Панкейкі на молоці – 10 рецептів пишних панкейків з покроковими фото

Пишні панкейкі на молоці – відмінна ідея для сімейного сніданку або перекусу. Знамениті американські оладки виходять ніжним і повітряним. Доповнюйте їх вашими улюбленими ласощами і подавайте до столу. Для готування скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Класичний рецепт пишних панкейків на молоці

Пишні і ніжні панкейкі виходять при використанні класичного рецепту з молоком. Яскравий домашній продукт досить простий у виконанні. Оцініть ідею для швидкого і смачного сніданку!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно 150 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 10 гр.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. просіваємо Через сито борошно разом з розпушувачем і висипаємо її в глибоку миску. По центру сухого інгредієнта розбиваємо куряче яйце.
  2. Сюди ж наливаємо молоко кімнатної температури, додаємо сіль, цукор і збиваємо до однорідності. В кінці вливаємо в тісто рослинне масло, розмішуємо.
  3. Розігріваємо сковороду. Рослинна олія використовувати не потрібно. Вливаємо 1-2 столові ложки густоватого тесту. Смажимо на середньому вогні.
  4. Лопаткою перевертаємо продукт і смажимо до рум’янцю з іншого боку.
  5. Пишні і яскраві панкейкі на молоці готові. Викладайте страву на тарілку і подавайте до столу!

Бананові панкейкі на молоці в домашніх умовах

Оригінальні домашні панкейкі на молоці можна приготувати з додаванням банана. Живильний десерт порадує яскравим виглядом і ніжним смаком. Можна подавати до сніданку або до чашки чаю.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Борошно викладаємо в глибоку тарілку. До неї відразу додаємо сіль, цукор і розпушувач. Просіяти необов’язково.

2. В окремому посуді розминаємо банан, вершкове масло і куряче яйце за допомогою виделки. Отриману кашку заливаємо молоком і доповнюємо сухими інгредієнтами. Замішуємо тісто.

3. Гладке і тягуче тісто викладаємо за допомогою ложки на розпечену сковороду. Смажимо на помірному вогні.

4. Після утворення рум’яної скоринки перевертаємо продукт, використовуючи для цього шумівку або лопатку.

5. Рум’яні і ніжні панкейкі з бананом готові. Доповнюйте блюдо улюбленим сиропом і подавайте до столу!

Пишні панкейкі на молоці з розпушувачем

Ніжні і пишні панкейкі виходять з додаванням молока і розпушувача. Яскравий продукт послужить живильним десертом для вашого сніданку. Його можна доповнити вершковим маслом, медом або ягодами.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Шматок вершкового масла нагріваємо в мікрохвильовці до рідкого стану.

2. У глибокій тарілці просіваємо борошно і розмішуємо в ній розпушувач.

3. В іншому посуді розбиваємо яйця, з’єднуємо їх з сіллю і цукром.

4. В яєчну суміш вливаємо тепле молоко. Гарненько збиваємо вміст.

5. Далі з’єднуємо молочно-яєчну суміш з борошном. Знову збиваємо, поки не зникнуть всі грудочки.

6. Тепер вливаємо в масу розтоплене і остигле масло.

7. Знову збиваємо тісто до однорідності.

8. Заготівля повинна вийти не занадто рідкою, але і не надто густий.

9. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї тісто за допомогою черпака.

10. Обсмажуємо продукт до рум’яної скоринки з кожної зі сторін.

11. Складаємо панкейкі в одну тарілку, доповнюємо їх вершковим маслом і подаємо до столу. Готово!

Пишні панкейкі, приготовані на кислому молоці

Кисле молоко послужить відмінною основою для ніжних і пишних панкейків. Вам не доведеться викидати зіпсований продукт. Оцініть цікаву ідею для швидкого сніданку або перекусу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 10 ст. л.
  • Молоко кисле – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 20 мл

Процес приготування:

1. Для замішування тіста вибираємо глибоку тарілку. Розбиваємо в неї одне яйце, додаємо цукор з сіллю.

2. Ретельно збиваємо яєчну суміш до пишної піни і починаємо вводити кисле молоко.

3. Виливаємо потрібну кількість молока і продовжуємо збивати до однорідності.

4. Просіваємо борошно з содою, розмішуємо заготовку до відсутності грудочок і вливаємо олію.

5. Отримане тісто порційно вливаємо в розпечену сковороду. Смажимо продукт до коричневого кольору з обох сторін.

6. Готові панкейкі прикрашаємо, доповнюємо за смаком і подаємо до столу. Пригощайтеся!

Простий і швидкий рецепт молочних панкейків без яєць

Яскраві і пишні панкейкі можна приготувати, навіть якщо у холодильнику не знайшлося яєць. Оцініть просту домашню ідею для швидкого сніданку або десерту.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо Через сито борошно. Відразу ж розмішуємо її в глибокій тарілці з розпушувачем.

2. Додаємо в суху суміш молоко і розтоплене вершкове масло. Сюди ж додаємо сіль і цукор. Ретельно вимішуємо масу до утворення тягучого тіста без грудочок.

3. Накаляем сковороду на плиті. За допомогою черпака викладаємо сюди підготовлене тісто. Готуємо на помірному вогні без масла.

4. Смажимо продукт з кожного боку до яскравого рум’янцю. На кожну піде не більше однієї хвилини.

5. Викладаємо пишні панкейкі на тарілку. Подайте до столу в теплому вигляді, доповнивши чашкою чаю або кави.

Пишні і м’які панкейкі на молоці з содою

Простий спосіб приготувати пишні домашні панкейкі – з молока з додаванням соди. Готовий продукт вийде м’яким і в міру солодким. Ідеальне частування для ранкового чаювання!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Остуджуємо продукт і збиваємо з яйцем і цукром до однорідності.

2. Далі вливаємо молоко і розмішуємо інгредієнти за допомогою віночка.

3. У рідку масу додаємо просіяне борошно і соду. Вимішуємо заготівлю, поки не зникнуть всі грудочки.

4. Гладке тісто обсмажуємо на добре прогрітій сковороді.

5. Готуємо до яскравого рум’янцю з кожної сторони.

6. Потім гаряче ласощі викладаємо на тарілку і прикрашаємо ягодами або шоколадом. Подавайте до столу!

Як приготувати смачні шоколадні панкейкі на молоці з какао?

Смачна і проста ідея для солодкого сніданку – шоколадні панкейкі. Рецепт передбачає приготування на молоці з додаванням какао. Підійде до ранкових чайним або кавовим посиденьок.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Яйце гарненько збиваємо з сіллю і цукром.

2. Розтоплюємо рослинна олія будь-яким зручним способом, охолодити його і вливаємо в яєчну суміш. Відразу додаємо і молока.

3. Сюди просіваємо борошно з розпушувачем. Висипаємо потрібну кількість какао.

4. Вимішуємо продукти до однорідного тягучого тіста без грудочок.

5. Прогріваємо сковороду. Викладаємо на неї шоколадне тісто.

6. Обсмажуємо продукти до рум’янцю з кожної сторони.

7. Апетитні панкейкі з какао готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!

Ніжні і легкі панкейкі на рисовому борошні і молоці

З рисового борошна і молока легко приготувати ніжні і м’які панкейкі. За таким рецептом склад продукту виходить легким і менш калорійним. Можна подавати як десерт або на сніданок.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно рисова – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Викладаємо у велику тарілку два курячих яйця. До них ж додаємо сіль з цукром. Збиваємо до розчинення сухих продуктом.

2. Далі до яєчної суміші просіваємо рисову муку з розпушувачем і вливаємо молоко. За допомогою віночка збиваємо до гладкого складу.

3. У підготовлене тісто додаємо трохи олії. Досить 1-2 столові ложки. Решта піде на обжарку. Розмішуємо.

4. Нагріваємо сковороду на плиті і обмазуємо її рослинним маслом.

5. Виливаємо сюди трохи тіста і обсмажуємо з обох боків до яскравого темного відтінку.

6. М’які панкейкі з рисового борошна готові. Подавайте їх до столу з улюбленими доповненнями!

Покроковий рецепт приготування молочних панкейків без міксера

Швидко і просто приготувати пишні американські оладки можна без використання міксера. Домашні панкейкі порадують своїм ніжним і в міру солодким смаком. Можна подавати з чаєм!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо зручну посуд для приготування тіста. У неї розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор.

2. Збиваємо яєчну суміш виделкою або вінчиком. Додаємо сюди борошно з розпушувачем і вливаємо молоко. Знову збиваємо підручними засобами.

3. Окремо розтоплюємо вершкове масло. Занурюємо його в гладке тісто. Розмішуємо для рівномірного розподілу продукту.

4. Нагріваємо сковороду. Вливаємо в неї заготівлю і обсмажуємо з кожного з боків до рум’янцю.

5. Домашні панкейкі готові! Викладайте їх на тарілку і пригощайтеся.

Простий і дуже смачний рецепт панкейків на кокосовому молоці

Особливо ніжні та яскраві за смаком панкейкі виходять з кокосового молока. Готовий продукт порадує своєю легкістю і приємним солодким ароматом. Подавайте домашнє частування до чаю!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Спершу акуратно відокремлюємо жовтки від білків.

2. Далі жовтки з’єднайте з цукром і розмішуємо.

3. Збиваємо суміш до розчинення сухого продукту і однорідності.

4. Вливаємо сюди кокосове молоко і продовжуємо збивати до утворення піни.

5. Додаємо в рідку заготівлю борошно і вливаємо олію. Розмішуємо тісто.

6. Окремо збиваємо міксером білки з сіллю. Повинна вийти пишна і густа піна.

7. Пишну піну викладаємо в основне тісто. Акуратно розмішуємо лопаткою.

8. Нагріваємо сковороду, і викладаємо на неї трохи пишного тесту.

9. Смажимо до однорідного рум’янцю з кожної сторони.

10. Перекладаємо солодке блюдо на тарілку і подаємо до столу!