Як зварити розсипчасту пшеничну кашу на воді – 8 рецептів з фото покроково

Розсипчаста пшенична каша на воді — прекрасний варіант страви на сніданок. Але смачна і ситна каша – це не тільки ідеальний сніданок, а ще і відмінний гарнір для будь-якого гарячого блюда. Каша з пшеничної крупи, як не можна, до речі, підійде до котлеткам, отбивным або овочів. Приготувати пшеничну кашу досить легко, якщо правильно дотримуватися пропорції. Ми пропонуємо вам 8 рецептів розсипчастої каші з пшеничної крупи на воді покроково з фото.

Пшенична каша на воді в каструлі – пропорції

Проста і смачна пшенична каша – це дуже просто. Для того щоб приготувати розсипчасту кашу, вам потрібно скористатися невеликим секретом приготування. Відмінний гарнір до будь-яких страв буде готовий буквально за півгодини!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пшенична крупа 1 склянку
  • Вода питна 3 склянки
  • Масло вершкове за бажанням
  • Сіль або цукор за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити розсипчасту пшеничну кашу на воді? Для початку вам слід підготувати всі потрібні інгредієнти. Відміряйте потрібну кількість крупи, воду, підготуйте сіль або цукор (якщо ваша каша буде солодкої) і приступайте до приготування.
  2. Промиту пшеничну крупу викладіть в каструлю з товстим дном, або в емальовану каструлю, а потім додайте одну склянку чистої води. Крупу в каструлі доведіть до кипіння на великому вогні.
  3. Закипілу крупу зніміть з плити і злийте воду, після чого додайте в крупу дві склянки очищеної води і поверніть каструлю на плиту. Увімкніть помірний вогонь і варіть кашу протягом п’ятнадцяти хвилин, не накриваючи кришкою. Додайте цукор або сіль, спеції (за бажанням).
  4. Кашу зніміть з вогню через зазначений час і, накривши кришкою і додавши за бажанням масло, залиште на п’ятнадцять хвилин настоятися. Потім подавайте готову розсипчасту пшеничну кашу до столу порційно!