Рисовий пудинг – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Рисовий пудинг – це варіант здорового і ситного сніданку з рису, молока і цукру, приготованого в духовій шафі. Часто пудинг доповнюють різними фруктами, ягодами, солодкими соусами, шоколадом, горіхами або родзинками. Різні добавки, що надають смаку страви яскраві і багаті відтінки.

Класичний рисовий пудинг в духовці

Класичний рисовий пудинг – справжній сніданок англійців. За структурою він нагадує суфле. Завдяки деяким секретам приготування, пудинг виходить дуже ніжним, пишним і смачним.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Рис білий 60 гр.
  • Масло вершкове 25 гр.
  • Родзинки 20 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний рисовий пудинг в духовці? Всипаємо необхідну кількість родзинок в глибоку миску і заливаємо теплою водою. Залишаємо його на 15-20 хвилин.
  2. Включаємо плиту. Відрізаємо від брикету невеликий шматочок олії і викладаємо його в каструлю або сковороду з товстими стінками. Розтоплюємо масло на невеликому вогні.
  3. Вимиваємо рис (круглий) проточною теплою водою в декілька заходів, щоразу зливаючи воду, поки вона не стане прозорою. Потім викладаємо його в ємність з розтопленим маслом і обсмажуємо до рум’яності.
  4. Вливаємо до рису молоко високої жирності і проварюємо масу близько 15-20 хвилин. На робочу поверхню столу ставимо дві ємності з глибоким дном. В одну поміщаємо білки, а в іншу – жовтки яєць. Всипаємо до жовтків цукор і збиваємо інгредієнти до появи білої піни.
  5. Вимикаємо плиту і вливаємо в каструлю з рисом і молоком жовткову масу поступово. Паралельно енергійно перемішуємо масу до загусання. За структурою суміш повинна стати схожою на крем.
  6. Зливаємо воду з миски з родзинками в раковину. Злегка віджимаємо його і кладемо в ємність з рисовим заготівлею. Збиваємо білки міксером у пишну білу масу.
  7. Додаємо білки в заготовку для пудингу не відразу, а по столовій ложці. Акуратно перемішуємо масу, щоб вона не втратила своєї пишноти. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом і викладаємо в них пудинг.
  8. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів, а потім поміщаємо в неї пудинг і випікаємо його 30-40 хвилин. Готовність страви визначаємо за наявності золотаво-оранжевою скоринки.

Приємного апетиту!

Пудинг з рисової каші для дітей

Дієтичний рисовий пудинг готується в духовці з нескладного набору інгредієнтів залежно від дієти. Для низькокалорійної дієти береться знежирене молоко або рослинне, цукру додається трохи, і його можна замінити іншими підсолоджувачами. У цьому рецепті такий пудинг готуємо з турецького варіанту: з винятком яєць, масла і додаванням крохмалю. Рис беремо круглий або довгозерний. Запікаємо пудинг в духовці невеликих формочках.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Рис – 90 гр.

Молоко – 1 л

Цукор – 1 склянка

Сіль – 1 щіпка.

Крохмаль – 3 ст. л.

Вода – 400 мл

Подрібнені горіхи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до готовності, як і зазвичай.

Крок 2. Потім до рису налийте 3 склянки обраного молока, додайте сіль з цукром або замінником цукру по своєму смаку, дерев’яною лопаткою добре перемішайте і варіть на маленькому вогні, щоб цукор розчинився.

Крок 3. В піалу насипте 3 столові ложки будь-якого крохмалю.

Крок 4. Залийте крохмаль склянкою молока і віночком перемішайте до однорідного і без грудочок стану.

Крок 5. Перелийте крохмаль в рисову масу, ще раз перемішайте і на маленькому вогні доведіть її до кипіння і загустіння.

Крок 6. Рисову масу розлийте по невеликих формочках, краще силіконовим, щоб пудинг не пригорів. Формочки розмістіть на деку і налийте в нього трохи води. Увімкніть Духовку на 170°С.

Крок 7. Запечіть пудинг протягом 25 хвилин до рум’яної скоринки зверху.

Крок 8. Приготований в духовці дієтичний рисовий пудинг посипте подрібненими в крихту горіхами і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Турецький рисовий пудинг в домашніх умовах

Традиційне турецьке блюдо готують з рису і молока. Подають в холодному вигляді, тому зберігати перед вживанням радять в холодильнику. Даний рецепт заснований на приготуванні турецького пудингу в духовці, з утворенням вершковою скоринки.

Час готування – 9 ч.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Молоко – 1 л
  • Рис – 6-7 ст. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2-3 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Засипаємо необхідну кількість рису в глибоку ємність і промиваємо проточною водою. Повторюємо процедуру не один раз, кожен раз зливаємо воду в раковину, поки вона не стане прозорою. Заливаємо промитий рис гарячою водою і залишаємо на 15-20 хвилин.

2. Зливаємо воду в раковину. Заливаємо невелику порцію очищеної води в каструлю і викладаємо в неї рис. Варимо його до м’якості, постійно перемішуючи.

3. Вливаємо до рису молоко. Доводимо кашу до кипіння і продовжуємо варити протягом 40 хвилин.

4. В окремій ємності змішуємо цукор і щіпку ваніліну, додаємо інгредієнти в каструлю з рисом і перемішуємо. В іншу миску вбиваємо яйце і додаємо до нього крохмаль. Вливаємо невелику кількість холодної очищеної води.

5. Вливаємо суміш невеликими порціями в рисову масу. Перемішуємо її до загустіння і придбання кремового відтінку. Тушкуємо турецький пудинг на плиті 5-7 хвилин.

6. Заливаємо пудинг у формочки для запікання і включаємо духовку. Розігріваємо його при температурі 180 градусів. Ставимо пудинг у формочках на деко, в який заливаємо склянку води. Так десерт не пригорить в області денця. Чекаємо 15-20 хвилин, поки на поверхні пудингу не з’явиться скориночка. Остиглий десерт ставимо на ніч у холодильник.

Приємного апетиту!

Дуже смачний сирно-рисовий пудинг в духовці

Основні інгредієнти, що входять до складу пудингу, – сир, рис і яйця. Замість решти інгредієнтів, цілком можна використовувати інші. Наприклад, замінити цукор згущеним молоком або медом. Також в пудинг можна додавати ягоди, фрукти або терті овочі.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Цукор ванільний – 1 щіпка.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Крупа манна – 15 гр.
  • Молоко (вершки) – 90 мл
  • Вода – 90 мл
  • Масло рослинне — для змазування.

Процес приготування:

1. Промиваємо рис кілька разів проточною водою, поки вона не стане прозорою. Викладаємо його в каструлю, заливаємо очищеною водою і проварюємо 10 хвилин. Переміщаємо рис з каструлі в сито і промиваємо.

2. Заливаємо в каструлю воду і молоко в тій кількості, яке зазначено в рецепті. Доводимо суміш до кипіння і викладаємо в неї рис. Додаємо пару щіпок солі. Варимо кашу до середньої густоти. Якщо маса вийде дуже густий, додаємо трохи води і молока. Вимикаємо плиту і даємо каші трохи охолонути. Приправляємо масу шматочком вершкового масла.

3. Розбиваємо ножем пару яєць і відправляємо жовтки і білки по різних ємностях.

4. В окрему миску викладаємо сир і додаємо до нього цукор, жовтки і ванільний цукор. Змішуємо масу в єдине ціле за допомогою блендера. Структура маси повинна нагадувати пасту. Додаємо в сирну суміш манну крупу.

5. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо їх міксером до утворення білої піни.

6. Викладаємо рисову кашу до сирної маси. Розбиваємо блендером до однорідності. Потім починаємо поступово вводити в суміш білки, продовжуючи збивати її блендером.

7. Розігріваємо духовку до 180 градусів і формочки змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо їх сирно-рисової масою, залишаючи простір до країв бортів. Поміщаємо пудинг в духовку на 40 хвилин.

8. Вимикаємо духовку, але не дістаємо з неї пудинг – даємо йому охолонути прямо там. Потім витягуємо пудинг і звільняємо від формочок. Прикрашаємо сиропом, ягодами, фруктами або варенням.

Приємного апетиту!

Як приготувати дієтичний рисовий пудинг в духовці?

Дієтичний рисовий пудинг готується в духовці з нескладного набору інгредієнтів залежно від дієти. Для низькокалорійної дієти береться знежирене або рослинне молоко, цукру додається трохи, і його можна замінити іншими підсолоджувачами. У цьому рецепті такий пудинг готуємо з турецького варіанту: з винятком яєць, масла і додаванням крохмалю. Рис беремо круглий або довгозерний. Запікаємо пудинг в духовці невеликих формочках.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Рис – 90 гр.
  • Молоко – 1 л
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крохмаль – 3 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Подрібнені горіхи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до готовності, як і зазвичай.

Крок 2. Потім до рису налийте 3 склянки обраного молока, додайте сіль з цукром або замінником цукру по своєму смаку, дерев’яною лопаткою добре перемішайте і варіть на маленькому вогні, щоб цукор розчинився.

Крок 3. В піалу насипте 3 столові ложки будь-якого крохмалю.

Крок 4. Залийте крохмаль склянкою молока і віночком перемішайте до однорідного і без грудочок стану.

Крок 5. Перелийте крохмаль в рисову масу, ще раз перемішайте і на маленькому вогні доведіть її до кипіння і загустіння.

Крок 6. Рисову масу розлийте по невеликих формочках, краще силіконовим, щоб пудинг не пригорів. Формочки розмістіть на деку і налийте в нього трохи води. Увімкніть Духовку на 170°С.

Крок 7. Запечіть пудинг протягом 25 хвилин до рум’яної скоринки зверху.

Крок 8. Приготований в духовці дієтичний рисовий пудинг посипте подрібненими в крихту горіхами і можете подавати до столу. Приємного апетиту!