Тірамісу – смачний, повітряний італійський десерт з кавовим смаком і ароматом. Класичний рецепт приготування тірамісу включає сирі яйця, так як білки і жовтки надають ніжність і пишність десерту. Проте є рецепти ласощі, які не передбачають додавання яєць.
Класичний тірамісу без яєць з маскарпоне і вершками
Домашній десерт під назвою «тірамісу» можна приготувати порційно або у вигляді торта. Замість кавової просочення використовуйте сироп з будь-яких фруктів, які вам подобаються.
Інгредієнти на
1 порц.
- Вершки 150 мл 33%
- Сир Маскарпоне 500 гр.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Печиво Савоярді 16 шт.
- Кави заварений 180 мл
- Амаретто 1 ст. л.
- Какао-порошок для посипання
Процес приготування:
- Як приготувати тірамісу без яєць в домашніх умовах? Миску для з’єднання продуктів заздалегідь охолоджуємо. Потім вливаємо в неї холодні вершки. Збиваємо їх міксером, додаючи цукрову пудру порціями.
- Збиваємо інгредієнти до моменту появи м’яких піків. Порційно викладаємо в масу сир (1-2 столових ложки). Акуратно перемішуємо інгредієнти зверху вниз. Вимішуємо продукти до однорідності.
- У окрему глибоку миску всипаємо кави. Заливаємо його окропом і заварюємо. Зверніть увагу на те, що кава має бути натуральним. Остуджуємо готовий напій, а потім вливаємо в нього лікер (можна додати коньяк або будь-який інший алкогольний напій). Швидко занурюємо в суміш печиво, щоб воно не встигло розмокнути.
- Беремо велику скляну форму для випічки і викладаємо на дно вимочене в суміші з кави і лікеру печиво. Шар печива промазуємо частиною крему.
- Повторюємо маніпуляції з печивом і кремом. Посипаємо десерт какао-порошком (або тертим на дрібній тертці шоколадом). Ставимо форму з тірамісу в холодильник на 4 години.
Приємного апетиту!
Полуничний тірамісу без яєць в домашніх умовах
Багато господині не прагнуть додавати в тірамісу сирі яйця і тому використовують замість них вершки. У цьому рецепті ми не будемо готувати десерт з кавою. Його ми замінимо соусом зі свіжої полуниці.
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Печиво «Савоярді» – 200 гр.
- Вершки 33% – 250 мл
- Сир «Маскарпоне» – 250 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Полуниця – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розкладаємо паперові рушники на робочій поверхні столу. Викладаємо необхідну кількість полуниці в друшляк і вимиваємо її проточною водою. Переміщаємо ягоди на рушники і даємо їм обсохнути.
Крок 2. Перебираємо клубничины (400 грамів). Відкидаємо зіпсовані і видаляємо плодоніжки. Розрізаємо ягоди на кілька шматочків.
Крок 3. Викладаємо полуницю в чашу блендера і перемелюємо її до стану пюре.
Крок 4. У глибоку ємність виливаємо жирні вершки. Збиваємо їх міксером до появи м’яких піків. Всипаємо в вершкову масу цукрову пудру. Відправляємо слідом заздалегідь охолоджений сир. Збиваємо інгредієнти до більш щільних піків і пишності маси.
Крок 5. Опускаємо печиво в полуничний соус. Витираємо його з усіх сторін. Викладаємо на дно скляної форми і покриваємо шаром з половини порції крему. Повторюємо процедуру і ставимо десерт в холодильник на 2-4 години. Перед подачею на стіл прикрашаємо десерт залишилася полуницею.
Приємного апетиту!
Тірамісу без яєць печиво савоярді
З-за повітряною структури і ніжного смаку десерт отримав кумедну назву «Підніми мене». Традиційно тірамісу готують із сирих яєць, проте існує безліч рецептів приготування ласощів зовсім без них.
Час готування – 4 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Печиво «Савоярді» – 24 шт.
- Вершки 33% – 300 мл
- Сир «Маскарпоне» – 250 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Кави міцний – 100 мл
- Коньяк – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо сир в глибоку ємність і розмішуємо його ложкою. В результаті маса повинна стати пишною і гладкою.
Крок 2. Вливаємо до сиру жирні вершки. Перемішуємо інгредієнти до однорідної, гладкої маси, щоб вона стала схожою на крем.
Крок 3. Висипаємо кави в окрему миску і заливаємо окропом. Заварюємо міцний напій. Додаємо цукрову основу і перемішуємо. Остуджуємо кави і змішуємо його з коньяком. Занурюємо печиво в суміш і викладаємо на дно форми зі скла.
Крок 4. Змащуємо шар печива половиною крему. Повторюємо процедуру з рештою печивом і кремом.
Крок 5. Густо посипаємо шар крему какао-порошком. Ставимо десерт в холодильник на 4 години для того, щоб він добре просочився.
Приємного апетиту!
Як приготувати тірамісу без яєць з рікоттою?
Цей рецепт не зовсім звичайний, так як для просочення печива використовується апельсиновий сироп. Також у складі десерту буде присутній свіжа полуниця і незвичайно ніжний крем на основі рікотти.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Печиво «Савоярді» – 1 упаковка.
- Рікотта – 500 гр.
- Сир «Маскарпоне» – 250 гр.
- цукрова Пудра – 150 гр.
- Полуниця свіжа – 600 гр.
- Апельсини – 3 шт.
- Кориця – 1 щіпка.
- Імбир – 1 щіпка.
- Листочки м’яти – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Апельсини (2 штуки) спочатку вимиваємо проточною водою і насухо обтираем, а потім акуратно натираємо тільки їх цедру (без білої шару) на дрібній тертці.
Крок 2. Тепер займемося кремом для тірамісу. Викладаємо в окрему ємність рікотту і додаємо сир. Відправляємо в масу цукрову пудру (залишаємо невелику кількість для просочення) і апельсинову цедру. Збиваємо інгредієнти міксером до однорідності. Маса повинна стати схожою на крем.
Крок 3. Перебираємо клубничины. Позбавляємося від зіпсованих ягід, видаляємо «хвостики». Перекладаємо полуницю в друшляк і промиваємо проточною водою. Даємо ягодам просохнути і нарізаємо шматочками.
Крок 4. Підготуємо сироп. У каструльку додаємо цукрову пудру. Потім видавлюємо з апельсинових плодів сік і додаємо його в ємність. Додаємо корицю та імбир. Злегка підігріваємо сироп з добавками на плиті до розчинення цукрової пудри. У спеціальні піали викладаємо шар печива. Просочуємо його сиропом і покриваємо кремом. Потім викладаємо поверх крему полуницю і м’яту.
Крок 5. Повторюємо процес з укладанням шарів (останній шар – з полуниці). Ставимо тірамісу в холодильник на 2 години для охолодження та просочення.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт вишневого тірамісу без яєць
Ще один варіант смачного десерту без яєць. Замість вишні ви можете додавати інші ягоди, які вам подобаються. Також ви можете використовувати для посилення смаку тірамісу різні сиропи, лікери та види шоколаду.
Час готування – 2 ч. 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Ванілін – 1 щіпка.
- Вишня коктейльна – 2 шт.
- Лікер кавовий – 30 мл
- Пудра цукрова – 45 гр.
- Сир «Маскарпоне» – 125 гр.
- Вишня заморожена – 180 гр.
- Кава розчинна – 1,5 ч. л.
- Печиво «Савоярді» – 120 гр.
- Вершки 33% – 140 мл
- Шоколад темний – 30 гр.
- Вода – 140 мл
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску заливаємо жирні вершки. Викладаємо до них сир, дрібку ваніліну і цукрову пудру. Додаємо в крем лікер (одну столову ложку). Перемішуємо ложкою крем або збиваємо міксером.
Крок 2. Насипаємо розчинну каву в окрему миску і заливаємо його водою, яку заздалегідь доводимо до кипіння. Заварюємо кавову масу. Викладаємо крем з вершків і сиру в спеціальні піали.
Крок 3. Занурюємо печиво в кавову масу тільки однією стороною. Сухий стороною викладаємо печиво поверх крему.
Крок 4. Заздалегідь розморожуємо вишню. Викладаємо ягоди поверх печива і змащуємо їх кремом.Крок 5. Знову покриваємо крем печивом, вимоченим кавовій масою з одного боку. Викладаємо порцію вишні, трохи менше попередньої. Покриваємо ягоди кремом. Шоколад рубаємо ножем.
Крок 6. Прикрашаємо десерт коктейльної вишнею та шоколадом. Охолоджуємо тірамісу близько двох-чотирьох годин.
Приємного апетиту!