Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то геркулесова каша, зварена на молоці – прекрасний варіант корисного, смачного і поживного сніданку, який не створює тяжкість в шлунку і рятує від почуття голоду на довгі-довгі години, дозволяючи позбавитися від шкідливої звички – перекусів.
Як зварити геркулесову кашу на молоці в каструлі на плиті?
Приготувати ідеальну кашу з геркулесу дуже просто і швидко – достатньо купити хороші якісні пластівці і свіже молоко. Таке блюдо напевно сподобається всім членам вашої сім’ї.
Інгредієнти на
4 порц.
- Геркулес 1 склянка
- Молоко коров’яче 2 склянки
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Геркулесову кашу на молоці приготувати дуже просто. У сотейник або каструлю засипаємо одну склянку пластівців.
- Додаємо сіль та цукровий пісок.
- Вміст каструлі заливаємо підігрітим молоком.
- Всі компоненти перемішуємо і ставимо на плиту. Готуємо 5-7 хвилин після закипання.
- У готову кашу кладемо шматочок вершкового масла і знову все розмішуємо.
- Розкладаємо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Геркулесова каша на молоці в мультиварці
чи Знаєте ви, що геркулесом називають вівсяні пластівці пройшли термічну обробку? Однак, незважаючи на цей факт, ця крупа не є менш корисною і смачною.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Геркулес – 1 склянка
- Молоко – 4 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Для того щоб каша вийшло і не пригоріла – щедро промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.
2. Засипаємо пластівці.
3. Наступним етапом вливаємо молоко і додаємо цукровий пісок і сіль.
4. Включаємо режим «Каші», а на таймері встановлюємо 60 хвилин.
5. Після відключення мультиварки перемішуємо кашу і розкладаємо по піалах. Приємного апетиту!
Як приготувати геркулесову кашу на молоці та воді?
Для приготування ідеального сніданку потрібно зовсім небагато – пластівці геркулеса, трохи води і молока, а також мікрохвильова піч. Витративши зовсім небагато часу, ви отримаєте ситну, смачну та запашну кашу.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Геркулес – 1/3 склянки
- Молоко – 1/3 склянки
- Вода – 1/3 склянки
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ягоди – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку наливають потрібну кількість води і молока.
2. Туди ж кладемо цукровий пісок і сіль – перемішуємо.
3. До рідини засипаємо пластівці геркулеса і ще раз розмішуємо.
4. Відправляємо в мікрохвильову піч і на максимальній потужності доводимо до кипіння (приблизно 5 хвилин), потім готуємо в звичайному режимі близько 12-1 хвилин, обов’язково помішуючи кожні три хвилини.
5. Через 15 хвилин ароматна каша готова до подачі. Приємного апетиту!
Смачна геркулесова каша на молоці з гарбузом
Гарбуз – універсальний продукт, який дуже складно зіпсувати, однак, якщо приготувати її з додаванням геркулесових пластівців, то ми отримаємо прекрасне блюдо, що підходить для сніданку або пізнього вечері.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Пластівці геркулеса – 1 склянка
- Гарбуз (очищена) – 150 гр.
- Молоко – 500 мл
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Мед – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. З гарбуза знімаємо щільну шкірку, вирізаємо частину з насінням і нарізаємо шматочками – готуємо на пару протягом 20 хвилин.
2. Готові кубики перетираємо виделкою або перебиваємо блендером до консистенції пюре.
3. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом, засипаємо пластівці, сіль, цукровий пісок і кладемо пюре з гарбуза.
4. Вміст чаші заливаємо водою і молоком – перемішуємо.
5. Готуємо при температурі 100 градусів приблизно 20-25 хвилин.
6. Перед подачею, для любителів солодкого, можна додати трохи рідкого меду. Приємного апетиту!
Геркулесова каша на молоці з родзинками
Якщо ваші дітки обожнюють солодке, то приготуємо десерт так, щоб він був ще і поживним і корисним. З таких простих продуктів, як геркулес, мак, ягоди, горіхи і мед виходить неймовірно смачна каша, яка припаде до душі багатьом.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Геркулес – 200 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Ядра волоських горіхів – 10 шт.
- Мак – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Ягода – 100 гр.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні компоненти.
2. Відварюємо мак. Для цього 3 столові ложки зерняток заливаємо 2 склянками води і варимо близько 1 години.
3. Ядра волоських горіхів подрібнюємо.
4. У каструлю з маком, після закінчення години, кладемо дві ложки меду.
5. Після, всипаємо геркулес і готуємо 7-10 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою.
6. Родзинки заливаємо окропом і даємо трохи часу настоятися (надлишки води зливаємо через 10 хвилин).
7. У готову кашу додаємо шматочок вершкового масла.
8. Слідом засипаємо вибрані вами ягоди.
9. Також у каструлю додаємо подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо.
10. Наполягаємо запашну кашу під кришкою ще кілька хвилин.
11. Смачне і солодке блюдо розкладаємо по порційним блюдцем і подаємо до столу. Приємного апетиту!