Рис у мультиварці – 10 рецептів, як зварити розсипчастий рис у мультиварці

Рис у мультиварці – це крупа, яка стане для вас і ваших домочадців ідеальним гарніром до будь-якої м’ясної страви або риби. А також, з рису ви можете запросто приготувати солодку кашу, яка не вимагатиме жодних доповнень, адже вона гарна і сама по собі! У цій статті ви дізнаєтеся, в яких пропорціях і протягом якого часу готувати рис, а також які особливості мають різні сорти рису: довгозерний, круглий і т.д.

Як зварити розсипчастий рис на воді у мультиварці на гарнір?

Як зварити розсипчастий рис на воді у мультиварці на гарнір? Якщо ви перепробували величезну кількість способів приготування цієї корисної та смачної крупи, але вона все одно виходить більше схожою на кашу, то цей рецепт безперечно для вас, адже все геніальне – просто!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Рис білий – 1 ст.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Розсипчастий рис у мультиварці готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір.

Крупу висипаємо в сито та ретельно промиваємо.

Запускаємо програму «Жарка» і виливаємо в чашу олію, розігріваємо її. Висипаємо рис і протягом декількох хвилин обсмажуємо його при частому помішуванні.

Заливаємо основний компонент водою та підсолюємо, закриваємо кришкою.

Перемикаємо мультиварку в режим Плов або Рис і встановлюємо на таймері 20 хвилин.

Після звукового сигналу, залишаємо рис на підігріві ще на 10-15 хвилин, кришку відкриваємо тільки після закінчення часу.

Апетитний гарнір розкладаємо по порційним тарілкам і приступаємо до трапези. Смачного!