Майонез блендером в домашніх умовах – 10 покрокових рецептів з фото

Майонез блендером в домашніх умовах — це заправка, яка завжди виходить смачнішою, ніж куплена в магазині. У домашньому майонезі використовуються тільки якісні інгредієнти, жодних консервантів, а співвідношення складових можна варіювати за власним смаком.

Класичний домашній майонез з гірчицею блендером

Класичний майонез в домашніх умовах готується легко, проте для ідеального результату всі інгредієнти повинні мати кімнатну температуру.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло соняшникова 250 мл
  • Гірчиця порошок ½ ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати майонез блендером в домашніх умовах? В скляну банку або глибоку миску вбийте одне яйце. Для більш щільної консистенції краще брати тільки жовток.
  2. Злегка збивши яйце, додайте сіль, кількість якої можна зменшити, якщо потрібен менш солоний майонез.
  3. Далі в ємність насипте гірчичний порошок і все перемішайте заглибним блендером. На це вам буде потрібно пара хвилин.
  4. Олія дуже повільно додайте до збитою масою і постійно перемішуйте, домагаючись потрібної щільності. Чим більша кількість масла використовується, тим більш густим вийде майонез.
  5. введіть сік лимона і все перемішайте, поки він не розчиниться в готовому соусі. Майонез готовий. Його можна залишити на холоді на кілька годин, щоб він загус.