Пшенична каша на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Пропонуємо добірку рецептів приготування каш з пшеничної крупи. При виборі крупи в магазині зверніть увагу, що вона буває різного помелу. У кашах, як правило, помел дає розсипчасту структуру, а дрібний – в’язку.

Як зварити пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті?

Варимо кашу на молоці. Бажано використовувати товстостінну каструлю, так як каша легко пригорає. При варінні не відходимо далеко і постійно помішуємо. Після варіння рекомендується дати каші «відпочити» під кришкою і настоювати – вона стане густішим і насиченішим.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Пшенична крупа 200 гр.
  • Молоко коров’яче 1.2 л.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті? Крупу заливаємо чистою водою, перемішуємо, воду з сміттям зливаємо. Так повторюємо декілька разів, поки вона не буде повністю чистою.
  2. Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на плиту. Додаємо сіль та цукровий пісок за смаком. Доводимо до кипіння.
  3. У гаряче молоко вводимо промиту пшеничну крупу, безперервно помішуючи.
  4. Варимо орієнтовно тридцять хвилин, помішуючи. Ближче до кінця готування пробуємо на смак, оцінюємо ступінь готовності і при необхідності досолює.
  5. Вимикаємо плиту, в готову кашу кладемо вершкове масло.
  6. Закриваємо кришкою і даємо настоятися каші п’ятнадцять хвилин.
  7. Готову кашу розкладаємо по тарілках, кладемо вершкове масло. Консистенція каші виходить середньої густоти.

Приємного апетиту!