Дуже смачний сирний соус для мідій
Мідії в сирному соусі – смачне і оригінальне блюдо, яким можна здивувати близьких і друзів. Якщо використовувати благородні сорти сиру, страва буде гідно святкового столу – апетитно і оригінально!
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Мідії в мушлях – 500 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вино біле сухе – 150 мл
- Часник – 3 зуб.
- Селера стебло – 1 шт.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Петрушка – 3 гілочки.
- Каррі– 2 ч. л.
- Вершки – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
1. Мідії промивають і обсушують.
2. Цибулину нарізати тонко, щоб вийшли півкільця, часник подрібнюють слайсами.
3. Стебло селери нарізають тонкими скибочками, а петрушку рубають як можна дрібніше.
4. У товстостінній сковороді розтоплюють масло і обсмажують в ньому підготовлені раніше інгредієнти.
5. Коли овочі і трави трохи підрум’яняться, в сковороду кладуть мідії і готують все разом протягом 5 хвилин.
6. До морепродуктів і овочів вливають вино, накривають кришкою і дають мідіям розкритися.
7. Після цього вливають вершки, додають сир і приправу каррі, все перемішують і продовжують готувати ще кілька хвилин. При необхідності доводять до смаку сіллю і перцем. Подають страву з грінками. Готово!