Пшоняна каша з гарбузом на молоці – 9 рецептів з фото покроково

Пшоняна каша з гарбузом на молоці – один з найбільш корисних і дуже смачних сніданків. Така каша точно зарядить енергією на весь день і зміцнить організм потрібними вітамінами і мінералами. Приготувати його досить просто, а от є – одне задоволення. Ніжна і ароматна, її полюблять як діти, так і дорослі!

Пшоняна каша з гарбузом на молоці, приготована в каструлі на плиті

Класичний рецепт пшоняної каші з гарбузом на молоко в каструлі на плиті — це перевірений спосіб приготувати неймовірно апетитний і смачний сніданок. Незважаючи на простоту інгредієнтів, пшоняна каша – дуже корисна і поживна! А якщо ще додати горіхи або родзинки, вийде справжня смакота!

Порада: при готуванні краще вибирати невеликий вогонь, адже чим довше каша буде варитися, тим вона вийде смачніше. Гарбуз можна залишити шматочками або потовкти її ложкою, як вам більше подобається.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Пшоно 250 гр.
  • Гарбуз 250 гр.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці? Зрізаємо шкірку з гарбуза і розрізаємо її на невеликі квадратики, розміром приблизно 1*1, 2*2 див. Перекладаємо гарбуз в каструлю і додаємо воду так, щоб шматочки виявилися трохи під водою. Варимо гарбуз протягом 5 хв.
  2. Засипаємо крупу і варимо до тих пір, поки вода не вбереться. Не забуваємо періодично помішувати.
  3. Тепер заливаємо 250 мл молока, перемішуємо. Вогонь ставимо мінімальний, так як молоко дуже швидко пригорає. Додаємо цукор і сіль, а також корицю за бажанням. Варимо кашу ще 15-20 хв.

Порада: щоб зробити кашу ще смачніше, наприкінці готування відправте її на кілька хвилин у духовку.

Приємного апетиту!

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в мультиварці?

Рецепт пшоняної каші з гарбузом на молоці в мультиварці – це ніжне, поживне і дуже смачне блюдо. Багато господинь давно відмовилися від звичайної плити, віддавши перевагу їй більш сучасну техніку. Приготувати пшоняну кашу в мультиварці швидко і зручно. Мінімум зусиль – і корисний сніданок у вас на столі!

Порції: 6

Час готування: 50 хв.

Склад:

  • Пшоно – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Цукор – за смаком
  • Масло – 50 гр.

Процес приготування:

1. Пшоно висипаємо в ситечко і промиваємо водою.

2. Гарбуз очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

3. Перекладаємо крупу і гарбуз в чашу мультиварки, заливаємо молоком. Додаємо за смаком цукор. В режимах вибираємо молочна каша. Готуватися вона буде 40 хв. Не забуваємо періодично помішувати крупу.

4. У завершенні додаємо вершкове масло.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пшоняної каші в горщику в духовці

Рецепт пшоняної каші з гарбузом на молоці в горщику в духовці – по-справжньому корисна і поживна каша. Завдяки такому способу приготування, каша зберігає максимальну кількість корисних властивостей. В’язка, ароматна і ніжна на смак, вона швидко стане улюбленою сніданком!

Порції: 6

Час готування: 60 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 700 мл
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Пшоно – 250 гр.
  • Цукор – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

1. Пшоно перекладаємо в ситечко і промиваємо його теплою водою, а потім залишаємо на пару хвилин в окропі. Зливаємо воду.

2. Зрізаємо шкірку з гарбуза і нарізаємо її кубиками. Кладемо в каструлю і варимо на молоці 10 хв.

3. Тепер засипаємо в каструлю пшоно і заливаємо молоко. Ставимо кашу на плиту на 15 хв.

4. В цей час розігріємо духову піч до 130 градусів. Відправляємо пшоняну кашу випікатися на півгодини.

5. Перед подачею додаємо вершкове масло.

Приємного апетиту!

Поживна і ароматна пшоняна каша з гарбузом і родзинками

Пшоняна каша на молоці з гарбузом і родзинками – це неймовірно ароматне і смачне ласощі. Такий сніданок відразу підніме настрій і наповнить організм корисними речовинами на весь день!

Порції: 4

Час готування: 50 хв.

Склад:

  • Пшоно – 250 гр.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукор – за смаком

Процес приготування:

1. Пшоно потрібно як слід промити в теплій воді. Найкраще замочити на кілька хвилин в окропі, щоб з крупи вийшла гіркота.

2. Гарбуз очищаємо і натираємо її на тертці.

3. Тепер перекладаємо всі інгредієнти в каструлю, заливаємо ½ частину молока і ставимо її на плиту на середній вогонь.

4. Після того, як каша закипить і молока стане приблизно наполовину менше, доливаємо частину. Засипаємо родзинки і перемішуємо.

5. Продовжуємо варити кашу ще 15 хв. під кришкою.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт пшоняної каші на кокосовому молоці

Пшоняна каша на кокосовому молоці – це дуже цікавий і шалено смачний рецепт всім знайомою каші. Кокосове молоко додасть страві особливий аромат і зробить його ще апетитніше. Діти точно будуть без розуму від такого ласощі!

Порції: 4

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 250 мл
  • Кокосове молоко – 500 мл
  • Гарбуз – 150 гр.
  • Цукор – за смаком

Процес приготування:

1. Гарбуз промити, зрізати шкірку і нарізати її невеликими кубиками.

2. Крупу промиваємо теплою водою.

3. Перекладаємо гарбуз і пшоно в каструлю, заливаємо водою так, щоб продукти були трохи закриті, ставимо на плиту. Варимо приблизно 10 хв. після закипання.

4. Після цього зливаємо воду і заливаємо кокосове молоко. Додаємо цукор і перемішуємо. Знову ставимо кашу на плиту.

5. Варимо кашу ще 15-20 хв. до повної готовності.

Приємного апетиту!

Як зварити пшоняну кашу з замороженої гарбузом?

Пшоняна каша з замороженої гарбузом на молоці виходить дуже ніжною і ароматною! Заморожена гарбуз відмінно зберігає всі корисні властивості і дозволяє готувати улюблені страви навіть взимку! А в цьому рецепті підібрано ідеальне співвідношення інгредієнтів для кращого сніданку!

Порції: 4

Час готування: 50 хв.

Склад:

  • Пшоно – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Гарбуз заморожена – 200 гр.
  • Цукор – за смаком
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

1. Заморожену гарбуз попередньо потрібно розморозити. Робити це краще природним способом при кімнатній температурі, а не в гарячій воді. Так вона збереже свої смакові якості.

2. Нарізаємо гарбуз кубиками невеликого розміру.

3. Відправляємо гарбуз в каструлю і заливаємо її водою так, щоб вона трохи закривала овочі. Варимо 10 хв, а потім зливаємо воду.

4. Пшоняну крупу промиваємо теплою водою. І додаємо її до гарбузі. Заливаємо молоком. Додаємо цукор і сіль. Варимо кашу 30 хв. після закипання. Періодично помішуючи страву, щоб не пригоріло.

5. В кінці додаємо вершкове масло.

Приємного апетиту!

Пшоно-рисова каша з гарбузом на молоці

Пшоно-рисова каша з гарбузом на молоці – це відмінний спосіб урізноманітнити новим смаком свій сніданок. Пшоно добре поєднується з рисом, а гарбуз надає особливий аромат. Головне — правильно приготувати кашу так, щоб крупа була однаковою по консистенції. Тоді результат вас приємно здивує!

Порції: 6

Час готування: 50 хв.

Склад:

  • Пшоно – 150 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Мед – 1,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 600 мл

Процес приготування:

1. Крупу перебираємо і промиваємо в ситечку під теплою водою. Даємо воді стекти.

2. Засипаємо крупу в каструлю, додаємо масло і заливаємо 2 ст. молока.

3. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо її невеликими шматочками.

4. Перекладаємо їх у невелику каструльку, заливаємо водою і варимо 10 хв. після того, як вода закипить.

5. Зливаємо воду з гарбуза і перекладаємо її до крупі.

6. Ставимо крупу на вогонь. Коли маса почне кипіти, додаємо в неї мед і зменшуємо температуру до мінімальної. Закриваємо каструлю кришкою. Через 10 хв. перевіримо кашу на готовність, перешкодимо і вже з відритої кришкою продовжуємо варити ще 15 хв.

7. В кінці додаємо сіль і цукор за смаком.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пшоняної каші з гарбузом і курагою

Пшоняна каша з гарбузом на молоці з курагою – один з найбільш корисних і поживних сніданків. Пшоняна каша, гарбуз і сухофрукти наповнять організм енергією на весь день! Така страва обов’язково потрібно включити в меню кожної господині! Адже це блюдо не тільки побалує рідних, але і подбати про них здоров’я!

Порції: 6

Час готування: 50

Склад:

  • Пшоно – 250 гр.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Курага – 100 гр.
  • Цукор – за смаком
  • Масло – 50 гр.

Процес приготування:

1. Гарбуз промиваємо і зрізаємо шкірку. Нарізаємо його невеликими шматочками.

2. Пшоно і курагу промиваємо тепой водою.

3. Перекладаємо пшоно і гарбуз в каструлю і заливаємо ½ частиною молока. Додаємо масло і ставимо на вогонь.

4. Курагу розрізаємо на кілька дрібних шматочків.

5. Коли маса закипить варимо 10 хв, потім перемішуємо і додаємо молоко, що залишилося і курагу, а також масло і цукор. Продовжуємо варити кашу ще 15 хв.

Приємного апетиту!

Молочна пшоняна каша з сухофруктами

Дуже смачний варіант приготування пшоняної каші. З гарбузом і курагою звичайна пшонка стає ласим сніданком або вечерею. Курагу вибирайте м’яку, м’ясисту, а гарбуз – солодких сортів. Така каша точно сподобається всій родині. Пропонуємо приготувати кашу в мультиварці – там вона добре розвариться і буде ніжною.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Гарбуз очищена – 300 гр.
  • Пшоно – 1 склянка
  • Курага – 7-9 шт.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко – 2 склянки
  • Масло вершкове – 2-3 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Пшоно ретельно промиваємо в гарячій воді, щоб уникнути можливої гіркоти.

2. Гарбуз очистимо від шкірки і насіння, м’якоть ріжемо на невеликі шматочки. Також для приготування каші відмінно підійде заморожена гарбуз.

3. Курагу промиваємо в теплій воді. Обсушуємо і ріжемо на дрібні кубики.

4. У чашу мультиварки поміщаємо промите пшоно, шматочки гарбуза і нарізану курагу. Додаємо за смаком сіль, цукровий пісок і вливаємо воду в зазначеній кількості, перемішуємо. Встановлюємо самий потужний режим. Наприклад, «Смаження». При відкритій кришці выпариваем вологу. Не перемішуємо, але стежимо, щоб маса не пригоріла.

5. Коли вся вода википить, вливаємо в чашу молоко, закриваємо кришку мультиварки, вибираємо режим «Молочна каша» і готуємо до закінчення програми.

6. Після закінчення програми відкриваємо кришку. Додаємо вершкове масло. Перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на десять-п’ятнадцять хвилин для настоювання.

7. Готову гарячу кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

Приємного апетиту!