Підлива до макаронів – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Макарони з підливою – найпопулярніше блюдо, яке можна знайти в меню кожної їдальні. Макарони завжди можна приготувати на швидку руку. Доповнити їх можна вершковим маслом, сиром, овочами або м’ясними виробами. Але краще всього подавати макарони з підливою. Ми підібрали 10 варіантів приготування смачної підливи.

Як приготувати підливу до макаронів, як в їдальні?

У чому секрет цього простого блюда і як повторити його в домашніх умовах, ми розповімо в нашому рецепті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Вода 200 мл
  • Сметана 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну підливу до макаронів? Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
  2. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Обсмажте спочатку цибулю протягом 3-4 хвилин, потім додайте моркву і продовжуйте смажити 10 хвилин.
  3. Після цього додайте томатну пасту, перемішайте і продовжуйте гасити.
  4. Далі викладіть сметану і влийте воду, посоліть і приправте засмажку за смаком. Тушкуйте підливу ще 20 хвилин, поки овочі добре не розваряться.
  5. Потім додайте борошно, перемішайте і готуйте 2-3 хвилини.
  6. Якщо ви бажаєте отримати більш однорідну консистенцію, то пюрируйте підливу блендером. Подавайте підливу до варених макаронів.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт томатної підливи до макаронів

Макарони і томатна підлива просто створені один для одного. Не дивлячись на свою простоту це блюдо здатне задовольнити запити навіть самого великого гурмана. Спробуйте приготуйте підливу самостійно і відчуєте цей чудовий смак самі.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Моркву очистіть і натріть на тертці.

Крок 2. На рослинному маслі обсмажте спочатку цибулю, потім додайте до нього моркву.

Крок 3. Через пару хвилин додати до засмажки томатну пасту.

Крок 4. Тушкуйте кілька хвилин, потім додайте борошно.

Крок 5. Після цього влийте гарячу воду, добре перемішайте. Тушкуйте підливу, поки вона не почне кипіти. Гарячу підливу подавайте з макаронами.

Приємного апетиту!

Ситна підливка з свинини до макаронів

На м’якоті свинини у вас вийде смачна і ситна підлива для макаронів. Таке блюдо можна приготувати в великій кількості і подати на обід або вечерю.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Свинина – 1,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томати у власному соку – 1 банка.
  • Паста томатна – 170 мл
  • Вода – 2 склянки
  • Орегано – 2 ст. л.
  • Петрушка – 2 ст. л.
  • італійська Приправа – 1ст.л.
  • Перець червоний – 1 ч. л.
  • цибульний Порошок – 1 ч. л.
  • часниковий Порошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками, нарізати на шматки, поперчіть і посоліть їх за смаком.

Крок 2. Обсмажте м’ясо на оливковій олії 4-5 хвилин з кожного боку.

Крок 3. М’ясо перекладіть в жароміцну форму і відставте в бік.

Крок 4. У сковороді, де смажилося м’ясо, обсмажте нарізану кубиками цибулю і подрібнений часник на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин. Потім додайте склянку води і тушкуйте 1-2 хвилини.

Крок 5. Потім додайте томати у власному соку, другий стакан води і приправи, все добре перемішайте.

Крок 6. Підливу викладіть у форму до м’яса і готуйте страву в духовці при 180 градусах 2,5-3 години, поки м’ясо не почне розшаровуватися.

Крок 7. Макарони виберіть на свій смак і відваріть до готовності, подавайте разом з підливою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування підливи з куркою до макаронів

Для приготування смачної підливи підійде абсолютно будь-яке м’ясо, його вибір зумовлюється вашими вподобаннями і запитами. Більш швидкий варіант цієї страви можна приготувати на основі курячого м’яса.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе наріжте дрібними кубиками і обсмажте на рослинному маслі.

Крок 2. Цибулю дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте кубиками.

Крок 3. У сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і перець, обсмажте до м’якості, посоліть за смаком.

Крок 4. Помідори очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Додайте їх в сотейник і смажте 5 хвилин.

Крок 5. Далі додайте обсмажені шматочки курки, томатну пасту, сіль, перець, базилік, цукор і часник. Влийте півсклянки води і тушкуйте підливу 5-7 хвилин.

Крок 6. Зваріть макарони по інструкції, зазначеної на упаковці, полийте їх підливою і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Смачна і соковита підлива з фаршу до макаронів

Підлива зробить будь-який гарнір ще більш смачним і соковитим. А особливо смачно подавати її з макаронами. Готувати його зовсім не складно: обсмажте фарш і овочі на сковороді і додати трохи води, вершків або томатної пасти.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі протягом 3-4 хвилин.

Крок 2. Потім додайте на сковороду фарш, смажте, постійно помішуючи, щоб він не збився у великі грудки.

Крок 3. Через 5-7 хвилин додайте терту моркву. Перемішайте і тушкуйте 2 хвилини.

Крок 4. Помідори промийте, натріть на дрібній тертці і додайте на сковороду. Також додайте сіль і мелений перець за смаком.

Крок 5. Додайте гарячу воду і тушкуйте підливу на помірному вогні ще 5-10 хвилин до бажаної густоти.

Крок 6. Подавайте підливу з вареними макаронами в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий спосіб приготування соусу до макаронів з борошном

Для того, щоб підлива мала густу консистенцію, в неї додають трохи борошна. З цього простого рецепту ви зможете приготуєте найніжнішу підливу до макаронів і подати це повноцінне блюдо на обід або вечерю.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Суміш сушених трав – 1 ч. л.
  • Петрушка – 2-3 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть цибулю. Додайте сіль і цукор, продовжуйте смажити 7 хвилин до золотистого кольору.

Крок 2. Потім додайте измельченный часник, смажте 1 хвилину.

Крок 3. Далі всипте просіяне борошно, продовжуйте смажити 2-3 хвилини, мука повинна придбати приємний золотистий відтінок.

Крок 4. Після цього додайте томатну пасту, перемішайте і смажте 2 хвилини.

Крок 5. Далі невеликими порціями влийте воду, перемішайте підливу і готуйте ще 5-7 хвилин на помірному вогні до бажаної густоти.

Крок 6. Коли підлива почне закипати додайте спеції і посоліть за смаком. Закрийте сковороду кришкою, вимкніть вогонь і дайте їй настоятися 15-20 хвилин. Потім додайте рубану петрушку і полити підливою макарони.

Приємного апетиту!

Як приготувати просту підливку з сосисок до макаронів?

Кожному хоч раз доводилося на швидку руку перекушувати сосисками і макаронами. Але ці два найпростіших інгредієнта можуть стати основою більш цікавого страви. Для того, щоб приготувати смачну підливу, вам буде потрібно зовсім небагато часу і сил.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сосиски – 170 гр.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте.

Крок 2. Сосиски очистіть від оболонки і наріжте невеликими шматочками.

Крок 3. У сотейник з товстим дном влийте рослинне масло і обсмажте спочатку овочі до м’якості.

Крок 4. Через 5 хвилин додайте сосиски і томатний соус, перемішайте і тушкуйте підливу на слабкому вогні до бажаної густоти.

Крок 5. Через 10 хвилин підлива буде готова. Можна варити макарони і подавати їжу на стіл.

Приємного апетиту!

Грибний соус до макаронів в домашніх умовах

Невелика порція грибів здатна перетворити будь-яку страву, навіть найпростіша підлива здасться вам верхи кулінарного мистецтва. Подавайте грибну підливу з макаронами і свіжою зеленню.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Печериці – 250-300 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Вершки 20 % – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Крок 2. Гриби наріжте невеликими кубиками.

Крок 3. На рослинному маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок 4. Після цього додайте гриби і смажте, поки не випарується волога. Посоліть і приправте засмажку.

Крок 5. Потім додайте вершки, доведіть до кипіння і зніміть сковороду з вогню.

Крок 6. Зваріть макарони. Розкладіть по тарілках макарони і полийте їх грибною підливою.

Приємного апетиту!

Ніжна вершкова підлива з плавленим сиром до макаронів

До макаронів підійде будь-яка підлива на основі вершків, томатного соусу або овочевий засмажки. Як приготувати смачну і соковиту підливу, ми розповімо в цьому рецепті. По своєму смаку ви можете додати улюблені приправи.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі розігріти вершки, але не доводите до кипіння.

Крок 2. Сир натріть на дрібній тертці.

Крок 3. Змішайте вершки, тертий сир, розм’якшене вершкове масло і плавлений сир.

Крок 4. Інгредієнти збийте до однорідної консистенції.

Крок 5. Підливу посоліть і приправте за смаком. Подавайте вершкову підливу разом з макаронними виробами.

Приємного апетиту!

Овочева підлива з помідорів, моркви, перцю до макаронів

Якщо перед приготуванням обіду ви ставите питанням, з чим подати макарони, то цей рецепт вам доведеться до речі. Овочева підлива має насичений смак і чудовий аромат, в поєднанні з макаронами це блюдо забезпечить вам смачний і поживний обід.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 250 мл
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Суміш прованських трав – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.

Крок 2. На рослинному маслі обсмажте овочі до м’якості.

Крок 3. Потім додайте на сковорідку помідори у власному соку, тушкуйте 15 хвилин.

Крок 4. Далі влийте вершки, додайте сіль і мелений перець, продовжуйте тушкувати підливу 5-7 хвилин.

Крок 5. Відваріть макарони по інструкції, зазначеної на упаковці, та подавайте їх разом з овочевою підливою.

Приємного апетиту!