Пиріг з аґрусом – 5 рецептів в духовці з фото покроково

Пироги – це символ домашнього затишку і тепла. Особливо смачними вони виходять зі свіжих ягід. Ми підібрали 5 відмінних рецептів пирога з аґрусом.

Дуже смачний пиріг з агрусом «Феєрверк»

Неможливо пройти повз цього чудового пирога з аґрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з ніжного пісочного тіста, стиглих ягід в вершковою заливці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Для начинки:
  • Агрус 300 гр.
  • Сметана 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з аґрусом у духовці? У миску просійте борошно, додайте цукор.
  2. Також викладіть в миску розм’якшене вершкове масло і одне яйце, перемішайте.
  3. Коли всі інгредієнти змішаються між собою, переходите до замісу руками.
  4. Тісто зберіть в колобок, загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник.
  5. Підготуйте начинку для пирога. У миску розбийте яйця, збийте їх віночком.
  6. В яєчну масу додайте сметану і цукор, перемішайте.
  7. Тісто розкачайте в тонкий пласт, потім перекладіть його у форму і зробіть невеликі бортики.
  8. На тісто викладіть ягоди агрусу. Зверху на ягоди влийте заливку.
  9. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Готовий пиріг «Феєрверк» трохи остудіть, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!