішати.

5. Зберігати майонез в щільно закритій банці в холодному місці.

Ніжний і легкий домашній майонез без додання оцту

Щоб соус придбав більш ніжний, цитрусовий смак, в нього кладуть замість оцту лимонний сік. Можна додати сік лайма, і у майонезу вийде екзотичний відтінок, який підходить для заправки страв з морепродуктів.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 160 мл
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У ємність, придатну для збивання, розбиваємо свіже яйце, вливаємо сік лимона, кладемо гірчицю і потрібну кількість цукру і солі.

2. Вливаємо до інгредієнтів трохи олії, починаємо збивати.

3. Коли маса стане однорідною, поступово додаємо в ємність решту масла і при цьому продовжуємо збивати, щоб соус перемішувався, ставав густішим і світліше.

4. Пробуємо готовий соус, при необхідності додаємо цукор або сіль, а також лимонний сік, якщо смак недостатньо збалансований.

5. Перекладаємо майонез в скляну банку і прибираємо в холодильник.

Як приготувати майонез своїми руками з яєчних жовтків з допомогою блендера?

Якщо для приготування такого майонезу взяти жовтки домашніх яєць, соус вийде приємного жовтого відтінку і більш насиченого смаку. Без білків майонез виходить більш щільним.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Олія соняшникова рафінована – 130 мл
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1-2 ч. л.

Процес приготування:

1. Свіжі жовтки потримати недовго в приміщенні, щоб вони придбали кімнатну температуру.

2. Помістити жовтки, сіль, лимонний сік, гірчицю і цукор у високу ємність, в якій можна збити соус. Акуратно змішати вміст блендером протягом 1 хвилини.

3. Повільно вливати масло, постійно збиваючи, поки суміш не почне густіти і змінювати колір і щільність.

4. Додати до соусу лимонний сік, перевірити баланс смаку, підкоригувати при необхідності і ще раз перемішати.

5. Зберігати домашній майонез можна близько тижня в холодному місці щільно закритим.