Картопляні вафлі в мультипекаре Редмонд
Картопляні вафлі в мультипекаре Редмонд припадуть до душі цінителям дерунів та інших картопляних страв. Ароматне частування доставить масу незабутніх емоцій. Картопляні вафлі можна приготувати з свіжої картоплі. Цей варіант мені подобається більше.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сода – 1/3 ч. ложки
- Сметана – 200 гр.
- зварений Картопля – 500 гр.
- Борошно – 250-280 гр.
- Бекон сирокопчений – 100 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Заздалегідь відварюємо картоплю. Це може бути картопля в мундирі або очищена. Якщо картопля зварена заздалегідь і охолоджена, знімаємо шкірку і дрібно натираємо на тертці або прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 2. Розбиваємо яйця в миску і збовтуємо, трохи підсолюємо.
Крок 3. Зварену картоплю подрібнюємо в пюре. Для цього використовуємо толкушку або застосовуємо свій метод. Висипаємо крохмаль і виливаємо розхитані яйця. Додаємо сметану і харчову соду.
Крок 4. Ретельно вимішуємо до однорідного стану. Поступово підсипаємо борошно і доводимо до однорідності.
Крок 5. Маса буде досить в’язка. Бекон дрібно нарізаємо і вводимо в приготоване тісто. Не кваплячись, вмішуємо, щоб шматочки розподілилися рівномірно.
Крок 6. Встановлюємо панелі для вафель мультипекарь і вмикаємо прилад у мережу. Добре змастивши олією поверхню, викладаємо 2 столові ложки картопляного тіста в кожен відсік.
Крок 7. Закривши кришку, печемо картопляні вироби 5 хвилин. Через деякий час перевіряємо, чи готові вафлі.
Крок 8. Притримуючи лопаткою, перекладаємо на блюдо.
Крок 9. Таким чином смажимо все вафлі. Подаємо просто так або доповнюємо сметанним соусом. Приємного апетиту!