Пісне дріжджове тісто, як пух для булочок
Пісне дріжджове тісто, як пух для булочок замішується дуже просто по нашому докладному рецептом. З нього можна спекти булочки з солодкою начинкою до чаю або зробити з дріжджового тіста часникові пампушки для червоного борщу або кислих щів.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого сорту –400-450 гр.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль поварена – 1 щіпка.
- Масло рослинне без запаху – 50 мл
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для початку необхідно змішати продукти для опари. Висипте В миску сухі дріжджі, цукор і влийте склянку теплої води. Також додайте 150 грам просіяного пшеничного борошна. Всі продукти добре перемішайте і залиште в теплі на 20-30 хвилин.
Крок 2. Опара за цей час добре підросте. Тепер в неї можна додати сіль і рослинне масло.
Крок 3. Решту борошно пшеничне також просійте через сито і частинами всипайте в миску з опарою. Починайте замішувати тісто ложкою.
Крок 4. Коли тісто стане густим, поступово переходите на ручний заміс. Воно повинно вийти повітряним і м’яким.
Крок 5. Коли вся мука буде використана і тісто почне відлипати від рук, зберіть його в кулю.
Крок 6. Покладіть тісто в миску, укрийте її рушником або харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 1-2 години для расстойки.
Крок 7. За цей час тісто добре підніметься. Перед тим, як почати ліпити булочки, обімніть його ще раз руками. Приємного апетиту!