Страви з кіноа – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з кіноа і авокадо

Салат з кіноа і авокадо – з одного боку легке блюдо, але в той же час ситна та поживна. В салаті багато рослинного білка і жирів, так необхідних організму для нормального функціонування. Таке блюдо ідеально для пізнього вечері або перекусу протягом дня.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кіноа – 150 гр.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Соус соєвий – 40 мл
  • Авокадо – 1 шт.
  • Кунжут – 30 гр.
  • Мед натуральний рідкий – 30 гр.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Гірчиця – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте авокадо і помідори. Промийте під краном невеликий пучок рукколи.

Крок 2. Ознайомтесь з інструкцією на упаковці і відваріть кіноа до готовності.

Крок 3. Авокадо очистіть від шкірки і видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками. Невеликі помідори черрі розрізати навпіл. У руколи відріжте жорсткі частини стебел.

Крок 4. В об’ємну миску перекладіть подрібнені авокадо, помідори і руколу. Додайте варене кіноа.

Крок 5. Для заправки змішайте мед, соєвий соус і гірчицю.

Крок 6. Полийте салат з кіноа заправкою, перемішайте і посипте кунжутом. При бажанні кунжут попередньо можна обсмажити на сухій сковороді.

Крок 7. Салат з кіноа і авокадо готовий, подавайте його відразу після приготування. Приємного апетиту!