Вафлі в мультипекаре – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Вафлі на кефірі мультипекаре

Вафлі на кефірі мультипекаре виходять ніжними. По текстурі нагадують бісквіт. Повітряна випічка поєднується з варенням, свіжими ягодами або фруктами. Реалізувати рецепт без зусиль вийде у будь-кого. Для приготування потрібні бюджетні складові.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сода/розпушувач – 0,5 ч. л./1 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Борошно цільнозернові/пшеничне – 100 гр.
  • Масло вершкове – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну миску розбиваємо яйце і засипаємо цукровий пісок. Кількість цукру визначаємо самостійно в залежності від бажаного результату. В крайньому випадку додаємо при подачі сироп, мед або інші топінги.

Крок 2. Збовтуємо компоненти віночком до стану емульсії.

Крок 3. Наливаємо кефір. Жирність кисломолочного продукту визначаємо самостійно. Якщо важлива калорійність готового продукту, беремо продукт низької жирності. Перемішуємо до однорідності.

Крок 4. По черзі додаємо крохмаль, борошно і соду. Замість соди можна використовувати розпушувач тіста. Об’єднуємо складові до гладкості. Цільнозернове борошно за бажанням міняємо звичайної. Підсипаємо поступово, щоб не забити тісто.

Крок 5. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вводимо в приготоване тісто. Замість вершкового масла можна використовувати соняшникову.

Крок 6. Гарненько перемішуємо. Перевіряємо, щоб в тесті не було грудочок.

Крок 7. Включивши мультипекарь в мережу, натискаємо клавішу і даємо нагрітися електроприладу. Викладаємо в центр кожної клітинки 2 столові ложки густого тесту. Закриваємо верхню частину. Готуємо до оповіщення агрегату.

Крок 8. Золотисті вафлі доповнюємо цукровою пудрою і свіжими ягодами. Чи подаємо інші добавки. Приємного апетиту!