Пишні панкейкі на молоці – відмінна ідея для сімейного сніданку або перекусу. Знамениті американські оладки виходять ніжним і повітряним. Доповнюйте їх вашими улюбленими ласощами і подавайте до столу. Для готування скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Класичний рецепт пишних панкейків на молоці
Пишні і ніжні панкейкі виходять при використанні класичного рецепту з молоком. Яскравий домашній продукт досить простий у виконанні. Оцініть ідею для швидкого і смачного сніданку!
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Борошно 150 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 10 гр.
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- просіваємо Через сито борошно разом з розпушувачем і висипаємо її в глибоку миску. По центру сухого інгредієнта розбиваємо куряче яйце.
- Сюди ж наливаємо молоко кімнатної температури, додаємо сіль, цукор і збиваємо до однорідності. В кінці вливаємо в тісто рослинне масло, розмішуємо.
- Розігріваємо сковороду. Рослинна олія використовувати не потрібно. Вливаємо 1-2 столові ложки густоватого тесту. Смажимо на середньому вогні.
- Лопаткою перевертаємо продукт і смажимо до рум’янцю з іншого боку.
- Пишні і яскраві панкейкі на молоці готові. Викладайте страву на тарілку і подавайте до столу!
Бананові панкейкі на молоці в домашніх умовах
Оригінальні домашні панкейкі на молоці можна приготувати з додаванням банана. Живильний десерт порадує яскравим виглядом і ніжним смаком. Можна подавати до сніданку або до чашки чаю.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Банан – 1 шт.
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Борошно викладаємо в глибоку тарілку. До неї відразу додаємо сіль, цукор і розпушувач. Просіяти необов’язково.
2. В окремому посуді розминаємо банан, вершкове масло і куряче яйце за допомогою виделки. Отриману кашку заливаємо молоком і доповнюємо сухими інгредієнтами. Замішуємо тісто.
3. Гладке і тягуче тісто викладаємо за допомогою ложки на розпечену сковороду. Смажимо на помірному вогні.
4. Після утворення рум’яної скоринки перевертаємо продукт, використовуючи для цього шумівку або лопатку.
5. Рум’яні і ніжні панкейкі з бананом готові. Доповнюйте блюдо улюбленим сиропом і подавайте до столу!
Пишні панкейкі на молоці з розпушувачем
Ніжні і пишні панкейкі виходять з додаванням молока і розпушувача. Яскравий продукт послужить живильним десертом для вашого сніданку. Його можна доповнити вершковим маслом, медом або ягодами.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Шматок вершкового масла нагріваємо в мікрохвильовці до рідкого стану.
2. У глибокій тарілці просіваємо борошно і розмішуємо в ній розпушувач.
3. В іншому посуді розбиваємо яйця, з’єднуємо їх з сіллю і цукром.
4. В яєчну суміш вливаємо тепле молоко. Гарненько збиваємо вміст.
5. Далі з’єднуємо молочно-яєчну суміш з борошном. Знову збиваємо, поки не зникнуть всі грудочки.
6. Тепер вливаємо в масу розтоплене і остигле масло.
7. Знову збиваємо тісто до однорідності.
8. Заготівля повинна вийти не занадто рідкою, але і не надто густий.
9. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї тісто за допомогою черпака.
10. Обсмажуємо продукт до рум’яної скоринки з кожної зі сторін.
11. Складаємо панкейкі в одну тарілку, доповнюємо їх вершковим маслом і подаємо до столу. Готово!
Пишні панкейкі, приготовані на кислому молоці
Кисле молоко послужить відмінною основою для ніжних і пишних панкейків. Вам не доведеться викидати зіпсований продукт. Оцініть цікаву ідею для швидкого сніданку або перекусу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 10 ст. л.
- Молоко кисле – 200 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – 20 мл
Процес приготування:
1. Для замішування тіста вибираємо глибоку тарілку. Розбиваємо в неї одне яйце, додаємо цукор з сіллю.
2. Ретельно збиваємо яєчну суміш до пишної піни і починаємо вводити кисле молоко.
3. Виливаємо потрібну кількість молока і продовжуємо збивати до однорідності.
4. Просіваємо борошно з содою, розмішуємо заготовку до відсутності грудочок і вливаємо олію.
5. Отримане тісто порційно вливаємо в розпечену сковороду. Смажимо продукт до коричневого кольору з обох сторін.
6. Готові панкейкі прикрашаємо, доповнюємо за смаком і подаємо до столу. Пригощайтеся!
Простий і швидкий рецепт молочних панкейків без яєць
Яскраві і пишні панкейкі можна приготувати, навіть якщо у холодильнику не знайшлося яєць. Оцініть просту домашню ідею для швидкого сніданку або десерту.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо Через сито борошно. Відразу ж розмішуємо її в глибокій тарілці з розпушувачем.
2. Додаємо в суху суміш молоко і розтоплене вершкове масло. Сюди ж додаємо сіль і цукор. Ретельно вимішуємо масу до утворення тягучого тіста без грудочок.
3. Накаляем сковороду на плиті. За допомогою черпака викладаємо сюди підготовлене тісто. Готуємо на помірному вогні без масла.
4. Смажимо продукт з кожного боку до яскравого рум’янцю. На кожну піде не більше однієї хвилини.
5. Викладаємо пишні панкейкі на тарілку. Подайте до столу в теплому вигляді, доповнивши чашкою чаю або кави.
Пишні і м’які панкейкі на молоці з содою
Простий спосіб приготувати пишні домашні панкейкі – з молока з додаванням соди. Готовий продукт вийде м’яким і в міру солодким. Ідеальне частування для ранкового чаювання!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Молоко – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Масло – 1,5 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Остуджуємо продукт і збиваємо з яйцем і цукром до однорідності.
2. Далі вливаємо молоко і розмішуємо інгредієнти за допомогою віночка.
3. У рідку масу додаємо просіяне борошно і соду. Вимішуємо заготівлю, поки не зникнуть всі грудочки.
4. Гладке тісто обсмажуємо на добре прогрітій сковороді.
5. Готуємо до яскравого рум’янцю з кожної сторони.
6. Потім гаряче ласощі викладаємо на тарілку і прикрашаємо ягодами або шоколадом. Подавайте до столу!
Як приготувати смачні шоколадні панкейкі на молоці з какао?
Смачна і проста ідея для солодкого сніданку – шоколадні панкейкі. Рецепт передбачає приготування на молоці з додаванням какао. Підійде до ранкових чайним або кавовим посиденьок.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Какао – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 10 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Яйце гарненько збиваємо з сіллю і цукром.
2. Розтоплюємо рослинна олія будь-яким зручним способом, охолодити його і вливаємо в яєчну суміш. Відразу додаємо і молока.
3. Сюди просіваємо борошно з розпушувачем. Висипаємо потрібну кількість какао.
4. Вимішуємо продукти до однорідного тягучого тіста без грудочок.
5. Прогріваємо сковороду. Викладаємо на неї шоколадне тісто.
6. Обсмажуємо продукти до рум’янцю з кожної сторони.
7. Апетитні панкейкі з какао готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!
Ніжні і легкі панкейкі на рисовому борошні і молоці
З рисового борошна і молока легко приготувати ніжні і м’які панкейкі. За таким рецептом склад продукту виходить легким і менш калорійним. Можна подавати як десерт або на сніданок.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Борошно рисова – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Викладаємо у велику тарілку два курячих яйця. До них ж додаємо сіль з цукром. Збиваємо до розчинення сухих продуктом.
2. Далі до яєчної суміші просіваємо рисову муку з розпушувачем і вливаємо молоко. За допомогою віночка збиваємо до гладкого складу.
3. У підготовлене тісто додаємо трохи олії. Досить 1-2 столові ложки. Решта піде на обжарку. Розмішуємо.
4. Нагріваємо сковороду на плиті і обмазуємо її рослинним маслом.
5. Виливаємо сюди трохи тіста і обсмажуємо з обох боків до яскравого темного відтінку.
6. М’які панкейкі з рисового борошна готові. Подавайте їх до столу з улюбленими доповненнями!
Покроковий рецепт приготування молочних панкейків без міксера
Швидко і просто приготувати пишні американські оладки можна без використання міксера. Домашні панкейкі порадують своїм ніжним і в міру солодким смаком. Можна подавати з чаєм!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вибираємо зручну посуд для приготування тіста. У неї розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор.
2. Збиваємо яєчну суміш виделкою або вінчиком. Додаємо сюди борошно з розпушувачем і вливаємо молоко. Знову збиваємо підручними засобами.
3. Окремо розтоплюємо вершкове масло. Занурюємо його в гладке тісто. Розмішуємо для рівномірного розподілу продукту.
4. Нагріваємо сковороду. Вливаємо в неї заготівлю і обсмажуємо з кожного з боків до рум’янцю.
5. Домашні панкейкі готові! Викладайте їх на тарілку і пригощайтеся.
Простий і дуже смачний рецепт панкейків на кокосовому молоці
Особливо ніжні та яскраві за смаком панкейкі виходять з кокосового молока. Готовий продукт порадує своєю легкістю і приємним солодким ароматом. Подавайте домашнє частування до чаю!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Спершу акуратно відокремлюємо жовтки від білків.
2. Далі жовтки з’єднайте з цукром і розмішуємо.
3. Збиваємо суміш до розчинення сухого продукту і однорідності.
4. Вливаємо сюди кокосове молоко і продовжуємо збивати до утворення піни.
5. Додаємо в рідку заготівлю борошно і вливаємо олію. Розмішуємо тісто.
6. Окремо збиваємо міксером білки з сіллю. Повинна вийти пишна і густа піна.
7. Пишну піну викладаємо в основне тісто. Акуратно розмішуємо лопаткою.
8. Нагріваємо сковороду, і викладаємо на неї трохи пишного тесту.
9. Смажимо до однорідного рум’янцю з кожної сторони.
10. Перекладаємо солодке блюдо на тарілку і подаємо до столу!