Солодку і дуже смачну кукурудзяну кашу люблять і дорослі, і діти. Страва з кукурудзяної крупи виходить дуже ситним. В той же час воно корисне, так як містить мінімальну кількість калорій. Давайте дізнаємося, які є секрети приготування кукурудзяного ласощі в мультиварці.
Кукурудзяна каша на молоці в мультиварці Редмонд
Кукурудзяна каша є не найулюбленішою стравою у багатьох людей. Проте є рецепти приготування ласощів, які змусять вас переглянути своє ставлення до нього. Давайте приготуємо кашу в мультиварці Редмонд і подивимося, що з цього вийде.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кукурудзяна крупа-1 склянка
- Вода-3 склянки
- Молоко коров’яче 1.5 склянки
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль 1 щіпка
- Родзинки за смаком
- Сухофрукти за смаком
Процес приготування:
- Кукурудзяну кашу в мультиварці приготувати дуже легко. Відміряємо стакан кукурудзяної крупи і висипаємо інгредієнт в окрему миску. Крупу промиваємо холодною водою кілька разів і зливаємо воду в умивальник.
- Ізюм і сухофрукти заздалегідь замочуємо в теплій воді. Можна розбавити теплу воду невеликою кількістю харчової соди, а потім замочити в розчині інгредієнти і залишити на 15 хвилин.
- Викладаємо промиту крупу в чашу мультиварки і заливаємо її спочатку гарячою водою, а потім гарячим молоком.
- Солимо кашу і додаємо в неї необхідну кількість цукру. Щоб зробити кашу ще корисніше, можна замінити більшу частину цукру медом.
- Варимо страву близько години (час варіння залежить від помелу крупи) в режимі «Каша». Вимиваємо ізюм і сухофрукти: викладаємо їх у друшляк, одночасно зливаючи воду, а потім споліскують проточною водою.
- Додаємо інгредієнти в кашу за 10 хвилин до повної готовності. Перемішуємо масу і чекаємо кілька хвилин. Розкладаємо гарячу кашу по тарілках.

Приємного апетиту!
Як зварити кукурудзяну кашу на воді в мультиварці?
Кукурудзяна крупа – найменш поширений вид крупи, з якої готують каші. Дивно, адже вона не менш поживна і корисна, ніж вівсяна або пшоняна. Пропонуємо вам приготувати це смачне і ніжне блюдо в мультиварці по простому рецептом.
Час готування – 5 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Крупа кукурудзяна – 150 гр.
- Вода – 600 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Стінки чаші мультиварки змащуємо невеликим шматочком масла, відрізаним від брикету.
2. Кукурудзяну крупу спочатку висипаємо в глибоку ємність, а потім гарненько промиваємо проточною водою (бажано кілька разів, щоб позбутися від смітинок). Потім викладаємо крупу в чашу мультиварки і додаємо до неї цукор, сіль, вершкове масло (30 грамів) і воду.
3. На табло мультиварки вибираємо режим «Каша» або «Молочна каша». Якщо таких режимів в мультиварці немає, виставляємо температуру 95 градусів. Час томління каші в мультиварці – 45 хвилин.
4. Щоб блюдо стало більш ніжним вершковим смаком, додаємо в нього ще 30 грамів масла. Перемішуємо готову кашу. Тепер вона нагадує смачний десерт.
5. Якщо готове ласощі вийшло занадто рідким, встановіть режим «Нагрів» на 10-15 хвилин і варіть кашу. Вона стане більш густий і наваристою. За бажанням можна додати в блюдо фрукти або ягоди.
Приємного апетиту!
Рідка каша кукурудзяна в мультиварці Поларіс
Кукурудзяна каша багата клітковиною, тому добре засвоюється немовлятами і дітьми постарше. Крім того, страва є гіпоалергенним, ароматною і дуже смачною – підійде як для поживного сніданку, так і легкого вечері.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Молоко – 1,5 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Крупа кукурудзяна – ½ склянки
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Засипаємо в склянку крупу до половини ємності, щоб відміряти потрібну кількість для варіння. Потім переміщуємо її в глибоку тарілку або миску. Промиваємо під струменем проточної води. Бажано повторити цю процедуру кілька разів.
2. Вимиту кукурудзяну крупу викладаємо в чашу мультиварки. Слідом за нею відправляємо цукор, відрізаємо необхідну кількість масла від брикету і також додаємо в крупу. Наливаємо молоко і воду. Перемішуємо інгредієнти до стану однорідності.
3. Вибираємо режим «Молочна каша». Щоб маса зварилася, буде потрібно 35 хвилин.
4. Кукурудзяна крупа стала м’якою і не ввібрала в себе багато рідини, тобто не стала занадто густий, – те, що потрібно для чутливого дорослого або дитячого організму.
5. Розкладаємо кукурудзяну кашу по тарілках. Тепер можна запрошувати родину до столу.
Приємного апетиту!
Смачна кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці
Кукурудзяній крупі потрібно досить багато часу для того, щоб розваритися і стати м’якою. При правильній обробці страва вийде дуже смачним, а з додаванням гарбуза – більш ніжним і насиченим.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Крупа кукурудзяна – 1 ст.
- Вода – 3 склянки
- Молоко – 2 склянки
- Гарбуз – 300 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Висипаємо в склянку кукурудзяну крупу, щоб точно визначити порцію. Потім поміщаємо її в глибоку ємність, щоб було простіше промити (зробіть це кілька разів). Намоклий крупу викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо трьома склянками води. Варимо крупу в мультиварці 10 хвилин в режимі «Крупи».
2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо досить дрібно в необхідній кількості. При бажанні, якщо ви додаєте свіжий продукт, гарбуз можна натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку.
3. Вливаємо в практично готову кашу молоко, а потім додаємо ванільний цукор. Слідом додаємо подрібнений гарбуз і перемішуємо інгредієнти. Варимо кашу 20 хвилин (режим – «Каша»).
4. Після закінчення часу приготування залиште кашу в спокої на кілька хвилин, щоб вона настоялася і стала більш насиченою. Слідкуйте за процесом: якщо занадто довго наполягати кашу, вона стане надто густий.
5. Якщо вам не вистачає солодощі, додайте в готову кашу пару ложок меду (на одну порцію). Пригостіть кулінарним шедевром домочадців.
Приємного апетиту!
Кукурудзяна каша в мультиварці з родзинками
Кукурудзяна крупа недостатньо вивчена багатьма господинями: вони просто не знають, що з неї можна приготувати і смачними чи вийдуть страви. Запевняємо, каша з кукурудзяної крупи володіє божественним смаком, особливо в тандемі з родзинками або фруктами.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа кукурудзяна – 2/3 склянки
- Молоко – 2 склянки
- Вода очищена – 1 склянка
- Курага – 70 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 1,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Родзинки і курагу радимо вимочити в теплій воді із содою, щоб позбутися від шкідливих речовин і сміття. Даємо сухофруктам постояти 15 хвилин.
2. Відміряємо потрібну нам кількість крупи з допомогою мірної склянки і висипаємо отриману масу в миску з глибоким дном. Промиваємо інгредієнт деяку кількість разів, зливаючи воду в раковину.
3. Закладаємо інгредієнти в каструлю. Спочатку вливаємо молоко і очищену воду, а потім всипаємо в рідину кукурудзяну крупу. Зливаємо воду з содою в раковину і ретельно вимиваємо сухофрукти. Додаємо родзинки і курагу (її можна порізати на дрібні шматочки) в чашу. Додаємо трохи цукру і солі, а потім злегка перемішуємо масу.
4. Включаємо режим «Каша». Час може налаштуватися автоматично. Якщо ні, то ставимо відмітку на «60 хвилин». У процесі приготування кашу немає необхідності помішувати.
5. Готову кашу перемішуємо прямо в чашу мультиварки і даємо їй постояти 5-7 хвилин під закритою кришкою. Ділимо ласощі на порції і подаємо до столу з шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт каші з кукурудзяної крупи з м’ясом
Щоб каша вийшла ситної, але більш корисною, додайте в неї куряче м’ясо, а для ароматного запаху – нарізану зелень. Якщо вам хочеться, щоб каша була більш густий, не заливайте крупу водою у великому обсязі.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Крупа кукурудзяна– 1 ст.
- Вода питна – 2 склянки
- м’ясне Філе – 300 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Цибуля – 50 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати кашу, беремо будь-яке м’ясо, яке вам подобається. Це може бути свинина, курка, яловичина або індичка. Промиваємо філе, просочуємо зайву вологу паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Тепер в чашу мультиварки вливаємо столову ложку олії і викладаємо м’ясні шматочки. Вибираємо режим «Смаження». Обсмажуємо м’ясо протягом п’яти хвилин.
3. Вибираємо відповідні за розміром цибулю і моркву. Після очищення промиваємо овочі водою, а потім подрібнюємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо овочі до м’яса. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо близько трьох хвилин.
4. Перед тим, як додати кукурудзяну крупу в чашу мультиварки, промиваємо її водою кілька разів. Найкраще для цієї мети використовувати глибоку ємність.74
5. Додаємо в заготовку сіль і спеції у відповідності з смаковими уподобаннями. Заливаємо масу водою і варимо в режимі «Каша» 45 хвилин.
6. Перемішуємо свіжозвареним кашу дерев’яною ложкою або лопаткою. Розкладаємо її по тарілках і подаємо зі свіжою зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Як зварити кукурудзяну кашу в мультиварці-скороварці?
Готувати кукурудзяну кашу на молоці з допомогою сучасної техніки набагато зручніше, ніж на плиті: не потрібно постійно контролювати процес, стежити за «втікачем» молоком і постійно перемішувати страву, щоб не підгоріло.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа кукурудзяна – 120 гр.
- Молоко – 1 л
- Масло вершкове – 20-30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь готуємо всі інгредієнти для приготування кукурудзяної каші: відміряємо потрібну кількість крупи з допомогою мірної склянки, перевіряємо наявність масла, молока, визначаємося з кількістю цукру і солі. Відрізаємо шматочок вершкового масла і змащуємо їм дно і стінки чаші мультиварки-скороварки.
2. Кукурудзяну крупу не промиваємо, а відразу висипаємо з склянки в чашу мультиварки.
3. Заливаємо кукурудзяну крупу літром молока. Додаємо сіль і цукор згідно з смаковими уподобаннями.
4. Накриваємо каструлю-скороварку кришкою. Режим, при якому будемо варити кашу, називається «Молочна каша». Налаштовуємо час – 40 хвилин. Готуємо кашу до сигналу.
5. Відкриваємо кришку і перемішуємо готову кашу. Якщо ви хочете, щоб каша вийшла більш густий, увімкніть режим «Підігрів» і варіть блюдо 20-30 хвилин.
6. Готову страву подаємо до столу з ягодами, фруктами, сухофруктами і шматочком білого хліба (за бажанням).
Приємного апетиту!