Страви з кіноа – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з кіноа відносять до суперфуду невипадково. Вона в рази перевершує за кількістю вмісту корисних речовин будь-які інші крупи. Кіноа варто вживати в їжу не тільки тим людям, які худнуть чи дотримуються вегетаріанства. При цьому готувати крупу нескладно, а смачних і різноманітних рецептів можна знайти безліч.

Кіноа з овочами на гарнір

Кіноа з овочами на гарнір – смачне і корисне блюдо. Насіння кіноа володіють ніжним горіховим присмаком і зернистою текстурою. Кіноа ідеально поєднується практично з будь-якими овочами, тому на свій розсуд ви можете трохи коректувати список інгредієнтів.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Морква 60 гр.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Кабачок 60 гр.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 зуб.
  • Кіноа 70 гр.
  • Вода 150 мл
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну страву з кіноа на гарнір? Овочі помийте і очистіть. Цибулину, моркву і кабачок наріжте невеликими кубиками.
  2. В каструлю з товстим дном влийте оливкове масло. Потім на прогріте масло викладіть очищений зубчик часнику і обсмажте його протягом 1-2 хвилин. Часник потрібен тільки для того, щоб масло завдяки йому стало ароматним. Потім його можна викинути.
  3. На ароматному часниковому маслі обсмажте всі подрібнені овочі до м’якості.
  4. Кіноа ретельно промийте проточною водою.
  5. Перекладіть кіноа до овочів, перемішайте і злегка обсмажте.
  6. Після цього влийте воду і посоліть страву за смаком.
  7. Доведіть воду до кипіння і варіть, поки вона повністю не википить. Потім закрийте каструлю кришкою і залиште на повільному вогні 10-12 хвилин. Перед подачею добре перемішайте кіноа з овочами, розкладіть на порції і прикрасьте свіжою зеленню. Приємного апетиту!