Кус-кус — 10 рецептів приготування крупи з кус-кус з покроковими фото

Кус-кус користується особливою популярністю у арабських країнах. З дрібної крупи можна приготувати велику кількість яскравих і поживних страв: гарніри, супи, каші і навіть салати. Беріть на замітку цікаву підбірку з 10-і покрокових рецептів з фотографіями і докладним описом процесу.

Кус-кус з овочами в домашніх умовах

Смачний кус-кус з овочами можна подавати до столу як повноцінне гаряче блюдо або гарнір. Частування порадує не тільки своїми поживними властивостями, але і простим кулінарним процесом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кус-кус 250 гр.
  • Вода-1 склянка
  • Баклажан 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт. червоний
  • Перець болгарський 1 шт. зелений
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Олія оливкова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати кус-кус? Спочатку підготуємо овочі. Баклажан, перець, моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  2. На оливковій олії спочатку обсмажуємо цибулю, а потім і всі інші овочі. Тушкуємо до повної готовності, за смаком доповнюємо сіллю і спеціями.
  3. В цей час займемося кус-кусом. Його заливаємо гарячою водою, доповнюємо сіллю і невеликою кількістю масла.
  4. Залишаємо продукт на 10 хвилин під кришкою.
  5. Після, крупу викладаємо до овочів і знімаємо з плити.
  6. Розмішуємо блюдо, ділимо на порції і подаємо до столу!