Гречка з мясом в мультиварці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з м’ясом в мультиварці – поживне і смачне блюдо, яке подають на обід або вечерю. Готувати його нескладно, особливо за допомогою спеціальної техніки. Тушкована гречка виглядає дуже апетитно, а аромат від неї виходить приголомшливий, відразу з’являється апетит. Можна використовувати свинину і яловичину, у другому випадку процес приготування займе трохи більше часу.

Гречка з м’ясом в мультиварці Редмонд

Гречка з м’ясом в мультиварці Це ситне блюдо, яке не викличе ніяких складнощів. Крупа вийде розсипчастим та ароматною, а м’ясо м’яким і соковитим. Сподобається тушкована гречка абсолютно всім, особливо якщо подати її разом з овочевим салатом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гречка 350 гр.
  • Свинина-350 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Вода 500 мл
  • Масло олію для смаження
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Гречка з м’ясом в мультиварці готується дуже просто. Свинину промийте холодною водою, промокніть паперовими рушниками. Потім наріжте м’ясо не дуже великими кубиками.
  2. М’ясну нарізку викладіть в чашу мультиварки Редмонд.
  3. Цибулини очистіть від лушпиння, обмийте під краном. Овочі наріжте кубиками або півкільцями, як більше подобається.
  4. Додайте подрібнену цибулю до м’яса. Також влийте в чашу трохи рослинного масла, продукти посоліть і приправте спеціями.
  5. Перемішайте свинину і цибулю лопаткою. У меню мультиварки виберіть режим «Мультиповар» з температурою 120 градусів. Встановіть Таймер на 10 хвилин.
  6. За цей час промийте гречку в декількох водах. Викладіть крупу в чашу і влийте воду.
  7. зменшіть Температуру до 100 градусів і готуйте гречку з м’ясом протягом 25 хвилин.
  8. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і перемішайте гречку.
  9. Гречку з м’ясом відразу можна розкласти на порції і подавати на стіл в гарячому вигляді. За бажанням перед подачею посипте блюдо рубаною кінзою. Приємного апетиту!

Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці

Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці – бюджетне, але оригінально блюдо. Крупа виходить такий же розпареного, як з російської печі. Завдяки додаванню грибів, аромат страви виходить ні з чим не порівнянним. Добавку гречки з м’ясом і грибами просять все.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,4 кг
  • Крупа гречана – 2 склянки
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Печериці – 300 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець запашний – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте. Промийте в декількох водах гречану крупу. Очистіть цибулю і моркву. Печериці помийте і при необхідності очистіть капелюшки.

Крок 2. М’ясо наріжте брусками або кубиками. Увімкніть мультиварку і виберіть режим «Смаження». Влийте трохи рослинного масла, викладіть м’ясну нарізку і смажте до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин. Періодично помішуйте м’ясо і повністю не закривайте кришку мультиварки.

Крок 3. Цибулину і моркву наріжте невеликими шматочками. Морквину для оптимізації можна натерти на крупній тертці. Викладіть овочі до м’яса.

Крок 4. Гриби наріжте пластинками. Додайте нарізку в чашу, також викладіть пару столових ложок томатної пасти. Перемішайте вміст і продовжуйте смажити 5 хвилин.

Крок 5. Потім додайте гречану крупу, посоліть за смаком і додайте духмяний перець.

Крок 6. Влийте в миску воду і перемішайте масу. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Крупа», встановіть таймер на 40 хвилин.

Крок 7. Після звукового сигналу гречка з м’ясом і грибами в мультиварці буде повністю готова.

Крок 8. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді. Прикрасьте гречку листочками свіжої петрушки. Приємного апетиту!

Гречка по-купецькому з м’ясом в мультиварці

Гречка по-купецькому з м’ясом в мультиварці забезпечить вашій родині поживний і смачний обід. По суті, це блюдо два в одному. Ви відразу ж отримаєте ніжне м’ясо і розсипчастий гарнір до нього. А з мультиваркою готувати гречку куди простіше, ніж на плиті.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 350 гр.
  • Масло рослинне без запаху – 40 мл
  • Перець мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Гречка – 125 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль поварена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть охолоджену свинячу вирізку, велику цибулину і морквину. Відміряйте гречану крупу промити її.

Крок 2. М’ясо наріжте не дуже великими шматочками.

Крок 3. Цибулину дрібно наріжте ножем, а морквину натріть на тертці з великими отворами.

Крок 4. У суху чашу мультиварки влийте трохи рослинного масла і викладіть свинину.

Крок 5. На м’ясо розподіліть подрібнені овочі.

Крок 6. Потім викладіть промиту гречку.

Крок 7. Влийте в миску воду, посоліть і приправте інгредієнти меленим перцем.

Крок 8. Закрийте кришку мультиварки і виберіть у меню режим «Крупа»

Крок 9. В залежності від потужності вашої техніки на готування піде від 30 до 40 хвилин. Після звукового сигналу відкрийте кришку і перемішайте гречку по-купецькому.

Крок 10. Блюдо виходить дуже смачним і ароматним. Подавайте гречку по-купецькому з м’ясом в теплому вигляді в компанії з овочевим салатом або домашніми соліннями. Приємного апетиту!

Гречка в мультиварці з м’ясом і овочами

Гречка в мультиварці з м’ясом і овочами готується набагато простіше, ніж може здатися. Кухонна техніка з цим впорається в два рахунки. Для обіду або вечері гречка з м’ясом і овочами підходить ідеально, блюдо дуже смачне і самодостатнє.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • М’якоть свинини – 0,4 кг
  • Крупа гречана – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Морква – 150 гр.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – при необхідності.
  • Вода питна – 500-600 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте і подрібніть всі необхідні продукти. Свинину обмийте під краном, промокніть паперовими серветками і наріжте кубиками середнього розміру. Моркву, часник і цибулю очистіть, помийте. Цибуля наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці, часник порубаєте ножем в довільному порядку. Гречану крупу промийте кілька разів проточною водою.

Крок 2. У суху чашу мультиварки влийте трохи рослинного масла, активуйте режим «Смаження». Спочатку викладіть шматочки свинини, смажте протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Потім додайте цибулю, часник і моркву. Перемішайте м’ясо з овочами і готуйте в тому ж режимі 10 хвилин.

Крок 3. Гречку розподіліть рівномірним шаром по засмажки з м’яса і овочів. Всипте сіль і спеції за смаком, влийте питну воду. Рівень води повинен бути вище крупи на 1 сантиметр.

Крок 4. Виберіть у меню мультиварки режим «Крупа» або «Гасіння», закрийте кришку і чекайте сигналу про закінчення приготування.

Крок 5. Подавайте гречку з м’ясом і овочами в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати блюдо рубаною зеленню кропу або петрушки. Приємного апетиту!

Гречка з яловичиною в мультиварці

Гречка з яловичиною в мультиварці – традиційне поєднання продуктів, яке дає чудовий результат. Крупа виходить розсипчастою і ароматною, а яловичина буквально розпадається на волокна і тане в роті.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.
  • Приправа – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку обмийте прохолодною водою, зачистіть від плівок і жирових прошарків.

Крок 2. Яловичину розріжте на шматочки. Краще якщо вони будуть невеликого розміру, тоді м’ясо швидше приготується.

Крок 3. Підготуйте овочі. Цибулю і моркву очистіть, обмийте їх під краном. Цибулини наріжте півкільцями.

Крок 4. Викладіть яловичину в чашу мультиварки.

Крок 5. До м’яса додайте цибульну нарізку.

Крок 6. Увімкніть мультиварку і в меню виберіть режим «Смаження». М’ясо з цибулею смажте без олії, періодично помішуючи, незабаром м’ясо дасть сік і на ньому з’явиться рум’яна кірочка.

Крок 7. Гречану крупу промийте водою і обшпарте окропом. Викладіть її поверх м’яса.

Крок 8. Влийте воду і додайте сіль зі спеціями за смаком.

Крок 9. Закрийте каструлю і активуйте режим «Гасіння» або «М’ясо» на 20-25 хвилин.

Крок 10. Після закінчення програми перемішайте гречку. Розкладіть гречку з яловичиною по порціях, прикрасити кропом і подавати на обід або вечерю. Приємного апетиту!