Рисовий пудинг – це варіант здорового і ситного сніданку з рису, молока і цукру, приготованого в духовій шафі. Часто пудинг доповнюють різними фруктами, ягодами, солодкими соусами, шоколадом, горіхами або родзинками. Різні добавки, що надають смаку страви яскраві і багаті відтінки.
Класичний рисовий пудинг в духовці
Класичний рисовий пудинг – справжній сніданок англійців. За структурою він нагадує суфле. Завдяки деяким секретам приготування, пудинг виходить дуже ніжним, пишним і смачним.
Інгредієнти на
2 порц.
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Рис білий 60 гр.
- Масло вершкове 25 гр.
- Родзинки 20 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний рисовий пудинг в духовці? Всипаємо необхідну кількість родзинок в глибоку миску і заливаємо теплою водою. Залишаємо його на 15-20 хвилин.
- Включаємо плиту. Відрізаємо від брикету невеликий шматочок олії і викладаємо його в каструлю або сковороду з товстими стінками. Розтоплюємо масло на невеликому вогні.
- Вимиваємо рис (круглий) проточною теплою водою в декілька заходів, щоразу зливаючи воду, поки вона не стане прозорою. Потім викладаємо його в ємність з розтопленим маслом і обсмажуємо до рум’яності.
- Вливаємо до рису молоко високої жирності і проварюємо масу близько 15-20 хвилин. На робочу поверхню столу ставимо дві ємності з глибоким дном. В одну поміщаємо білки, а в іншу – жовтки яєць. Всипаємо до жовтків цукор і збиваємо інгредієнти до появи білої піни.
- Вимикаємо плиту і вливаємо в каструлю з рисом і молоком жовткову масу поступово. Паралельно енергійно перемішуємо масу до загусання. За структурою суміш повинна стати схожою на крем.
- Зливаємо воду з миски з родзинками в раковину. Злегка віджимаємо його і кладемо в ємність з рисовим заготівлею. Збиваємо білки міксером у пишну білу масу.
- Додаємо білки в заготовку для пудингу не відразу, а по столовій ложці. Акуратно перемішуємо масу, щоб вона не втратила своєї пишноти. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом і викладаємо в них пудинг.
- Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів, а потім поміщаємо в неї пудинг і випікаємо його 30-40 хвилин. Готовність страви визначаємо за наявності золотаво-оранжевою скоринки.
Приємного апетиту!
Пудинг з рисової каші для дітей
Дієтичний рисовий пудинг готується в духовці з нескладного набору інгредієнтів залежно від дієти. Для низькокалорійної дієти береться знежирене молоко або рослинне, цукру додається трохи, і його можна замінити іншими підсолоджувачами. У цьому рецепті такий пудинг готуємо з турецького варіанту: з винятком яєць, масла і додаванням крохмалю. Рис беремо круглий або довгозерний. Запікаємо пудинг в духовці невеликих формочках.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
Рис – 90 гр.
Молоко – 1 л
Цукор – 1 склянка
Сіль – 1 щіпка.
Крохмаль – 3 ст. л.
Вода – 400 мл
Подрібнені горіхи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до готовності, як і зазвичай.
Крок 2. Потім до рису налийте 3 склянки обраного молока, додайте сіль з цукром або замінником цукру по своєму смаку, дерев’яною лопаткою добре перемішайте і варіть на маленькому вогні, щоб цукор розчинився.
Крок 3. В піалу насипте 3 столові ложки будь-якого крохмалю.
Крок 4. Залийте крохмаль склянкою молока і віночком перемішайте до однорідного і без грудочок стану.
Крок 5. Перелийте крохмаль в рисову масу, ще раз перемішайте і на маленькому вогні доведіть її до кипіння і загустіння.
Крок 6. Рисову масу розлийте по невеликих формочках, краще силіконовим, щоб пудинг не пригорів. Формочки розмістіть на деку і налийте в нього трохи води. Увімкніть Духовку на 170°С.
Крок 7. Запечіть пудинг протягом 25 хвилин до рум’яної скоринки зверху.
Крок 8. Приготований в духовці дієтичний рисовий пудинг посипте подрібненими в крихту горіхами і можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Турецький рисовий пудинг в домашніх умовах
Традиційне турецьке блюдо готують з рису і молока. Подають в холодному вигляді, тому зберігати перед вживанням радять в холодильнику. Даний рецепт заснований на приготуванні турецького пудингу в духовці, з утворенням вершковою скоринки.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Молоко – 1 л
- Рис – 6-7 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 2-3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Засипаємо необхідну кількість рису в глибоку ємність і промиваємо проточною водою. Повторюємо процедуру не один раз, кожен раз зливаємо воду в раковину, поки вона не стане прозорою. Заливаємо промитий рис гарячою водою і залишаємо на 15-20 хвилин.
2. Зливаємо воду в раковину. Заливаємо невелику порцію очищеної води в каструлю і викладаємо в неї рис. Варимо його до м’якості, постійно перемішуючи.
3. Вливаємо до рису молоко. Доводимо кашу до кипіння і продовжуємо варити протягом 40 хвилин.
4. В окремій ємності змішуємо цукор і щіпку ваніліну, додаємо інгредієнти в каструлю з рисом і перемішуємо. В іншу миску вбиваємо яйце і додаємо до нього крохмаль. Вливаємо невелику кількість холодної очищеної води.
5. Вливаємо суміш невеликими порціями в рисову масу. Перемішуємо її до загустіння і придбання кремового відтінку. Тушкуємо турецький пудинг на плиті 5-7 хвилин.
6. Заливаємо пудинг у формочки для запікання і включаємо духовку. Розігріваємо його при температурі 180 градусів. Ставимо пудинг у формочках на деко, в який заливаємо склянку води. Так десерт не пригорить в області денця. Чекаємо 15-20 хвилин, поки на поверхні пудингу не з’явиться скориночка. Остиглий десерт ставимо на ніч у холодильник.
Приємного апетиту!
Дуже смачний сирно-рисовий пудинг в духовці
Основні інгредієнти, що входять до складу пудингу, – сир, рис і яйця. Замість решти інгредієнтів, цілком можна використовувати інші. Наприклад, замінити цукор згущеним молоком або медом. Також в пудинг можна додавати ягоди, фрукти або терті овочі.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Рис – 50 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Цукор ванільний – 1 щіпка.
- Сіль – 3 щіпки.
- Крупа манна – 15 гр.
- Молоко (вершки) – 90 мл
- Вода – 90 мл
- Масло рослинне — для змазування.
Процес приготування:
1. Промиваємо рис кілька разів проточною водою, поки вона не стане прозорою. Викладаємо його в каструлю, заливаємо очищеною водою і проварюємо 10 хвилин. Переміщаємо рис з каструлі в сито і промиваємо.
2. Заливаємо в каструлю воду і молоко в тій кількості, яке зазначено в рецепті. Доводимо суміш до кипіння і викладаємо в неї рис. Додаємо пару щіпок солі. Варимо кашу до середньої густоти. Якщо маса вийде дуже густий, додаємо трохи води і молока. Вимикаємо плиту і даємо каші трохи охолонути. Приправляємо масу шматочком вершкового масла.
3. Розбиваємо ножем пару яєць і відправляємо жовтки і білки по різних ємностях.
4. В окрему миску викладаємо сир і додаємо до нього цукор, жовтки і ванільний цукор. Змішуємо масу в єдине ціле за допомогою блендера. Структура маси повинна нагадувати пасту. Додаємо в сирну суміш манну крупу.
5. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо їх міксером до утворення білої піни.
6. Викладаємо рисову кашу до сирної маси. Розбиваємо блендером до однорідності. Потім починаємо поступово вводити в суміш білки, продовжуючи збивати її блендером.
7. Розігріваємо духовку до 180 градусів і формочки змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо їх сирно-рисової масою, залишаючи простір до країв бортів. Поміщаємо пудинг в духовку на 40 хвилин.
8. Вимикаємо духовку, але не дістаємо з неї пудинг – даємо йому охолонути прямо там. Потім витягуємо пудинг і звільняємо від формочок. Прикрашаємо сиропом, ягодами, фруктами або варенням.
Приємного апетиту!
Як приготувати дієтичний рисовий пудинг в духовці?
Дієтичний рисовий пудинг готується в духовці з нескладного набору інгредієнтів залежно від дієти. Для низькокалорійної дієти береться знежирене або рослинне молоко, цукру додається трохи, і його можна замінити іншими підсолоджувачами. У цьому рецепті такий пудинг готуємо з турецького варіанту: з винятком яєць, масла і додаванням крохмалю. Рис беремо круглий або довгозерний. Запікаємо пудинг в духовці невеликих формочках.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Рис – 90 гр.
- Молоко – 1 л
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Подрібнені горіхи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до готовності, як і зазвичай.
Крок 2. Потім до рису налийте 3 склянки обраного молока, додайте сіль з цукром або замінником цукру по своєму смаку, дерев’яною лопаткою добре перемішайте і варіть на маленькому вогні, щоб цукор розчинився.
Крок 3. В піалу насипте 3 столові ложки будь-якого крохмалю.
Крок 4. Залийте крохмаль склянкою молока і віночком перемішайте до однорідного і без грудочок стану.
Крок 5. Перелийте крохмаль в рисову масу, ще раз перемішайте і на маленькому вогні доведіть її до кипіння і загустіння.
Крок 6. Рисову масу розлийте по невеликих формочках, краще силіконовим, щоб пудинг не пригорів. Формочки розмістіть на деку і налийте в нього трохи води. Увімкніть Духовку на 170°С.
Крок 7. Запечіть пудинг протягом 25 хвилин до рум’яної скоринки зверху.
Крок 8. Приготований в духовці дієтичний рисовий пудинг посипте подрібненими в крихту горіхами і можете подавати до столу. Приємного апетиту!