Кукурудзяна каша в мультиварці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Солодку і дуже смачну кукурудзяну кашу люблять і дорослі, і діти. Страва з кукурудзяної крупи виходить дуже ситним. В той же час воно корисне, так як містить мінімальну кількість калорій. Давайте дізнаємося, які є секрети приготування кукурудзяного ласощі в мультиварці.

Кукурудзяна каша на молоці в мультиварці Редмонд

Кукурудзяна каша є не найулюбленішою стравою у багатьох людей. Проте є рецепти приготування ласощів, які змусять вас переглянути своє ставлення до нього. Давайте приготуємо кашу в мультиварці Редмонд і подивимося, що з цього вийде.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кукурудзяна крупа-1 склянка
  • Вода-3 склянки
  • Молоко коров’яче 1.5 склянки
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль 1 щіпка
  • Родзинки за смаком
  • Сухофрукти за смаком

Процес приготування:

  1. Кукурудзяну кашу в мультиварці приготувати дуже легко. Відміряємо стакан кукурудзяної крупи і висипаємо інгредієнт в окрему миску. Крупу промиваємо холодною водою кілька разів і зливаємо воду в умивальник.
  2. Ізюм і сухофрукти заздалегідь замочуємо в теплій воді. Можна розбавити теплу воду невеликою кількістю харчової соди, а потім замочити в розчині інгредієнти і залишити на 15 хвилин.
  3. Викладаємо промиту крупу в чашу мультиварки і заливаємо її спочатку гарячою водою, а потім гарячим молоком.
  4. Солимо кашу і додаємо в неї необхідну кількість цукру. Щоб зробити кашу ще корисніше, можна замінити більшу частину цукру медом.
  5. Варимо страву близько години (час варіння залежить від помелу крупи) в режимі «Каша». Вимиваємо ізюм і сухофрукти: викладаємо їх у друшляк, одночасно зливаючи воду, а потім споліскують проточною водою.
  6. Додаємо інгредієнти в кашу за 10 хвилин до повної готовності. Перемішуємо масу і чекаємо кілька хвилин. Розкладаємо гарячу кашу по тарілках.

Приємного апетиту!

Як зварити кукурудзяну кашу на воді в мультиварці?

Кукурудзяна крупа – найменш поширений вид крупи, з якої готують каші. Дивно, адже вона не менш поживна і корисна, ніж вівсяна або пшоняна. Пропонуємо вам приготувати це смачне і ніжне блюдо в мультиварці по простому рецептом.

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Крупа кукурудзяна – 150 гр.
  • Вода – 600 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Стінки чаші мультиварки змащуємо невеликим шматочком масла, відрізаним від брикету.

2. Кукурудзяну крупу спочатку висипаємо в глибоку ємність, а потім гарненько промиваємо проточною водою (бажано кілька разів, щоб позбутися від смітинок). Потім викладаємо крупу в чашу мультиварки і додаємо до неї цукор, сіль, вершкове масло (30 грамів) і воду.

3. На табло мультиварки вибираємо режим «Каша» або «Молочна каша». Якщо таких режимів в мультиварці немає, виставляємо температуру 95 градусів. Час томління каші в мультиварці – 45 хвилин.

4. Щоб блюдо стало більш ніжним вершковим смаком, додаємо в нього ще 30 грамів масла. Перемішуємо готову кашу. Тепер вона нагадує смачний десерт.

5. Якщо готове ласощі вийшло занадто рідким, встановіть режим «Нагрів» на 10-15 хвилин і варіть кашу. Вона стане більш густий і наваристою. За бажанням можна додати в блюдо фрукти або ягоди.

Приємного апетиту!

Рідка каша кукурудзяна в мультиварці Поларіс

Кукурудзяна каша багата клітковиною, тому добре засвоюється немовлятами і дітьми постарше. Крім того, страва є гіпоалергенним, ароматною і дуже смачною – підійде як для поживного сніданку, так і легкого вечері.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1,5 склянки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Крупа кукурудзяна – ½ склянки
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Засипаємо в склянку крупу до половини ємності, щоб відміряти потрібну кількість для варіння. Потім переміщуємо її в глибоку тарілку або миску. Промиваємо під струменем проточної води. Бажано повторити цю процедуру кілька разів.

2. Вимиту кукурудзяну крупу викладаємо в чашу мультиварки. Слідом за нею відправляємо цукор, відрізаємо необхідну кількість масла від брикету і також додаємо в крупу. Наливаємо молоко і воду. Перемішуємо інгредієнти до стану однорідності.

3. Вибираємо режим «Молочна каша». Щоб маса зварилася, буде потрібно 35 хвилин.

4. Кукурудзяна крупа стала м’якою і не ввібрала в себе багато рідини, тобто не стала занадто густий, – те, що потрібно для чутливого дорослого або дитячого організму.

5. Розкладаємо кукурудзяну кашу по тарілках. Тепер можна запрошувати родину до столу.

Приємного апетиту!

Смачна кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці

Кукурудзяній крупі потрібно досить багато часу для того, щоб розваритися і стати м’якою. При правильній обробці страва вийде дуже смачним, а з додаванням гарбуза – більш ніжним і насиченим.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 3 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Висипаємо в склянку кукурудзяну крупу, щоб точно визначити порцію. Потім поміщаємо її в глибоку ємність, щоб було простіше промити (зробіть це кілька разів). Намоклий крупу викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо трьома склянками води. Варимо крупу в мультиварці 10 хвилин в режимі «Крупи».

2. Гарбуз очищаємо і нарізаємо досить дрібно в необхідній кількості. При бажанні, якщо ви додаєте свіжий продукт, гарбуз можна натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку.

3. Вливаємо в практично готову кашу молоко, а потім додаємо ванільний цукор. Слідом додаємо подрібнений гарбуз і перемішуємо інгредієнти. Варимо кашу 20 хвилин (режим – «Каша»).

4. Після закінчення часу приготування залиште кашу в спокої на кілька хвилин, щоб вона настоялася і стала більш насиченою. Слідкуйте за процесом: якщо занадто довго наполягати кашу, вона стане надто густий.

5. Якщо вам не вистачає солодощі, додайте в готову кашу пару ложок меду (на одну порцію). Пригостіть кулінарним шедевром домочадців.

Приємного апетиту!

Кукурудзяна каша в мультиварці з родзинками

Кукурудзяна крупа недостатньо вивчена багатьма господинями: вони просто не знають, що з неї можна приготувати і смачними чи вийдуть страви. Запевняємо, каша з кукурудзяної крупи володіє божественним смаком, особливо в тандемі з родзинками або фруктами.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа кукурудзяна – 2/3 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода очищена – 1 склянка
  • Курага – 70 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло вершкове – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Родзинки і курагу радимо вимочити в теплій воді із содою, щоб позбутися від шкідливих речовин і сміття. Даємо сухофруктам постояти 15 хвилин.

2. Відміряємо потрібну нам кількість крупи з допомогою мірної склянки і висипаємо отриману масу в миску з глибоким дном. Промиваємо інгредієнт деяку кількість разів, зливаючи воду в раковину.

3. Закладаємо інгредієнти в каструлю. Спочатку вливаємо молоко і очищену воду, а потім всипаємо в рідину кукурудзяну крупу. Зливаємо воду з содою в раковину і ретельно вимиваємо сухофрукти. Додаємо родзинки і курагу (її можна порізати на дрібні шматочки) в чашу. Додаємо трохи цукру і солі, а потім злегка перемішуємо масу.

4. Включаємо режим «Каша». Час може налаштуватися автоматично. Якщо ні, то ставимо відмітку на «60 хвилин». У процесі приготування кашу немає необхідності помішувати.

5. Готову кашу перемішуємо прямо в чашу мультиварки і даємо їй постояти 5-7 хвилин під закритою кришкою. Ділимо ласощі на порції і подаємо до столу з шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт каші з кукурудзяної крупи з м’ясом

Щоб каша вийшла ситної, але більш корисною, додайте в неї куряче м’ясо, а для ароматного запаху – нарізану зелень. Якщо вам хочеться, щоб каша була більш густий, не заливайте крупу водою у великому обсязі.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Крупа кукурудзяна– 1 ст.
  • Вода питна – 2 склянки
  • м’ясне Філе – 300 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати кашу, беремо будь-яке м’ясо, яке вам подобається. Це може бути свинина, курка, яловичина або індичка. Промиваємо філе, просочуємо зайву вологу паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Тепер в чашу мультиварки вливаємо столову ложку олії і викладаємо м’ясні шматочки. Вибираємо режим «Смаження». Обсмажуємо м’ясо протягом п’яти хвилин.

3. Вибираємо відповідні за розміром цибулю і моркву. Після очищення промиваємо овочі водою, а потім подрібнюємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо овочі до м’яса. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо близько трьох хвилин.

4. Перед тим, як додати кукурудзяну крупу в чашу мультиварки, промиваємо її водою кілька разів. Найкраще для цієї мети використовувати глибоку ємність.74

5. Додаємо в заготовку сіль і спеції у відповідності з смаковими уподобаннями. Заливаємо масу водою і варимо в режимі «Каша» 45 хвилин.

6. Перемішуємо свіжозвареним кашу дерев’яною ложкою або лопаткою. Розкладаємо її по тарілках і подаємо зі свіжою зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!

Як зварити кукурудзяну кашу в мультиварці-скороварці?

Готувати кукурудзяну кашу на молоці з допомогою сучасної техніки набагато зручніше, ніж на плиті: не потрібно постійно контролювати процес, стежити за «втікачем» молоком і постійно перемішувати страву, щоб не підгоріло.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа кукурудзяна – 120 гр.
  • Молоко – 1 л
  • Масло вершкове – 20-30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь готуємо всі інгредієнти для приготування кукурудзяної каші: відміряємо потрібну кількість крупи з допомогою мірної склянки, перевіряємо наявність масла, молока, визначаємося з кількістю цукру і солі. Відрізаємо шматочок вершкового масла і змащуємо їм дно і стінки чаші мультиварки-скороварки.

2. Кукурудзяну крупу не промиваємо, а відразу висипаємо з склянки в чашу мультиварки.

3. Заливаємо кукурудзяну крупу літром молока. Додаємо сіль і цукор згідно з смаковими уподобаннями.

4. Накриваємо каструлю-скороварку кришкою. Режим, при якому будемо варити кашу, називається «Молочна каша». Налаштовуємо час – 40 хвилин. Готуємо кашу до сигналу.

5. Відкриваємо кришку і перемішуємо готову кашу. Якщо ви хочете, щоб каша вийшла більш густий, увімкніть режим «Підігрів» і варіть блюдо 20-30 хвилин.

6. Готову страву подаємо до столу з ягодами, фруктами, сухофруктами і шматочком білого хліба (за бажанням).

Приємного апетиту!