Булгур з куркою

Булгур – корисна і поживна крупа, яка користується популярністю в кулінарній справі ще з давніх часів. Продукт можна готувати разом куркою. Смачних багато варіантів виконання. Подивіться добірку з 6-і покрокових рецептів і виберіть найбільш підходящий для себе.

Булгур з куркою і овочами на сковороді

Проста у виконанні і смачне блюдо для домашнього столу – булгур з куркою і овочами. Таке частування різноманітить ваше меню, а також порадує яскравим виглядом і ароматом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 400 гр.
  • Булгур 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Сметана 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати булгур з куркою? Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх необхідну кількість.
  2. курячу грудку Дрібно нарізаємо і відправляємо її в розігріту з маслом сковороду.
  3. Сюди ж кладемо дрібно порізану моркву.
  4. Додаємо подрібнений болгарський перець.
  5. Також чинимо і з ріпчастою цибулею.
  6. Подрібнюємо в блендері помідори. Масу відправляємо в сковороду.
  7. Солимо страву за смаком.
  8. Тушкуємо на помірному вогні близько 20 хвилин.
  9. Доповнюємо заготівлю сметаною.
  10. Посипаємо частування спеціями.
  11. Всипаємо потрібну кількість булгуру.
  12. Заливаємо продукти повністю водою.
  13. Тушкуємо страву на слабкому вогні 10-15 хвилин під кришкою.
  14. Якщо в кінці залишилася рідина, можна прибрати кришку і збільшити вогонь.
  15. Готовий булгур з куркою і овочами розмішуємо, розкладаємо по тарілках і пробуємо.

Як смачно запекти булгур з куркою в духовці?

Яскраве і поживне блюдо для домашнього обіду – курка з булгуром в духовці. Приготувати його нескладно. Беріть на замітку перевірений рецепт, з яким справляться навіть новачки в кулінарній справі.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 400 гр.
  • Булгур – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Курячі гомілки спочатку обсмажимо до яскравого рум’янцю. Достатньо буде 2-3 хвилин.

3. В цей час дрібно нарізаємо цибулю і моркву.

4. Обсмажуємо овочі в олії 1-2 хвилини.

5. Сюди ж викладаємо подрібнену болгарський перець.

6. Після в загальну масу всипаємо булгур.

7. Посипаємо заготівлю сіллю і спеціями, продавлюємо сюди часник, розмішуємо і тримаємо на плиті 1 хвилину.

8. Булгур з овочами рівномірно розподіляємо по формі для випікання.

9. Зверху кладемо рум’яну гомілку і заливаємо все це водою.

10. Відправляємо страву на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

11. Після готовності перекладаємо частування по порційних тарілках. Можна пробувати!

Простий і смачний плов з булгуру з куркою

Якщо втомилися від традиційного плову і хочете урізноманітнити ваше меню, приготуйте плов на основі булгуру. Блюдо вийде поживним, смачним і ароматним. Відмінне рішення для вашого обіду!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Булгур – 200 гр.
  • Курка – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

2. Курку поділяємо на невеликі шматочки.

3. Дрібно нарізаємо овочі: цибулю, моркву і часник. Останнього беремо кілька зубчиків. Головку залишаємо цілою.

4. Булгур промиваємо під водою з допомогою дрібного сита.

5. У сковороду вливаємо олію і занурюємо сюди моркву.

6. Через 2-3 хвилини викладаємо в сковороду цибулю.

7. Тушкуємо овочі і перекладаємо їх у посудину, в якій будемо готувати плов.

8. Окремо обсмажуємо курку до рум’янцю. Солимо її за смаком.

9. Шматочки м’яса кладемо на овочі.

10. Засипаємо продукти булгуром і подрібненим часником.

11. Заливаємо заготівлю водою. Посипаємо спеціями і по центру кладемо цілий часник.

12. Готуємо на помірному вогні 5 хвилин до мінімального випаровування рідини.

13. Після накриваємо блюдо кришкою.

14. Тримаємо на вогні до повної готовності ще 15 хвилин.

15. Ароматний і розсипчастий плов з булгуру і курки готовий. Можна пробувати!

Покроковий рецепт супу з булгуром і куркою

Легкий і корисний домашній суп можна приготувати з булгуру і курки. Проста кулінарна ідея різноманітить ваше меню і порадує рідних приємним смаком. Беріть на замітку.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Булгур – 100 гр.
  • Курка – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Очищаємо овочі і промиваємо, курку ділимо на шматки середнього розміру.

2. Відправляємо м’ясо в каструлю з водою, солимо і варимо до отримання бульйону.

3. Невеликими кубиками ріжемо картоплю.

4. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі.

5. Булгур промиваємо під холодною водою.

6. Відправляємо В бульйон картоплю і через 5 хвилин булгур.

7. Сюди ж опускаємо овочі, солимо, посипаємо спеціями і готуємо страву 20 хвилин на середньому вогні.

8. Швидкий і смачний курячий суп з булгуром готовий. Пригощайтеся!

Як приготувати булгур з куркою і грибами?

Оригінальне блюдо для сімейного обіду або вечері – булгур з куркою і грибами. Частування порадує ситністю, яскравим смаком і ароматом. Спробуйте простий і швидкий у виконанні рецепт!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Булгур – 400 гр.
  • Курка – 400 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо вершкове масло на попередньо прогрітій сковороді.

2. Кладемо сюди булгур, підігріваємо його дві хвилини і доповнюємо грибами.

3. Заливаємо продукти водою, солимо за смаком, посипаємо спеціями і тушкуємо під кришкою близько 10-15 хвилин. Можна на помірному вогні.

4. Дрібними кубиками ріжемо куряче філе.

5. Викладаємо м’ясо в загальну масу, перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні на 30 хвилин.

6. Поживна страва з розсипчастим булгуром готово. Діліть його на порції і пригощайтеся!

Булгур з куркою в вершковому соусі

Смачне і поживне частування для сімейного обіду – булгур з куркою і вершками. Блюдо вийде соковитим, ніжним і ароматним, а також порадує простим кулінарним процесом. Оцініть цікаву ідею.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Булгур – 200 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю, моркву пропускаємо через тертку. Готуємо овочі на сковороді з рослинним маслом близько 2-3 хвилин.

2. Сюди ж відправляємо куряче м’ясо, попередньо нарізане невеликими шматочками. Розмішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.

3. Вливаємо вершки, додаємо сіль і спеції за смаком. Готуємо на помірному вогні, поки вміст не скипить.

4. Промиваємо булгур і відправляємо його в загальну масу. Вливаємо трохи води, закриваємо блюдо і готуємо під кришкою ще 10-15 хвилин.

5. Ніжний булгур з куркою в вершках готовий. Можна розкладати по тарілках і пробувати!