Вафлі в мультипекаре – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Вафлі в мультипекаре — це блюдо, яке може бути як солодких, так і солоним. Випічка підходить для сніданків, десертів, перекусів і повноцінних прийомів їжі. У добірці зібрані максимально прості рецепти приготування яких під силу навіть початківцям кулінарам.

Вафлі в мультипекаре Редмонд

Вафлі в мультипекаре Редмонд приготує навіть підліток. Для замісу тіста потрібні доступні і недорогі продукти. Випічка виходить ніжною і максимально апетитною. Повітряні вафлі подають з будь-якими наповнювачами і топпінг. Ідеально підходить згущене молоко і різні сиропи.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Масло вершкове 100 г
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Борошно 150 гр.

Процес приготування:

  1. Вафлі в мультипекаре готуються швидко і просто. Беремо агрегат і вставляємо панелі для вафель. Включаємо в мережу.
  2. Натиснувши на клавішу, включаємо прилад. Спочатку загориться красва лампочка. Коли мультипекарь розігріється, лампочка стане зеленою. Агрегат гріється не більше п’яти хвилин.
  3. У чашу розбиваємо яйця.
  4. Вводимо цукровий пісок і сметану. Об’єднуємо.
  5. Розпускаємо масло імпульсами в мікрохвильовці. Злегка остудити, виливаємо до яєчної субстанції. Розмішуємо.
  6. Погасивши соду оцтом, виливаємо до рідких компонентів.
  7. Просіваємо борошно і вимішуємо до гладкої консистенції. Тісто вийде досить густим.
  8. У розпечений агрегат кладемо ложкою тісто.
  9. Закривши прилад, випікаємо до золотистого кольору. Процес займає 5-7 хвилин. Готуємо так всю випічку, поки не закінчиться тісто. Приготовлені вафлі складемо стопкою. Приємного апетиту!

Віденські вафлі в мультипекаре

Віденські вафлі в мультиварці являють собою чудовий десерт. Випічка підійде як для сімейного сніданку, так і дружнього чаювання. Вафлі за цим рецептом виходять хрусткими на відміну від попереднього рецепта. Приготування десерту не забере багато енергії і не принесе незручностей.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Борошно – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо на стільниці інгредієнти для смачної випічки. Відразу включаємо мультипекарь для розігріву.

Крок 2. Розпустивши вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі, з’єднуємо з цукром. Кількість регулюємо самостійно. Краще вафлі робити в міру солодкими або нейтральними. А солодкість можна надати будь-якими добавками.

Крок 3. Розбиваємо яйця.

Крок 4. Збовтуємо міксером на мінімальній швидкості.

Крок 5. Перемішавши просіяне борошно з содою і ваніліном, поступово вводимо до рідких інгредієнтів.

Крок 6. Вимішуємо електроприладом до однорідності.

Крок 7. Коли лампочка на агрегаті потухне, наливаємо по ложці тесту.

Крок 8. Закриваємо прилад і печемо вафлі в середньому 5-6 хвилин. Приготовлені вафлі піддягаємо лопаткою і знімаємо з поверхні.

Крок 9. Випікаємо таким чином всі вафлі.

Крок 10. Доповнюємо сиропом або медом. Приємного апетиту!

Сирні вафлі в мультипекаре

Сирні вафлі в мультипекаре виходять м’якими і ніжними. Весь процес займає мінімум часу. Сир можна використовувати різної жирності, якщо калорійність випічки для вас непринципова. Рецепт підходить для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Цільнозернове борошно можна замінити звичайною, а цукрозамінник – цукром.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Сир 5% – 200 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Молоко 1,5% – 100 мл
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Борошно цільнозернові – 130 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Борошно можна взяти будь-яку, підійде рисова, а також кукурудзяна. Іноді змішують кілька видів борошна. Сир також беремо різної жирності. Якщо калорійність випічки непринципова, використовуємо пожирніше. Беремо відповідну ємність і засипаємо всі сухі інгредієнти. Ретельно перемішуємо.

Крок 2. До сухих інгредієнтів наливаємо молоко, жирність визначаємо самостійно, розбиваємо яйця і вивантажуємо сир.

Крок 3. Добре об’єднуємо всі компоненти до гладкої консистенції.

Шок 4. У мережу включаємо мультипекарь, натискаємо клавішу, чекаємо, поки агрегат прогріється.

Крок 5. Поверхня змащуємо маслом за бажанням.

Крок 6. Кладемо на гарячу поверхню половину ложки тіста. Закриваємо агрегат.

Крок 7. Випікаємо вафлі протягом 5 хвилин. Відкриваємо кришку і дістаємо випічку за допомогою лопатки.

Крок 8. Таким чином випікаємо всі вафлі. Для того, щоб спекти вафлі за вказаними пропорціям, знадобиться близько півгодини.

Крок 9. Вафлі подаємо порційно, доповнивши медом, згущеним молоком, шоколадною пастою або варенням. Приємного апетиту!

ПП кабачкові вафлі в мультипекаре

ПП кабачкові вафлі в мультипекаре ідеальні для правильного низькокалорійного сніданку або перекусу. Кабачкову випічку подають зі сметаною або соусом, приготованим на основі натурального йогурту. Змішавши кисломолочний продукт з часником і зеленню і доповнивши вафлі, ви отримаєте незабутнє задоволення, та ще й без зайвих калорій.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Кабачки – 450 гр.
  • Йогурт – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті кабачки тремо на крупній тертці. Віджимаємо його руками від надлишків рідини.

Крок 2. У чашу викладаємо кабачкову стружку, додаємо йогурт і яйце. Приправляємо сіллю і перцем. Вимішуємо до однорідного стану.

Крок 3. Підсипаємо борошно поступово, замішуємо гладке тісто.

Крок 4. Включаємо мультипекарь в мережу, встановлюємо панелі для вафель. Натискаємо кнопку включення і чекаємо, коли прилад нагріється. Ложкою розкладаємо кабачкове тісто і закриваємо агрегат.

Крок 5. Печемо кабачкові вафлі приблизно 10 хвилин. Відкривши кришку агрегату, піддягаємо кабачкові вафлі лопаткою і дістаємо. Перекладаємо на блюдо.

Крок 6. Таким чином випікаємо всі вафлі. Подаємо вироби зі сметаною або улюбленим соусом. Добре поєднується соус, приготований з часником і зеленню. Приємного апетиту!

Сирні вафлі в мультипекаре

Сирні вафлі в мультипекаре – ситний і смачний перекус, приготування якого займе не більше 20 хвилин. Сир можна використовувати різний, я додаю тверді чи напівтверді сорту. Вони добре плавляться. Сирні вафлі ідеально поєднуються із зеленню і овочами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода – щіпка.
  • Кефір – 150 мл
  • Сир – 80 гр.
  • Борошно – 110 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Беремо об’ємну чашу і вливаємо в неї 2 яйця. Трохи солимо.

Крок 2. Наливаємо 150 мл кефіру. Жирність кисломолочного продукту непринципова.

Крок 3. Збовтуємо до однорідності за допомогою віночка.

Шик 4. Засипаємо просіяне борошно, перемішану з содою. Об’єднуємо компоненти до гладенької текстури.

Крок 5. Крупно натираємо сир. Вибираємо сорти, які добре плавляться. Ідеально підходить моцарелла.

Крок 6. Висипаємо в однорідне тісто і гарненько вимішуємо.

Крок 7. Мультипекарь включаємо в мережу. Натискаємо клавішу і нагріваємо прилад. При необхідності промасливаем поверхню за допомогою силіконової пензлика.

Крок 8. Обережно викладаємо тісто в центр кожної половинки. Закриваємо кришку і випікаємо вафлі близько 7 хвилин.

Крок 9. Випічку подаємо в гарячому стані на сніданок або перекус. Приємного апетиту!

Бананові вафлі в мультипекаре

Бананові вафлі в мультипекаре готуються швидко і без особливих турбот. Відмінний варіант для сімейного сніданку оцінять всі домочадці. Особливо щасливі будуть маленькі дітки. Вафлі подають просто так, доповнюють ягодами і фруктами або поливають улюбленими сиропами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Вершкове масло розпускаємо на водяній бані або імпульсами розтоплюємо в мікрохвильовій печі.

Крок 3. У чашу розбиваємо яйця і засипаємо цукровий пісок. Кількість солодощі регулюємо за смаком.

Крок 4. Озброївшись міксером, збовтуємо до утворення однорідної суміші.

Крок 5. Очищаємо банани від шкірки і ламаємо шматочками. Відправляємо в чашу подрібнювача або пробиваємо занурювальним приладом.

Крок 6. Після чого отримане пюре перекладаємо до яєчної суміші і вливаємо розтоплене вершкове масло.

Крок 7. Об’єднаємо компоненти на невеликій швидкості електроприладу. Далі потроху підсипаємо суміш з просіяного борошна, розпушувача і солі. Перемішуємо міксером до гладенької текстури.

Крок 8. Включаємо мультипекарь, даємо нагрітися, злегка змащуємо маслом поверхню. У центр наливаємо 2-3 ложки тесту.

Крок 9. Готуємо при закритій кришці 5 хвилин. Після чого перевіряємо готовність.

Крок 10. Спечені вафлі складаємо один на одного.

Крок 11. Доповнюємо улюбленими добавками. Можна використати свіжі ягоди і фрукти. Вафлі хороші як в теплом, так і в охолодженому стані. Приємного апетиту!

Вафлі на кефірі мультипекаре

Вафлі на кефірі мультипекаре виходять ніжними. По текстурі нагадують бісквіт. Повітряна випічка поєднується з варенням, свіжими ягодами або фруктами. Реалізувати рецепт без зусиль вийде у будь-кого. Для приготування потрібні бюджетні складові.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сода/розпушувач – 0,5 ч. л./1 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Борошно цільнозернові/пшеничне – 100 гр.
  • Масло вершкове – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну миску розбиваємо яйце і засипаємо цукровий пісок. Кількість цукру визначаємо самостійно в залежності від бажаного результату. В крайньому випадку додаємо при подачі сироп, мед або інші топінги.

Крок 2. Збовтуємо компоненти віночком до стану емульсії.

Крок 3. Наливаємо кефір. Жирність кисломолочного продукту визначаємо самостійно. Якщо важлива калорійність готового продукту, беремо продукт низької жирності. Перемішуємо до однорідності.

Крок 4. По черзі додаємо крохмаль, борошно і соду. Замість соди можна використовувати розпушувач тіста. Об’єднуємо складові до гладкості. Цільнозернове борошно за бажанням міняємо звичайної. Підсипаємо поступово, щоб не забити тісто.

Крок 5. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вводимо в приготоване тісто. Замість вершкового масла можна використовувати соняшникову.

Крок 6. Гарненько перемішуємо. Перевіряємо, щоб в тесті не було грудочок.

Крок 7. Включивши мультипекарь в мережу, натискаємо клавішу і даємо нагрітися електроприладу. Викладаємо в центр кожної клітинки 2 столові ложки густого тесту. Закриваємо верхню частину. Готуємо до оповіщення агрегату.

Крок 8. Золотисті вафлі доповнюємо цукровою пудрою і свіжими ягодами. Чи подаємо інші добавки. Приємного апетиту!

Картопляні вафлі в мультипекаре Редмонд

Картопляні вафлі в мультипекаре Редмонд припадуть до душі цінителям дерунів та інших картопляних страв. Ароматне частування доставить масу незабутніх емоцій. Картопляні вафлі можна приготувати з свіжої картоплі. Цей варіант мені подобається більше.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Сметана – 200 гр.
  • зварений Картопля – 500 гр.
  • Борошно – 250-280 гр.
  • Бекон сирокопчений – 100 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Заздалегідь відварюємо картоплю. Це може бути картопля в мундирі або очищена. Якщо картопля зварена заздалегідь і охолоджена, знімаємо шкірку і дрібно натираємо на тертці або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 2. Розбиваємо яйця в миску і збовтуємо, трохи підсолюємо.

Крок 3. Зварену картоплю подрібнюємо в пюре. Для цього використовуємо толкушку або застосовуємо свій метод. Висипаємо крохмаль і виливаємо розхитані яйця. Додаємо сметану і харчову соду.

Крок 4. Ретельно вимішуємо до однорідного стану. Поступово підсипаємо борошно і доводимо до однорідності.

Крок 5. Маса буде досить в’язка. Бекон дрібно нарізаємо і вводимо в приготоване тісто. Не кваплячись, вмішуємо, щоб шматочки розподілилися рівномірно.

Крок 6. Встановлюємо панелі для вафель мультипекарь і вмикаємо прилад у мережу. Добре змастивши олією поверхню, викладаємо 2 столові ложки картопляного тіста в кожен відсік.

Крок 7. Закривши кришку, печемо картопляні вироби 5 хвилин. Через деякий час перевіряємо, чи готові вафлі.

Крок 8. Притримуючи лопаткою, перекладаємо на блюдо.

Крок 9. Таким чином смажимо все вафлі. Подаємо просто так або доповнюємо сметанним соусом. Приємного апетиту!