Рис у мультиварці – 10 рецептів, як зварити розсипчастий рис у мультиварці

Рис у мультиварці – це крупа, яка стане для вас і ваших домочадців ідеальним гарніром до будь-якої м’ясної страви або риби. А також, з рису ви можете запросто приготувати солодку кашу, яка не вимагатиме жодних доповнень, адже вона гарна і сама по собі! У цій статті ви дізнаєтеся, в яких пропорціях і протягом якого часу готувати рис, а також які особливості мають різні сорти рису: довгозерний, круглий і т.д.

Як зварити розсипчастий рис на воді у мультиварці на гарнір?

Як зварити розсипчастий рис на воді у мультиварці на гарнір? Якщо ви перепробували величезну кількість способів приготування цієї корисної та смачної крупи, але вона все одно виходить більше схожою на кашу, то цей рецепт безперечно для вас, адже все геніальне – просто!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Рис білий – 1 ст.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Розсипчастий рис у мультиварці готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір.

Крупу висипаємо в сито та ретельно промиваємо.

Запускаємо програму «Жарка» і виливаємо в чашу олію, розігріваємо її. Висипаємо рис і протягом декількох хвилин обсмажуємо його при частому помішуванні.

Заливаємо основний компонент водою та підсолюємо, закриваємо кришкою.

Перемикаємо мультиварку в режим Плов або Рис і встановлюємо на таймері 20 хвилин.

Після звукового сигналу, залишаємо рис на підігріві ще на 10-15 хвилин, кришку відкриваємо тільки після закінчення часу.

Апетитний гарнір розкладаємо по порційним тарілкам і приступаємо до трапези. Смачного!

Як правильно зварити бурий рис у мультиварці?

Як правильно зварити бурий рис у мультиварці? Напевно, далеко не всі кулінари знайомі з таким продуктом і тим більше не мають уявлення про те, як правильно його приготувати, щоб залишитися задоволеним результатом з першого разу і здивувати свою сім’ю. Виходячи з цього, читаємо та приступаємо!

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Рис бурий – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо однією склянкою необхідну кількість рису та води.

Крок 2. Крупу промиваємо у кількох водах, до прозорої води.

Крок 3. Основний інгредієнт, а також сіль зі спеціями та олію відправляємо в чашу, перемішуємо та заливаємо водою.

Крок 4. Закриваємо чашу та вмикаємо програму «Крупа» на 45 хвилин.

Крок 5. Бурий рис подаємо до столу в теплому вигляді та насолоджуємось. Смачного!

Рисова каша з пропареного рису в мультиварці

Рисова каша з пропареного рису в мультиварці готується настільки просто і швидко, що впорається навіть дитина! До того ж все, що нам потрібно, щоб насолодитися розсипчастою та смачною кашею – це трохи вершкового масла, вода та сіль.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 100 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія вершкове – 1,5 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ці складові нам потрібні.

Крок 2. Рис перебираємо і кілька разів промиваємо під струменем води.

Крок 3. Пересипаємо крупу в чашу, солимо і заливаємо 200 мл води.

Крок 4. Закриваємо кришку і запускаємо режим Рис, чекаємо звукового сигналу, не відкриваючи.

Крок 5. Після закінчення програми, каша повністю готова до вживання – насолоджуємось. Смачного!

Розсипчаста каша з довгозерного рису в мультиварці

Розсипчаста каша з довгозерного рису в мультиварці – це універсальна страва, яка добре, як сама по собі, так і в поєднанні з різними стравами з червоного м’яса, птиці або запеченої риби. І спробувавши одного разу, ви назавжди перестанете готувати крупу в каструлі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Рис довгозерний – 3 ст.
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Масло вершкове – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу крупу уважно перебираємо.

Крок 2. За допомогою мірної склянки вимірюємо необхідну кількість.

Крок 3. Ретельно промиваємо рис, змінюючи воду близько 5-7 разів і поступово підвищуючи температуру.

Крок 4. Вершкове масло, крупу, сіль та воду відправляємо в мультиварку та включаємо програму «Крупи» на 30-35 хвилин. Готуємо під кришкою.

Крок 5. Розсипчасту кашу розподіляємо по порційним піалам і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Як зварити круглозерний рис у мультиварці

Як зварити круглозерний рис у мультиварці? Якщо ви коли-небудь задавалися цим питанням і не знаходили чітких інструкцій, цей рецепт все змінить! Бо мультиварка – це найкращий винахід для приготування гарнірів, тому що вам не потрібно постійно контролювати процес і помішувати.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Рис круглозерний – 300 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо крупу в сито з дрібними отворами та старанно промиваємо водою.

Крок 2. Відправляємо у чашу.

Крок 3. Заливаємо водою.

Крок 4. Додаємо трохи олії.

Крок 5. Рис солимо і перемішуємо.

Крок 6. Включаємо режим Рис/Крупи, як правило, агрегат самостійно виставляє час – 15 хвилин.

Крок 7. Після закінчення готування, кладемо в чашу скибочка вершкового масла.

Крок 8. Залишаємо рис на підігріві ще на 10 хвилин і після подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Дикий чорний рис у мультиварці

Дикий чорний рис у мультиварці – це оригінальна страва, яка допоможе вам запросто привнести до щоденного раціону щось зовсім нове, а головне – корисне! Окрім величезної кількості макро- та мікроелементів, цей продукт також славиться своїм яскравим та приємним смаком.

Час приготування – 8 год. 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис дикий чорний – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дикий рис заливаємо водою і на ніч забираємо на полицю холодильної камери.

Крок 2. Наступного дня крупу промиваємо, відкинувши на сито.

Крок 3. У чашу наливаємо трохи олії і висипаємо чорні крупинки.

Крок 4. Заливаємо вміст водою і солимо на свій смак.

Крок 5. Закривши кришку, запускаємо режим Плов на 45 хвилин.

Крок 6. Ароматний рис викладаємо у тарілку та приступаємо до трапези. Смачного!

Солодка рисова каша з родзинками у мультиварці

Солодка рисова каша з родзинками в мультиварці – це ситна і дуже смачна страва, яка припаде до смаку, як дорослим, так і найменшим. Так як каша готуватиметься на воді, рекомендуємо вам доповнити крупу сухофруктами та невеликою кількістю цукрового піску.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Рис – 180 грн.
  • Вода – 750 мл.
  • Родзинки – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо до чистої води.

Крок 2. Виливаємо в миску.

Крок 3. Заливаємо водою та посипаємо цукровим піском.

Крок 4. Також не забуваємо посолити.

Крок 5. Додаємо родзинки та закриваємо кришку, готуємо протягом 50 хвилин, режим – плов.

Крок 6. Готову кашу за бажанням заправляємо вершковим маслом і негайно дегустуємо. Смачного!

Рис з куркою в мультиварці

Рис із куркою в мультиварці, доповнений овочами, можна сміливо назвати «лінивим пловом», оскільки склад цих страв практично ідентичний. Однак, у цьому рецепті нам не будуть потрібні пікантні спеції, барбарис і часник, але приготувавши цю страву один раз, вона впишеться у ваш звичний раціон!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Соус томатний – 2 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та ополіскуємо овочі, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Цибулю з морквою пасеруємо на розігрітій олії (Програма «Жарка»).

Крок 2. Паралельно зачищаємо куряче філе від плівок та прожилок, ріжемо на скибочки.

Крок 3. Відправляємо курку до овочів, перемішуємо.

Крок 4. Через 5-7 хвилин доповнюємо склад промитим рисом.

Крок 5. Доповнюємо компоненти томатним соусом, сіллю, чорним перцем та водою.

Крок 6. Закриваємо чашу кришкою та запускаємо програму «рис» на 15 хвилин.

Крок 7. Ситну та ароматну страву сервіруємо та запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Рис з овочами в мультиварці

Рис з овочами в мультиварці – це корисна і поживна страва, яка замінить вам звичайну відварену крупу, що не має яскравого смаку і насиченого аромату. В якості добавок рекомендуємо використовувати червону цибулю, солодкий болгарський перець і часник.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Приправа для плова – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулину та зубчик часнику, дрібно нарізаємо.

Крок 2. Озброюємося буряковою теркою та подрібнюємо очищену морквину.

Крок 3. М’якуш солодкого перцю нарізаємо довільними шматочками.

Крок 4. Розігріваємо олію в чаші і висипаємо овочі, а також промитий рис.

Крок 5. Приправляємо інгредієнти лавровим листом, сіллю та спеціями – заважаємо для рівномірного розподілу.

Крок 6. Заливаємо водою та готуємо в режимі «Плов» протягом півгодини.

Крок 7. Потім витримуємо під кришкою ще 10 хвилин і лише після переходимо до сервірування. Смачного!

Рис з капустою та м’ясом у мультиварці

Рис з капустою і м’ясом в мультиварці – це поживна страва, яка ідеально підходить для подачі до сімейної вечері або обіду, оскільки вона поєднує в собі як велику кількість овочів, так і м’ясну складову. А ці компоненти чудово поєднуються один з одним.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 100 грн.
  • Капуста – 800 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина велика – 1 шт.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Куркума – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед включаємо програму «смаження», розігріваємо рослинне масло і пасеруємо нарізану цибулю і натерту морквину 5-7 хвилин.

Крок 2. Додаємо фарш та розбиваємо його на дрібні шматочки за допомогою лопатки, обсмажуємо компоненти ще близько 7 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу, засипаємо ретельно промитий рис.

Крок 4. Вводимо ароматні спеції та сіль.

Крок 5. Заливаємо водою і добре перемішуємо.

Крок 6. Тонко шаткуємо капусту і відправляємо її в чашу.

Крок 7. Закриваємо кришку і вмикаємо режим «Плов» на 40 хвилин, за 10 хвилин до готовності інгредієнти перемішуємо, перчимо і при необхідності досолюємо.

Крок 8. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!