Пісне дріжджове тісто – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне дріжджове тісто – справжня знахідка та відмінне рішення для Поста, щоб знизити загальну калорійність випічки. Таке тісто підходить для приготування пишного печеного десерту з начинкою з овочів або фруктів. Дріжджове тісто завжди вимагає більше часу на заміс, але воно того варто, випічка виходить м’якою і повітряної, з радістю будуть їсти діти і дорослі.

Пісне дріжджове тісто для пиріжків в духовці

Пісне дріжджове тісто для пиріжків в духовці легко замісити і з ним дуже зручно працювати. При випічці воно відмінно піднімається і виходить дуже м’яким. У тесту універсальний смак, воно підходить для будь-яких видів солодких і солоних начинок.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Масло рослинне 100 мл
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Для опари:
  • Дріжджі пресовані 20 гр. (сухі — 7 гр.)
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Вода 280 мл
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Приготування будь-якого дріжджового тіста завжди починається з опари. В теплу воду розкришите свіжі спресовані дріжджі. Додайте чайну ложку цукру, перемішайте і залиште в теплі на 10-15 хвилин до появи пінної шапочки на поверхні.
  2. Потім додайте борошно і цукор, що залишився, добре перемішайте і залиште в теплому місці на 30-60 хвилин.
  3. Коли опара буде готова і добре підніметься, додайте в неї рослинне масло, сіль і просіяне пшеничне борошно. Замісіть однорідне тісто. Вимішуйте близько 10 хвилин, поки воно не почне відлипати від рук. Тісто зберіть у грудку, покладіть в миску і укрийте харчовою плівкою. Залиште його для підйому в теплому місці на годину.
  4. Через певний час знову обімніть тісто і повторно залиште в теплі на годину.
  5. Потім процедуру розстойки необхідно повторити ще раз. Також на 1 годину.
  6. Тісто добре підніметься і буде дуже пластичним, можна приступати до формування пирогів. Приємного апетиту!