Сирний соус – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Дуже смачний сирний соус для мідій

Мідії в сирному соусі – смачне і оригінальне блюдо, яким можна здивувати близьких і друзів. Якщо використовувати благородні сорти сиру, страва буде гідно святкового столу – апетитно і оригінально!

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Мідії в мушлях – 500 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Селера стебло – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Каррі– 2 ч. л.
  • Вершки – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

1. Мідії промивають і обсушують.

2. Цибулину нарізати тонко, щоб вийшли півкільця, часник подрібнюють слайсами.

3. Стебло селери нарізають тонкими скибочками, а петрушку рубають як можна дрібніше.

4. У товстостінній сковороді розтоплюють масло і обсмажують в ньому підготовлені раніше інгредієнти.

5. Коли овочі і трави трохи підрум’яняться, в сковороду кладуть мідії і готують все разом протягом 5 хвилин.

6. До морепродуктів і овочів вливають вино, накривають кришкою і дають мідіям розкритися.

7. Після цього вливають вершки, додають сир і приправу каррі, все перемішують і продовжують готувати ще кілька хвилин. При необхідності доводять до смаку сіллю і перцем. Подають страву з грінками. Готово!