Пшенична каша – 10 рецептів приготування розсипчастої пшеничної каші з покроковими фото

Пшенична каша – це поживне та корисне частування для вашого домашнього столу. Така каша послужить чудовим гарніром або самостійною стравою. Для її приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Розсипчаста пшенична каша на воді в каструлі на плиті

Розсипчаста пшенична каша на воді в каструлі на плиті стане ідеальним гарніром для ваших страв. Така каша виходить дуже смачною, апетитною та поживною. Спробуйте приготувати її за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями. Урізноманітнюйте своє меню!

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Вода – 700 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Як зварити розсипчасту пшеничну кашу? Підготуємо необхідні продукти у потрібній кількості.

Крупу спочатку заливаємо водою, перемішуємо і прибираємо все сміття, яке спливає на поверхні. Далі крупу промиваємо за допомогою дрібного сита та перекладаємо в каструлю з товстим дном.

Заливаємо підготовлену крупу зазначеною кількістю води, також додаємо сюди сіль. Закриваємо заготовку кришкою та доводимо до кипіння. При цьому обов’язково прибираємо піну.

Після закипання вогонь зменшуємо та варимо кашу ще близько 25-30 хвилин.

Потім вогонь вимикаємо та в кашу викладаємо вершкове масло.

Потім вогонь вимикаємо та в кашу викладаємо вершкове масло.

Розсипчаста пшенична каша на воді у каструлі на плиті готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Пшенична каша на молоці у каструлі

Пшенична каша на молоці в каструлі виходить цікавою за смаком, поживною та апетитною. Приготувати її власноруч нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Порадуйте себе та близьких корисною та поживною кашею.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 0,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Необхідну кількість молока вливаємо в каструлю, також додаємо воду сюди.

Крок 3. В отриману суміш додаємо сіль та цукор, перемішуємо і доводимо все це до кипіння.

Крок 4. Пшеничну крупу попередньо промиваємо під водою і потім опускаємо в кипляче молоко, одразу перемішуємо.

Крок 5. Зменшуємо нагрів і варимо кашу близько 15 хвилин. У процесі варіння періодично кашу можна перемішувати.

Крок 6. Наприкінці приготування доповнюємо шматочком вершкового масла. Вогонь вимикаємо, кашу закриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин.

Крок 7. Пшенична каша на молоці готова в каструлі. Частуйтесь!

Розсипчаста пшенична каша в мультиварці

Розсипчаста пшенична каша в мультиварці ідеально підійде для гарніру. Така каша виходить дуже смачною, апетитною та поживною. Її можна подавати як гарнір разом із гарячими частуваннями. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти у потрібній кількості.

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість пшеничного крупи та заливаємо її водою. Видаляємо все сміття, яке спливає на поверхню. Далі крупу ще раз промиваємо за допомогою дрібного металевого сита.

Крок 3. Підготовлену крупу викладаємо у чашу мультиварки. Заливаємо її водою, одразу ж додаємо сіль.

Крок 4. Також у вміст відправляємо потрібну кількість вершкового масла.

Крок 5. Закриваємо мультиварку та вмикаємо режим «рис» на 40 хвилин.

Крок 6. Після завершення програми відкриваємо кришку мультиварки та перемішуємо нашу кашу.

Крок 7. Розсипчаста пшенична каша в мультиварці готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Солодка пшенична каша з гарбузом

Солодка пшенична каша з гарбузом – це цікаве за смаком та привабливе частування для вашого домашнього столу. Таку кашу можна подавати на сніданок або як ситний перекус. Для простого приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 150 гр.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Вода – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість гарбуза, очищаємо його від шкірки та насіння.

Крок 2. Обов’язково прибираємо всю м’якоть усередині. Це зручно зробити за допомогою їдальні ложки.

Крок 3. Далі гарбуз натираємо на великій тертці. Пшеничну крупу наперед промиваємо під водою, перекладаємо в каструлю і заливаємо окропом. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Варимо кашу після закипання на зменшеному вогні 10 хвилин, потім занурюємо гарбуз сюди.

Крок 5. Також доповнюємо нашу заготовку вершковим маслом та варимо ще близько 20 хвилин.

Крок 6. Наприкінці варіння доповнюємо кашу сіллю та цукром.

Крок 7. Готуємо кашу на слабкому вогні та доводимо її до потрібної густоти. Можна варити довше за 20 хвилин. Так вона вийде густіше.

Крок 8. Солодка пшенична каша з гарбузом готова. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!

Пшенична каша з родзинками

Пшенична каша з родзинками виходить дуже смачною та яскравою. Таке поживне частування сподобається як дорослим, так і дітям. Подавайте до сімейного сніданку або як оригінальний перекус. Для приготування рекомендуємо скористатися нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 0,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 0,5 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Родзинки – 40 гр.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – 0,25 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо родзинки під водою і заливаємо окропом на 10 хвилин. Потім віджимаємо від води.

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість пшеничної крупи, добре її промиваємо і викладаємо в каструлю.

Крок 4. Заливаємо пшеничну крупу водою та доповнюємо сіллю.

Крок 5. Варимо на помірному вогні до випаровування води. На це піде приблизно 20 хвилин.

Крок 6. Далі в кашу вливаємо молоко.

Крок 7. Також сюди занурюємо підготовлені родзинки.

Крок 8. Доповнюємо кашу корицею та варимо на помірному вогні ще 2 хвилини. Якщо хочете густішу кашу, то варимо ще 10 хвилин.

Крок 9. Тепер кашу доповнюємо медом і перемішуємо.

Крок 10. Кладемо сюди шматочок вершкового масла.

Крок 11. Пшенична каша із ізюмом готова. Можна подавати до столу та пригощатися!

Пшенична каша, запечена в горщику в духовці

Пшенична каша, запечена в горщику в духовці – це оригінальне кулінарне рішення для домашнього або святкового столу. Така каша виходить неймовірно смачною та поживною, її можна використовувати як гарнір. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 1 ст.
  • Морква – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Квасоля спаржева – 200 гр.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія кокосова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем очищені цибулю і моркву. Викладаємо овочі разом із спаржевою квасолею на сковороду. Для смаження можна використовувати кокосове масло.

Крок 3. Обсмажуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.

Крок 4. Далі підготовлені овочі розкладаємо по горщиках.

Крок 5. До овочів висипаємо необхідну кількість крупи.

Крок 6. Заливаємо крупу з овочами окропом.

Крок 7. Також додаємо сіль та перець за смаком. Закриваємо горщик кришкою і прибираємо в розігріту до 100 ° духовку. Відразу збільшуємо температуру до 200 градусів і готуємо ще 20 хвилин. Потім зменшуємо до 150 ° і готуємо 10 хвилин.

Крок 8. Пшенична каша, запечена в горщику в духовці, готова. Подавайте до столу!

Пшенична каша з м’ясом

Пшенична каша з м’ясом – це дуже смачне та цікаве частування для вашого домашнього обіду. Така страва вийде корисною та поживною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 300 грн.
  • М’ясо куряче відварене – 350 гр.
  • Бульйон курячий – 1,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо шматок м’яса. Вид м’яса вибираємо на свій смак. Бульйон, що залишився, проціджуємо і всипаємо сюди нашу крупу. Варимо кашу до випаровування води.

Крок 2. Цибулю очищаємо і ріжемо дрібним кубиком.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю до прозорості на сковороді на олії і сюди ж відправляємо терту моркву. Смажимо до м’якості.

Крок 4. Остуджуємо відварене м’ясо і розбираємо його на волокна.

Крок 5. У каструлю з кашею відправляємо м’ясо та обсмажені овочі.

Крок 6. Додаємо сіль, спеції та готуємо кашу на слабкому вогні 10 хвилин.

Крок 7. Наприкінці приготування додаємо подрібнену зелень, знову все перемішуємо.

Крок 8. Пшенична каша з м’ясом готова. Частуйтесь!

Пшенична каша з тушонкою

Пшенична каша з тушонкою порадує вас яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте до домашнього обіду, доповнивши овочами чи соліннями. Приготувати апетитну кашу нескладно, просто дотримуйтесь простих кроків з нашого перевіреного кулінарного рецепту.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 1 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Тушенька – 250 гр.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до прозорості на сковороді з олією.

Крок 3. До цибулі викладаємо терту морквину, перемішуємо овочі та готуємо ще 3 хвилини.

Крок 4. Доповнюємо овочі тушонкою, перемішуємо і томимо близько 5 хвилин.

Крок 5. Сюди відправляємо промиту пшеничну крупу.

Крок 6. Доповнюємо страву сіллю, перцем та будь-якими спеціями до смаку. Заливаємо кип’яченою водою.

Крок 7. Доводимо заготовку до кипіння і готуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин.

Крок 8. Пшенична каша з тушонкою готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Каша з пшеничного крупи з куркою

Каша з пшеничного крупи з куркою відрізняється цікавим смаком та поживними властивостями. Подавайте до домашнього обіду, доповнивши овочами та ароматною зеленню. Приготувати таку кашу нескладно. Беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 200 грн.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче філе і нарізаємо великими шматочками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо сюди нашу курку. Злегка обсмажуємо до зміни кольору.

Крок 3. Доповнюємо курку тертою морквою, посипаємо сіллю і обсмажуємо все до легкого рум’янцю.

Крок 4. Всипаємо в заготівлю потрібну кількість крупи.

Крок 5. Заливаємо сковороду водою. Для аромату додаємо зубчик часнику.

Крок 6. Доводимо нашу заготовку до кипіння і зменшуємо вогонь. Гасимо до випаровування вологи та готовності крупи.

Крок 7. За 5 хвилин до готовності додаємо в нашу страву ароматні спеції до смаку, перемішуємо.

Крок 8. Каша з пшеничного крупи з куркою готова. Можна куштувати!

Пшенична каша з фаршем на сковороді

Пшенична каша з фаршем на сковороді – це апетитне та смачне частування для вашого домашнього обіду. Така страва вийде корисною та поживною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Вода гаряча – 2,5 ст.
  • Спеції для м’яса – 1 год.
  • Приправа для овочів – 1 год.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Каррі – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на тертці моркву. Також морквину можна нарізати ножем невеликими брусочками. Обсмажуємо овочі до м’якості на сковороді з олією.

Крок 2. Викладаємо до овочів розморожений фарш, добре перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин.

Крок 3. Викладаємо на продукти пшеничну крупу, яку промиваємо попередньо під водою. Заливаємо сковороду гарячою водою і злегка перемішуємо.

Крок 4. Посипаємо частування сіллю та спеціями, додаємо лавровий лист для яскравого аромату.

Крок 5. Закриваємо кашу кришкою і готуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Крок 6. Далі вогонь вимикаємо та тримаємо частування під кришкою ще 10 хвилин. Даємо настоятися.

Крок 7. Пшенична каша із фаршем на сковороді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!