Скільки варити ячну кашу на воді в каструлі на плиті?
Ячна крупа робиться з ячменю шляхом дроблення зерен, що скорочує час готування, зберігаючи при цьому всі корисні властивості злаку. Розсипчастість ячної каші в основному визначається співвідношенням крупи і води. На 100 г ячки береться 150-250 мл води. У цьому рецепті вам пропонується самий простий і зручний спосіб приготування такої каші – беремо крупу в пакетику.
Інгредієнти на
1 порц.
- Ячна крупа 100 гр.
- Вода 250 мл
- Масло вершкове 15 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як ячну кашу варити в каструлі на плиті? В окремій каструлі закип’ятіть 250 мл чистої питної води. Коли вода закипить, додайте сіль за своїм смаком і зменшіть вогонь.
- За цей час ретельно промийте холодною проточною водою пакетик з ячною крупою. Потім покладіть в киплячу воду і варіть протягом 15 хвилин.
- За закінчення цього часу пакетик зі звареної ячкой виделкою акуратно перекладіть на тарілку.
- Потім пакетик зніміть. Покладіть в кашу шматочок вершкового масла, перемішайте і можете кашу подавати до столу.
Приємного апетиту!
Як зварити ячну кашу на молоці у каструлі?
Для любителів молочних каш в цьому рецепті пропонується приготувати її з ячної крупи. Ця крупа добре розварюється і навіть тане в роті. Її готують і солодкої і солоної, і з різними добавками. Ячна каша на молоці подобається навіть дітям. Кашу подають в гарячому вигляді, так як при охолодженні вона стає дуже густий.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Крупа ячна – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Вода – ½ склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте всі продукти для варіння каші в кількості, зазначеному в рецепті.
2. Ячну крупу добре промийте холодною водою і перекладіть в каструлю, в якій зазвичай готуєте кашу.
3. Відразу до крупі насипте ложку цукру і дрібку солі.
4. Молоко трохи підігрійте в мікрохвильовці і перелийте в каструлю до ячке. Потім долийте півсклянки гарячої води і ложкою крупу з молоком перемішайте.
5. Варіть кашу на маленькому вогні протягом 15 хвилин від початку кипіння і під прикритою кришкою.
6. Потім у зварену кашу покладіть вершкове масло, перемішайте, зніміть пробу і дайте каші кілька хвилин для настоювання.
7. Готову ячну кашу на молоці розкладіть в порційний посуд і можете подати до сніданку.
Приємного апетиту!
Розсипчаста ячна каша на воді в мультиварці
Страви з ячної крупи рідко бувають на столі у багатьох господинь, так як вони не знають, що і як з неї готувати, незважаючи на численні позитивні властивості цього злаку. В мультиварці крупа добре розварюється, виходить розсипчастою і смачною, як в російській печі. Ячна каша на воді в мультиварці, доповнена овочами, буде і гарніром до будь-якої страви, і самостійною стравою, особливо для пісного або дієтичного столу.
Час готування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Крупа ячна – 1 мультистакан.
- Вода – 2.5 мультистакана.
- Морква – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Подрібніть на крупній тертці очищену морквину і перекладіть її в мультічашу, налив ложку рослинної олії.
2. Потім додайте до моркви нарізаний соломкою солодкий перець, можна взяти і заморожений. Увімкніть програму «Тушкування» на 10 хвилин.
3. За цей час кілька разів промийте холодною водою потрібну кількість ячної крупи. Потім через 10 хвилин перекладіть крупу до овочів додайте сіль за своїм смаком і налийте 2,5 мультистакана вже гарячої води.
4. Крупу з овочами і водою, лопаткою трохи перемішайте і закрийте кришку приладу. Увімкніть програму «Крупа» або «Молочна каша». За промовчанням в середньому складає 30-50 хвилин.
5. Після сигналу про завершення програми залиште кашу в режимі «Підігрів» ще мінімум на 10-15 хвилин. Потім кашу перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу, розклавши її на порційні тарілки. У кожну тарілку покладіть по шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!
Скільки варити кашу з ячної крупи на молоці в мультиварці?
Ячна каша на молоці чудово підходить для сніданку, як дорослим, так і дітям, адже в одній порції її міститься до 40% добової потреби вітамінів. Мультиварка дозволить вам приготувати цю страву без особливих зусиль і швидко. На молоці кашу готують зазвичай солодкою або з додаванням фруктів.
Час готування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Крупа ячна – 150 гр.
- Молоко – 300 мл
- Вода – 150 мл
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом підготуємо всі продукти у вказаній в рецепті кількості.
2. Крупу насипаємо в окрему мисочку і кілька разів добре промиваємо холодною водою, адже від цього залежить розсипчастість готової каші.
3. В мультічашу перекладаємо підготовлену ячку і розподіляємо її рівним шаром.
4. Насипаємо до крупі сіль і цукор за смаком.
5. Потім наливаємо 150 мл гарячої води і 300 мл молока. Закриваємо кришку приладу і включаємо програму «Каша» на час за замовчуванням. Під час готування не відкриваємо кришку.
6. Після сигналу про завершення програми кладемо в кашу шматочок вершкового масла і залишаємо ще на 5-10 хвилин для настоювання.
7. Потім кашу перемішуємо лопаткою, знімаємо пробу і коректуємо по своєму смаку. Готову кашу розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу, доповнивши іншими інгредієнтами по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як зварити ячну кашу на воді і молоці?
Ячна каша займає важливе місце в дитячому і дієтичному харчуванні, і готують її за різними рецептами. Каша на воді і молоці вариться для любителів полувязких солодких каш та крупа для неї промивається тільки 3 рази. Співвідношення рідини (молока з водою) з зерном становить 3:1. Час готування залежить від ступеня подрібнення зерен ячменю і визначається номерами, а не сортом крупи. З додаванням молока час готування трохи подовжується.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Крупа ячна – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Першим ділом відміряємо вказане в рецепті кількість крупи, молока і води для приготування каші. Крупу насипаємо в окремий посуд.
2. У спеціальній для варіння каші каструлі ставимо кип’ятити 1 склянку чистої питної води.
3. Крупу триразово промиваємо холодною водою. Якщо хочете, щоб каша була розсипчастою, то промивати треба більше і до прозорості води.
4. Підготовлену крупу перекладаємо в киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Потім наливаємо до киплячої каші 2 склянки молока, насипаємо трохи солі і 2 ложки цукру, перемішуємо і варимо ще 10-15 хвилин, поки крупа повністю не вбере всю рідину.
5. Потім кладемо в кашу шматочок вершкового масла, перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, як дозволяє ваш час, для настоювання під прикритою кришкою. Ячна каша на воді і молоці готова. Розкладаємо в порційні тарілки і відразу подаємо до сніданку гарячої.
Приємного апетиту!