Булгур – корисна і поживна крупа, яка користується популярністю в кулінарній справі ще з давніх часів. Продукт можна готувати разом куркою. Смачних багато варіантів виконання. Подивіться добірку з 6-і покрокових рецептів і виберіть найбільш підходящий для себе.
Булгур з куркою і овочами на сковороді
Проста у виконанні і смачне блюдо для домашнього столу – булгур з куркою і овочами. Таке частування різноманітить ваше меню, а також порадує яскравим виглядом і ароматом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряча грудка 400 гр.
- Булгур 200 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Сметана 1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Масло рослинне 30 мл
Процес приготування:
- Як смачно приготувати булгур з куркою? Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх необхідну кількість.
- курячу грудку Дрібно нарізаємо і відправляємо її в розігріту з маслом сковороду.
- Сюди ж кладемо дрібно порізану моркву.
- Додаємо подрібнений болгарський перець.
- Також чинимо і з ріпчастою цибулею.
- Подрібнюємо в блендері помідори. Масу відправляємо в сковороду.
- Солимо страву за смаком.
- Тушкуємо на помірному вогні близько 20 хвилин.
- Доповнюємо заготівлю сметаною.
- Посипаємо частування спеціями.
- Всипаємо потрібну кількість булгуру.
- Заливаємо продукти повністю водою.
- Тушкуємо страву на слабкому вогні 10-15 хвилин під кришкою.
- Якщо в кінці залишилася рідина, можна прибрати кришку і збільшити вогонь.
- Готовий булгур з куркою і овочами розмішуємо, розкладаємо по тарілках і пробуємо.
Як смачно запекти булгур з куркою в духовці?
Яскраве і поживне блюдо для домашнього обіду – курка з булгуром в духовці. Приготувати його нескладно. Беріть на замітку перевірений рецепт, з яким справляться навіть новачки в кулінарній справі.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 400 гр.
- Булгур – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. Курячі гомілки спочатку обсмажимо до яскравого рум’янцю. Достатньо буде 2-3 хвилин.
3. В цей час дрібно нарізаємо цибулю і моркву.
4. Обсмажуємо овочі в олії 1-2 хвилини.
5. Сюди ж викладаємо подрібнену болгарський перець.
6. Після в загальну масу всипаємо булгур.
7. Посипаємо заготівлю сіллю і спеціями, продавлюємо сюди часник, розмішуємо і тримаємо на плиті 1 хвилину.
8. Булгур з овочами рівномірно розподіляємо по формі для випікання.
9. Зверху кладемо рум’яну гомілку і заливаємо все це водою.
10. Відправляємо страву на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
11. Після готовності перекладаємо частування по порційних тарілках. Можна пробувати!
Простий і смачний плов з булгуру з куркою
Якщо втомилися від традиційного плову і хочете урізноманітнити ваше меню, приготуйте плов на основі булгуру. Блюдо вийде поживним, смачним і ароматним. Відмінне рішення для вашого обіду!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Булгур – 200 гр.
- Курка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
2. Курку поділяємо на невеликі шматочки.
3. Дрібно нарізаємо овочі: цибулю, моркву і часник. Останнього беремо кілька зубчиків. Головку залишаємо цілою.
4. Булгур промиваємо під водою з допомогою дрібного сита.
5. У сковороду вливаємо олію і занурюємо сюди моркву.
6. Через 2-3 хвилини викладаємо в сковороду цибулю.
7. Тушкуємо овочі і перекладаємо їх у посудину, в якій будемо готувати плов.
8. Окремо обсмажуємо курку до рум’янцю. Солимо її за смаком.
9. Шматочки м’яса кладемо на овочі.
10. Засипаємо продукти булгуром і подрібненим часником.
11. Заливаємо заготівлю водою. Посипаємо спеціями і по центру кладемо цілий часник.
12. Готуємо на помірному вогні 5 хвилин до мінімального випаровування рідини.
13. Після накриваємо блюдо кришкою.
14. Тримаємо на вогні до повної готовності ще 15 хвилин.
15. Ароматний і розсипчастий плов з булгуру і курки готовий. Можна пробувати!
Покроковий рецепт супу з булгуром і куркою
Легкий і корисний домашній суп можна приготувати з булгуру і курки. Проста кулінарна ідея різноманітить ваше меню і порадує рідних приємним смаком. Беріть на замітку.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Булгур – 100 гр.
- Курка – 300 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Очищаємо овочі і промиваємо, курку ділимо на шматки середнього розміру.
2. Відправляємо м’ясо в каструлю з водою, солимо і варимо до отримання бульйону.
3. Невеликими кубиками ріжемо картоплю.
4. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі.
5. Булгур промиваємо під холодною водою.
6. Відправляємо В бульйон картоплю і через 5 хвилин булгур.
7. Сюди ж опускаємо овочі, солимо, посипаємо спеціями і готуємо страву 20 хвилин на середньому вогні.
8. Швидкий і смачний курячий суп з булгуром готовий. Пригощайтеся!
Як приготувати булгур з куркою і грибами?
Оригінальне блюдо для сімейного обіду або вечері – булгур з куркою і грибами. Частування порадує ситністю, яскравим смаком і ароматом. Спробуйте простий і швидкий у виконанні рецепт!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Булгур – 400 гр.
- Курка – 400 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 1,5 склянки
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Розтоплюємо вершкове масло на попередньо прогрітій сковороді.
2. Кладемо сюди булгур, підігріваємо його дві хвилини і доповнюємо грибами.
3. Заливаємо продукти водою, солимо за смаком, посипаємо спеціями і тушкуємо під кришкою близько 10-15 хвилин. Можна на помірному вогні.
4. Дрібними кубиками ріжемо куряче філе.
5. Викладаємо м’ясо в загальну масу, перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні на 30 хвилин.
6. Поживна страва з розсипчастим булгуром готово. Діліть його на порції і пригощайтеся!
Булгур з куркою в вершковому соусі
Смачне і поживне частування для сімейного обіду – булгур з куркою і вершками. Блюдо вийде соковитим, ніжним і ароматним, а також порадує простим кулінарним процесом. Оцініть цікаву ідею.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Булгур – 200 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю, моркву пропускаємо через тертку. Готуємо овочі на сковороді з рослинним маслом близько 2-3 хвилин.
2. Сюди ж відправляємо куряче м’ясо, попередньо нарізане невеликими шматочками. Розмішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.
3. Вливаємо вершки, додаємо сіль і спеції за смаком. Готуємо на помірному вогні, поки вміст не скипить.
4. Промиваємо булгур і відправляємо його в загальну масу. Вливаємо трохи води, закриваємо блюдо і готуємо під кришкою ще 10-15 хвилин.
5. Ніжний булгур з куркою в вершках готовий. Можна розкладати по тарілках і пробувати!