Горохова каша в мультиварці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Каша з цієї крупи є дуже корисною і з неї виходить неймовірно смачне, ніжне блюдо, яке за невеликий час можна приготувати на обід або вечерю. Таким чином, пропонуємо вам 7 варіантів приготування такої каші за допомогою мультиварки.

Горохова каша в мультиварці Редмонд без замочування

Промитий горох закладається в чашу мультиварки, яка попередньо змащують вершковим маслом. Потім все заливається водою і готується на програмі «Гасіння». В кінці додається сіль, все перемішується і розкладається по тарілках.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Горох 300 гр.
  • Вода питна 450 мл
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Горохову кашу в мультиварці приготувати дуже просто. Для початку ретельно промиваємо горох під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
  2. Змащуємо дно і бічні стінки чаші мультиварки вершковим маслом. Таким чином, крупа не пригорить до поверхні під час приготування.
  3. Тепер відправляємо промитий горох в чашу мультиварки.
  4. Заливаємо все необхідною кількістю води.
  5. Далі вибираємо на панелі управління мультиварки програму «Гасіння» і ставимо таймер на 1 годину. Закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Старт».
  6. При бажанні можна готувати кашу трохи довше, щоб вона придбала консистенцію ніжного пюре. Після сигналу відкриваємо кришку мультиварки, додаємо сіль за смаком і ретельно все перемішуємо. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу в якості гарніру. При бажанні можна прикрасити його свіжою зеленню. Приємного апетиту!