Гречка в мультиварці Редмонд – це найбільш кращою спосіб варіння крупи і вартий уваги кожної господині, адже ця крупа готується швидко і завжди виходить розсипчастою. У «Редмонд» гречка вариться на програмі «Гасіння» або «Варка», а пропорція крупи з водою і набір інгредієнтів вказується в запропонованих рецептах.
Гречка по-купецькому в мультиварці Редмонд
Гречку по-купецькому в мультиварці Редмонд можна готувати з будь-яким м’ясом, в цьому рецепті беремо яловичину. Готуємо на двох програмах: «Смаження» і «Гасіння». Пропорція гречки і води 1:2. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, щоб швидше приготувалося. Додаємо приправи за смаком.
Інгредієнти на
3 порц.
- Яловичина 500 гр.
- Гречка 1 склянка
- Цибуля ріпчаста 1 шт. (великий)
- Вода-2 склянки
- Сіль за смаком
- Приправи за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Гречка в мультиварці Редмонд готується дуже просто. М’ясо очистити від залишків сухожиль, промити холодною водою і обсушити серветкою.
- Нарізати м’якоть невеликими шматочками розміром до 1 див.
- Очистити і нарізати шматочками цибулю будь-якого розміру.
- У чашу мультиварки «Редмонд» налити трохи рослинного масла і включити програму «Смаження». На розігріте масло перекласти нарізку яловичини.
- Поверх м’яса викласти нарізку лука.
- Обсмажити м’ясо з цибулею при періодичному помішуванні і до легкого золотистого кольору. Кришку при смаженні не закривати.
- Гречку добре промити, обшпарити окропом або кілька разів промити гарячою водою і рівним шаром укласти поверх обсмаженого м’яса з цибулею.
- Потім у чашу налити 2 склянки окропу. Насипати сіль з обраної приправою. Закрити кришку і ввімкнути програму «Гасіння» або «Варка» на час за замовчуванням, але може бути досить і 30 хвилин.
- По завершенні програми дати гречці трохи настоятися під кришкою.
- Потім блюдо перемішати і зняти пробу.
- Приготовану в мультиварці Редмонд гречку по-купецькому розкласти по порційних тарілках і подати на стіл. Приємного апетиту!
Гречана каша на воді в мультиварці Редмонд
Гречана каша на воді в мультиварці Редмонд буде у вас або самостійним блюдом, або хорошим гарніром до м’яса і риби. Гречка в мультиварці, при правильній пропорції води і крупи, нудиться в російської печі, завжди виходить розсипчастою і не сухий. Для каші виберіть гречку світлу і не просмажене, буде смачніше. Готуємо гречану кашу в «Редмонд» на програмі «Каша».
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Гречка – 2 мультистакана.
- Вода – 4 мультистакана.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти і пересипати в окремий посуд потрібну кількість гречки. Потім крупу кілька разів промити гарячою водою.
Крок 2. Підготовлену гречку пересипати в чашу мультиварки «Редмонд».
Крок 3. Відразу гречку посолити за смаком.
Крок 4. Потім крупу залити чотирма мультистаканами холодної води.
Крок 5. Закрити кришку і ввімкнути програму «Каша» на час за замовчуванням, яке в Редмонд зазвичай становить 25 хвилин.
Крок 6. По завершенні програми в кашу покласти вершкове масло і залишити на 5-10 хвилин в режимі «Підігрів». Потім кашу перемішати і зняти пробу.
Крок 7. Приготовану в мультиварці Редмонд гречану кашу на воді розкласти по тарілках і сервірувати до столу. Приємного апетиту!
Гречка в мультиварці Редмонд з м’ясом
Гречка в мультиварці Редмонд з будь-яким м’ясом завжди виходить ароматною і смачною, а набір продуктів для страви невеликий. У цьому рецепті обсмажуємо м’ясо з цибулею і тушкуємо гречку на програмі «Мультиповар»» протягом 40 хвилин. Беремо свинину, яка за цей час добре протушкується, дасть свій сік і доповнить смак гречки.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Гречка – 350 гр.
- Свинина – 350 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промити холодною водою, серветкою прибрати зайву вологу і м’ясо нарізати невеликими шматочками.
Крок 2. У чашу мультиварки «Редмонд» налити трохи рослинного масла і перекласти нарізку свинини.
Крок 3. Цибулини очистити і дрібно нарізати.
Крок 4. Нарізку лука перекласти в мультічашу і перемішати. Включити програму «Мультиповар» на 10 хвилин, встановивши 120°С. Обсмажити при помішуванні свинину з цибулею.
Крок 5. Гречку кілька разів промити гарячою водою. По завершенні програми смаження перекласти поверх м’яса крупу. Залити ці інгредієнти потрібною кількістю окропу, насипати сіль з будь приправою і все перемішати.
Крок 6. Повторно включити програму «Мультиповар» на 24 хвилини, встановивши температуру 100°С.
Крок 7. По завершенні програми дати гречці 5 хвилин для настоювання. Потім відкрити кришку і все акуратно перемішати. Зняти пробу.
Крок 8. Приготовану гречку в мультиварці Редмонд з м’ясом розкласти по порційних тарілках і відразу подати на стіл. Приємного апетиту!
Гречана каша з куркою в мультиварці Редмонд
Гречана каша з куркою в мультиварці Редмонд буде у вас варіантом ситного сімейного обіду з натуральних і малокалорійних продуктів. За цим рецептом готувати гречку можна на програмах за вибором: «Мультиповар» або «Випічка» протягом 1 години. Беремо курку у вигляді гомілки або стегна і заздалегідь на годину замаринуем. Доповнимо блюдо овочами, що зробить кашу більш корисною і смачною.
Час приготування: 2 години 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Курка (гомілка, стегно) – 1 кг
- Гречка – 3 мультистакана.
- Вода – 4.5 мультистакана.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- гостра Аджика – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для гречаної каші. Очистити і промити овочі.
Крок 2. Тонкими чверть кільцями нарізати цибулю.
Крок 3. Курячі гомілку і стегно промити холодною водою, перекласти в окремий посуд, рівномірно посипати сіллю, паприкою, нарізкою цибулі, додати аджику з двома столовими ложками рослинного масла.
Крок 4. Потім курку з приправами добре перемішати і залишити на 1 годину для маринування при кімнатній температурі.
Крок 5. На крупній тертці моркву подрібнити.
Крок 6. Гречану крупу добре промити.
Крок 7. У чашу мультиварки «Редмонд» перекласти замариновану курку, разом із залишками маринаду.
Крок 8. Поверх курки покласти натерту моркву і нарізану шматочками солодкий перець.
Крок 9. Поверх овочів покласти рівним шаром підготовлену гречку насипати дві чайні ложки солі.
Крок 10. Залити ці інгредієнти вказаним у рецепті кількістю холодної води.
Крок 11. Закрити кришку і ввімкнути або програму «Випічка», або «Мультиповар» з температурою 125°С. Час готування – 1 годину.
Крок 12. По завершенні програми кашу перемішати і зняти пробу.
Крок 13. Приготовану гречану кашу з куркою в мультиварці Редмонд розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Гречка з грибами в мультиварці Редмонд
Гречка з грибами в мультиварці Редмонд може бути у вас відмінним варіантом для пісного столу. Готується страва просто і з невеликої кількості інгредієнтів. Будь-які гриби обсмажують з цибулею і морквою на програмі «Смаження. Потім додається гречана крупа і каша готується на програмі «Плов».
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Гречка – 1.5 склянки
- Вода – 3.5 склянки
- Печериці – 70 гр.
- Моркву – ½ шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Прянощі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почистіть і печериці промийте. Потім наріжте їх невеликими шматочками.
Крок 2. Очистіть моркву і подрібніть на крупній тертці.
Крок 3. Очистіть цибулю і наріжте маленькими кубиками.
Крок 4. У чашу мультиварки налийте олію і увімкніть програму «Смаження». У розігріте масло перекладіть моркву з цибулею і посмажте пару хвилин.
Крок 5. Потім до обсмаженою овочам перекладіть нарізку печериць і посмажте ще 2 хвилини.
Крок 6. Добре промийте гречану крупу, перекладіть в мультічашу і насипте сіль з будь-якими прянощами.
Крок 7. Потім налийте 3,5 склянки чистої води. Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Плов» на час за замовчуванням, яке становить 1 годину.
Крок 8. По завершенні програми гречку з грибами перемішайте, розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!