Пісне дріжджове тісто – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне дріжджове тісто, як пух для булочок

Пісне дріжджове тісто, як пух для булочок замішується дуже просто по нашому докладному рецептом. З нього можна спекти булочки з солодкою начинкою до чаю або зробити з дріжджового тіста часникові пампушки для червоного борщу або кислих щів.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту –400-450 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 щіпка.
  • Масло рослинне без запаху – 50 мл
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для початку необхідно змішати продукти для опари. Висипте В миску сухі дріжджі, цукор і влийте склянку теплої води. Також додайте 150 грам просіяного пшеничного борошна. Всі продукти добре перемішайте і залиште в теплі на 20-30 хвилин.

Крок 2. Опара за цей час добре підросте. Тепер в неї можна додати сіль і рослинне масло.

Крок 3. Решту борошно пшеничне також просійте через сито і частинами всипайте в миску з опарою. Починайте замішувати тісто ложкою.

Крок 4. Коли тісто стане густим, поступово переходите на ручний заміс. Воно повинно вийти повітряним і м’яким.

Крок 5. Коли вся мука буде використана і тісто почне відлипати від рук, зберіть його в кулю.

Крок 6. Покладіть тісто в миску, укрийте її рушником або харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 1-2 години для расстойки.

Крок 7. За цей час тісто добре підніметься. Перед тим, як почати ліпити булочки, обімніть його ще раз руками. Приємного апетиту!