Геркулесова каша на молоці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то геркулесова каша, зварена на молоці – прекрасний варіант корисного, смачного і поживного сніданку, який не створює тяжкість в шлунку і рятує від почуття голоду на довгі-довгі години, дозволяючи позбавитися від шкідливої звички – перекусів.

Як зварити геркулесову кашу на молоці в каструлі на плиті?

Приготувати ідеальну кашу з геркулесу дуже просто і швидко – достатньо купити хороші якісні пластівці і свіже молоко. Таке блюдо напевно сподобається всім членам вашої сім’ї.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Геркулес 1 склянка
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Геркулесову кашу на молоці приготувати дуже просто. У сотейник або каструлю засипаємо одну склянку пластівців.
  2. Додаємо сіль та цукровий пісок.
  3. Вміст каструлі заливаємо підігрітим молоком.
  4. Всі компоненти перемішуємо і ставимо на плиту. Готуємо 5-7 хвилин після закипання.
  5. У готову кашу кладемо шматочок вершкового масла і знову все розмішуємо.
  6. Розкладаємо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Геркулесова каша на молоці в мультиварці

чи Знаєте ви, що геркулесом називають вівсяні пластівці пройшли термічну обробку? Однак, незважаючи на цей факт, ця крупа не є менш корисною і смачною.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Геркулес – 1 склянка
  • Молоко – 4 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Для того щоб каша вийшло і не пригоріла – щедро промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.

2. Засипаємо пластівці.

3. Наступним етапом вливаємо молоко і додаємо цукровий пісок і сіль.

4. Включаємо режим «Каші», а на таймері встановлюємо 60 хвилин.

5. Після відключення мультиварки перемішуємо кашу і розкладаємо по піалах. Приємного апетиту!

Як приготувати геркулесову кашу на молоці та воді?

Для приготування ідеального сніданку потрібно зовсім небагато – пластівці геркулеса, трохи води і молока, а також мікрохвильова піч. Витративши зовсім небагато часу, ви отримаєте ситну, смачну та запашну кашу.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Геркулес – 1/3 склянки
  • Молоко – 1/3 склянки
  • Вода – 1/3 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ягоди – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку наливають потрібну кількість води і молока.

2. Туди ж кладемо цукровий пісок і сіль – перемішуємо.

3. До рідини засипаємо пластівці геркулеса і ще раз розмішуємо.

4. Відправляємо в мікрохвильову піч і на максимальній потужності доводимо до кипіння (приблизно 5 хвилин), потім готуємо в звичайному режимі близько 12-1 хвилин, обов’язково помішуючи кожні три хвилини.

5. Через 15 хвилин ароматна каша готова до подачі. Приємного апетиту!

Смачна геркулесова каша на молоці з гарбузом

Гарбуз – універсальний продукт, який дуже складно зіпсувати, однак, якщо приготувати її з додаванням геркулесових пластівців, то ми отримаємо прекрасне блюдо, що підходить для сніданку або пізнього вечері.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Пластівці геркулеса – 1 склянка
  • Гарбуз (очищена) – 150 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. З гарбуза знімаємо щільну шкірку, вирізаємо частину з насінням і нарізаємо шматочками – готуємо на пару протягом 20 хвилин.

2. Готові кубики перетираємо виделкою або перебиваємо блендером до консистенції пюре.

3. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом, засипаємо пластівці, сіль, цукровий пісок і кладемо пюре з гарбуза.

4. Вміст чаші заливаємо водою і молоком – перемішуємо.

5. Готуємо при температурі 100 градусів приблизно 20-25 хвилин.

6. Перед подачею, для любителів солодкого, можна додати трохи рідкого меду. Приємного апетиту!

Геркулесова каша на молоці з родзинками

Якщо ваші дітки обожнюють солодке, то приготуємо десерт так, щоб він був ще і поживним і корисним. З таких простих продуктів, як геркулес, мак, ягоди, горіхи і мед виходить неймовірно смачна каша, яка припаде до душі багатьом.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Геркулес – 200 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 10 шт.
  • Мак – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Ягода – 100 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні компоненти.

2. Відварюємо мак. Для цього 3 столові ложки зерняток заливаємо 2 склянками води і варимо близько 1 години.

3. Ядра волоських горіхів подрібнюємо.

4. У каструлю з маком, після закінчення години, кладемо дві ложки меду.

5. Після, всипаємо геркулес і готуємо 7-10 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою.

6. Родзинки заливаємо окропом і даємо трохи часу настоятися (надлишки води зливаємо через 10 хвилин).

7. У готову кашу додаємо шматочок вершкового масла.

8. Слідом засипаємо вибрані вами ягоди.

9. Також у каструлю додаємо подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо.

10. Наполягаємо запашну кашу під кришкою ще кілька хвилин.

11. Смачне і солодке блюдо розкладаємо по порційним блюдцем і подаємо до столу. Приємного апетиту!