Скільки і як варити ячну кашу – 5 рецептів ячної каші на молоці, воді з покроковими фото

Скільки варити ячну кашу на воді в каструлі на плиті?

Ячна крупа робиться з ячменю шляхом дроблення зерен, що скорочує час готування, зберігаючи при цьому всі корисні властивості злаку. Розсипчастість ячної каші в основному визначається співвідношенням крупи і води. На 100 г ячки береться 150-250 мл води. У цьому рецепті вам пропонується самий простий і зручний спосіб приготування такої каші – беремо крупу в пакетику.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Ячна крупа 100 гр.
  • Вода 250 мл
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як ячну кашу варити в каструлі на плиті? В окремій каструлі закип’ятіть 250 мл чистої питної води. Коли вода закипить, додайте сіль за своїм смаком і зменшіть вогонь.
  2. За цей час ретельно промийте холодною проточною водою пакетик з ячною крупою. Потім покладіть в киплячу воду і варіть протягом 15 хвилин.
  3. За закінчення цього часу пакетик зі звареної ячкой виделкою акуратно перекладіть на тарілку.
  4. Потім пакетик зніміть. Покладіть в кашу шматочок вершкового масла, перемішайте і можете кашу подавати до столу.

Приємного апетиту!