Пшоняна каша на воді – 8 рецептів приготування з покроковими фото

У цих 8 рецептах ми поділимося з вами досвідом приготування смачної пшоняної каші на воді. Ця каша дуже корисна для м’язів і шкіри, вона містить повільно засвоювані вуглеводи і рослинні жири.

Як зварити розсипчасту пшоняну кашу на воді в каструлі?

Вживання круп сприятливо впливає на організм. Пшоняна каша, наприклад, сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів. Ми розповімо, як зварити її на воді в каструлі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Пшоно-1 склянка
  • Вода-2.5 склянки
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати розсипчасту пшоняну кашу на воді? Пшоно ретельно промийте в декількох водах.
  2. Залийте крупу киплячою водою, додайте сіль, перемішайте і поставте на вогонь.
  3. Доведіть кашу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть при відкритій кришці 8-10 хвилин.
  4. Після цього закрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімального і варіть кашу ще 10-11 хвилин.
  5. Вимкніть плиту, кашу залиште під кришкою ще на 10-12 хвилин, щоб вона дійшла до готовності. Потім пшоняну кашу можна подавати на стіл, заправивши її вершковим маслом.

Приємного апетиту!