Підлива до макаронів – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Макарони з підливою – найпопулярніше блюдо, яке можна знайти в меню кожної їдальні. Макарони завжди можна приготувати на швидку руку. Доповнити їх можна вершковим маслом, сиром, овочами або м’ясними виробами. Але краще всього подавати макарони з підливою. Ми підібрали 10 варіантів приготування смачної підливи.

Як приготувати підливу до макаронів, як в їдальні?

У чому секрет цього простого блюда і як повторити його в домашніх умовах, ми розповімо в нашому рецепті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Вода 200 мл
  • Сметана 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну підливу до макаронів? Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
  2. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Обсмажте спочатку цибулю протягом 3-4 хвилин, потім додайте моркву і продовжуйте смажити 10 хвилин.
  3. Після цього додайте томатну пасту, перемішайте і продовжуйте гасити.
  4. Далі викладіть сметану і влийте воду, посоліть і приправте засмажку за смаком. Тушкуйте підливу ще 20 хвилин, поки овочі добре не розваряться.
  5. Потім додайте борошно, перемішайте і готуйте 2-3 хвилини.
  6. Якщо ви бажаєте отримати більш однорідну консистенцію, то пюрируйте підливу блендером. Подавайте підливу до варених макаронів.

Приємного апетиту!