Кус-кус — 10 рецептів приготування крупи з кус-кус з покроковими фото

Кус-кус користується особливою популярністю у арабських країнах. З дрібної крупи можна приготувати велику кількість яскравих і поживних страв: гарніри, супи, каші і навіть салати. Беріть на замітку цікаву підбірку з 10-і покрокових рецептів з фотографіями і докладним описом процесу.

Кус-кус з овочами в домашніх умовах

Смачний кус-кус з овочами можна подавати до столу як повноцінне гаряче блюдо або гарнір. Частування порадує не тільки своїми поживними властивостями, але і простим кулінарним процесом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кус-кус 250 гр.
  • Вода-1 склянка
  • Баклажан 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт. червоний
  • Перець болгарський 1 шт. зелений
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Олія оливкова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати кус-кус? Спочатку підготуємо овочі. Баклажан, перець, моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  2. На оливковій олії спочатку обсмажуємо цибулю, а потім і всі інші овочі. Тушкуємо до повної готовності, за смаком доповнюємо сіллю і спеціями.
  3. В цей час займемося кус-кусом. Його заливаємо гарячою водою, доповнюємо сіллю і невеликою кількістю масла.
  4. Залишаємо продукт на 10 хвилин під кришкою.
  5. Після, крупу викладаємо до овочів і знімаємо з плити.
  6. Розмішуємо блюдо, ділимо на порції і подаємо до столу!

Салат з кус-кусом і баклажанами

Дивовижний за смаком і неймовірно ситний салат можна приготувати з розсипчастого кус-куса і баклажанів. Таке блюдо стане відмінним рішенням для яскравого сімейного вечері.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кус-кус – 160 гр.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Вода – 280 мл
  • Сир фета – 120 гр.
  • Помідори черрі – 220 гр.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • М’ята – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани ділимо тонкими кружечками. Кладемо їх на деко, солимо, перчимо, обмазуємо маслом і випікаємо до готовності при температурі 200 градусів.

Крок 2. Кус-кус заливаємо гарячою водою і залишаємо на 10 хвилин для розбухання. Можна додати трохи масла для більшої розсипчастості.

Крок 3. Перекладаємо крупу в глибоку миску. Сюди ж відправляємо шматочки сиру і помідорів.

Крок 4. Далі викладаємо баклажани. Заправляємо блюдо оливковою олією і лимонним соком. Акуратно розмішуємо.

Крок 5. Поживний салат з кус-куса і баклажанів готовий. Прикрашайте його свіжою м’ятою, і подавайте до столу!

Простий і смачний салат з кус-кусом і помідорами

Смачний і соковитий салат для вашого столу можна приготувати з кус-куса і помідорів. Таке частування популярно в арабських країнах. Проста кулінарна ідея допоможе здивувати ваших домашніх.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кус-кус – 200 гр.
  • Помідори – 400 гр.
  • Петрушка – 100 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі промиваємо під водою.

Крок 2. Кус-кус викладаємо в глибоку миску, солимо його і перчимо.

Крок 3. Заливаємо крупу 400 мл окропу й наполягаємо близько 5 хвилин.

Крок 4. За цей час крупа гарненько розбухне. Її потрібно дуже добре перемішати.

Крок 5. Далі подрібнюємо петрушку.

Крок 6. Невеликими кубиками розбираємо помідори.

Крок 7. З’єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці. Солимо, перчимо і заправляємо олією з лимонним соком. Розмішуємо.

Крок 8. Поживний салат з кус-кусом і помідорами готовий, пробуйте!

Як зварити молочну кашу з кус-куса?

Ніжна і солодка каша виходить з кус-куса. Дрібна крупа робить просте блюдо особливим. Подавайте його до сніданку. Таку кулінарну ідею оцінять як дорослі, так і діти.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Кус-кус – 3 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій сотейник вливаємо молоко. Додаємо до нього щіпку солі і нагріваємо на плиті.

Крок 2. В гарячий продукт додаємо два види цукру. Розмішуємо до розчинення сухих продуктів.

Крок 3. Далі вливаємо кус-кус і варимо частування 7 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Прибираємо продукт з плити, закриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 5. Молочна каша з кус-куса готова. Розкладайте її по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування кус-куса з куркою

Ситне блюдо для вашого столу – кус-кус з ніжним курячим філе. Частування підходить для обіду або вечері і не вимагає додаткового гарніру. Оцініть простий домашній рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Кус-кус – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 150 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його у вершковому маслі. Сюди ж додаємо шматочки курячого філе. Вливаємо трохи води і тушкуємо до готовності.

Крок 2. Доповнюємо заготівлю іншими подрібненими овочами. Коли рідина випарується, солимо вміст.

Крок 3. Далі всипаємо вказану кількість кус-куса.

Крок 4. Заливаємо блюдо водою, доводимо до кипіння і в кінці доповнюємо зеленою цибулею.

Крок 5. Розмішуємо апетитний кус-кус з куркою, ділимо його на порції і подаємо до столу!

Простий і дуже смачний рецепт супу з кус-кусом

Цікава ідея для вашого сімейного обіду – наваристий суп з кус-кусом. Гаряче блюдо яскраво урізноманітнює домашнє меню. Використовуйте для цього просту кулінарну ідею.

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 350 гр.
  • Кус-кус – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі частини відварюємо в каструлі з водою близько години до отримання наваристого бульйону. Кладемо сюди лавровий листок.

Крок 2. Далі курку охолодити, м’ясо акуратно відокремлюємо від кісток. Овочі промиваємо і дрібно нарізаємо.

Крок 3. В рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою.

Крок 4. Овочеву обжарку разом з картоплею відправляємо в бульйон.

Крок 5. Через 15 хвилин кладемо сюди м’ясо і всипаємо кус-кус. Солимо блюдо, посипаємо спеціями і зеленню. Кип’ятимо і прибираємо з вогню.

Крок 6. Гарячий суп з кус-кусом готовий, пробуйте!

Як приготувати кус-кус з овочами в мультиварці?

Смачний і розсипчастий ку-кус з овочами можна приготувати в мультиварці. Такий продукт подається як самостійне блюдо або гарнір. Використовуйте рецепт для вашого домашнього меню.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кус-кус – 1 склянка
  • Вода – 1,5 склянки
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо їх на рослинному маслі в чашу мультиварки.

Крок 2. Баклажан промиваємо, ділимо на невеликі шматочки. Відправляємо їх у чашу.

Крок 3. Подрібнюємо помідори з перцем. Їх також відправляємо в загальну масу. Тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 4. Посипаємо блюдо спеціями і доповнюємо кус-кусом. Сюди ж вливаємо воду. Доводимо вміст до кипіння і після наполягаємо під кришкою 5 хвилин. Готуємо весь цей час в режимі для смаження.

Крок 5. Апетитний кус-кус з овочами готовий!

Солодка каша з кус-куса з гарбузом

Якщо хочете приготувати солодку і запашну кашу з кус-куса, доповніть її гарбузом. Частування вийде поживним і неймовірно яскравим. Подавайте до сніданку або в рамках дитячого меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кус-кус – 50 гр.
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Цукор – за смаком.
  • Ваніль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Ріжемо продукт кубиками. Кладемо їх в каструлю і заливаємо молоком.

Крок 2. Посипаємо вміст цукром, ваніллю і пряними спеціями за смаком. Ставимо на слабкий вогонь і готуємо до розм’якшення гарбуза.

Крок 3. Відміряємо потрібну кількість кус-куса.

Крок 4. Далі крупу промиваємо і закидаємо в каструлю за 5 хвилин до готовності.

Крок 5. Прибираємо яскраву кашу з вогню, розмішуємо її і розкладаємо по тарілках.

Болгарський перець, фарширований кус-кусом

Оригінально і смачно зафарширувати болгарські перці можна кус-кусом. Такий продукт порадує своїми поживними якостями. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Кус-кус – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Вода – 240 мл
  • Сир фета – 200 гр.
  • Петрушка подрібнена – 2 ст. л.
  • Помідори черрі – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Перці акуратно очищаємо від насіння і плодоніжки. Кабачок звільняємо від шкірки, цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 2. У сковорідці підсмажуємо кабачок і цибулю, потім додаємо половинки помідорів черрі. Готуємо близько 5 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо заготівлю кус-кусом, подрібненим сиром і петрушкою. Солимо і перчимо за смаком. Розмішуємо і знімаємо з плити.

Крок 4. Перці кип’ятимо під кришкою 5 хвилин. Це дозволить зберегти яскравий колір продукту.

Крок 5. Щільно начиняємо перці заготівлею з сковороди і розміщуємо у формі для запікання.

Крок 6. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 200 градусів, після чого можна подавати до столу!

Як приготувати кус-кус з грибами в домашніх умовах?

Поживна страва з кус-куса можна приготувати з додаванням грибів. Частування порадує розсипчастою, яскравим виглядом і смаком. Відмінний варіант для вашого домашнього столу!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кус-кус – 1 склянка
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Овочі та гриби промиваємо під водою.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю.

Крок 3. Слідом натираємо моркву.

Крок 4. Дрібно нарізаємо болгарський перець.

Крок 5. Тонкими пластинами розбираємо гриби.

Крок 6. На олії обсмажуємо цибулю до прозорості.

Крок 7. Сюди ж викладаємо моркву.

Крок 8. Через 1-2 хвилини приєднуємо і перець.

Крок 9. Окремо смажимо гриби і солимо за смаком.

Крок 10. З’єднайте гриби з овочами. Заливаємо їх 250 мл води. Готуємо близько хвилини.

Крок 11. Всипаємо в масу кус-кус, вливаємо трохи води і тушкуємо 7 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Крок 12. Ароматний кус-кус з грибами готовий. Пробуйте!