Перлова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Проста в приготуванні перлова крупа відрізняється поживним і яскравим смаком. Домашня каша стане відмінним гарніром або самостійним обіднім стравою. Її можна приготувати з додаванням м’яса, грибів, овочів. Оцініть підбірку з 10 апетитних рецептів та підберіть найбільш підходящий для себе.

Як зварити перлову кашу на воді без замочування в каструлі?

Відварити перлову крупу без попереднього замочування у воді досить просто. Слідуйте простим правилам, і ви обов’язково отримаєте смачний і цікавий на смак продукт для вашого сімейного столу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Перлова крупа 200 гр.
  • Вода-4 склянки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 40 гр.

Процес приготування:

  1. Як перлову кашу зварити в каструлі без замочування? Підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Заливаємо крупу теплою водою і гарненько промиваємо її. Вимочувати не потрібно.
  3. Далі продукт кладемо в каструлю і заливаємо спочатку однією склянкою води. Кип’ятимо близько 5 хвилин.
  4. Відкидаємо перловку на друшляк або сито.
  5. Знову перекладаємо в каструлю і заливаємо рештою трьома склянками води. Солимо і перчимо за смаком.
  6. Варимо 1 годину 30 хвилин до повної готовності.
  7. Домашня перлова каша швидкого рецептом готова. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом.

перлова Розсипчаста каша в мультиварці

Щоб перлова каша в мультиварці вийшла розсипчастою і не злипалися, готуйте її по простому покрокового рецептом. Порадуйте домашніх неймовірно живильним гарячим гарніром.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Заливаємо перлову крупу заздалегідь прокип’яченої і постигла водою. Наполягаємо близько 30 хвилин і ретельно промиваємо.

2. Далі продукт відкидаємо на друшляк і кладемо в чашу мультиварки.

3. Заливаємо крупу необхідною кількістю води. Солимо на свій розсуд.

4. Готуємо в режимі «каша» 60 хвилин. Після цього доповнюємо вміст шматочком вершкового масла і наполягаємо під кришкою 20 хвилин.

5. Розмішуємо готову перлову кашу, ділимо її на порції і подаємо до столу з м’ясними або рибними стравами.

Покроковий рецепт приготування перлової каші з м’ясом

Ситний варіант приготування перлової каші на обід – з додаванням м’яса. Повноцінне блюдо різноманітить ваше звичне домашнє меню, а кулінарний процес порадує своєю простотою.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Вимочуємо перлову крупу в холодній воді. Свинину ріжемо кубиками, цибулю і моркву – невеликими шматочками.

2. На рослинному маслі обсмажуємо м’ясні шматочки близько 5-7 хвилин.

3. Слідом додаємо тонкі півкільця цибулі.

4. Тушкуємо продукти і приєднуємо до них моркву.

5. Смажимо до готовності всіх продуктів, після чого вливаємо окріп.

6. Солимо заготовку по своєму смаку.

7. Опускаємо підготовлену крупу і залишаємо страву нудитися не менше 40 хвилин.

8. Ароматна перлова каша з м’ясом готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Як приготувати смачну кашу з перлової крупи на молоці?

Домашня перлова каша вийде ніжною і тане в роті, якщо відварити її на молоці. Такий варіант кулінарного виконання підійде для корисного сімейного сніданку або обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Молоко – 4 склянки
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Попередньо замочену крупу заливаємо теплою водою і промиваємо її.

2. Далі інгредієнт перекладаємо в каструлю, знову заливаємо водою, кип’ятимо і варимо 10 хвилин.

3. Відкидаємо на сито і промиваємо.

4. Повертаємо крупу в каструлю і заливаємо його молоком.

5. Коли молоко нагріється, додаємо сіль і цукор.

6. Варимо на помірному вогні близько 30 хвилин.

7. Молочна перлова каша готова. Ділите її на порції, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу.

Простий і смачний рецепт перлової каші з тушонкою

Знайома багатьом кулінарна ідея з перлової крупи – навариста каша з додаванням тушонки. Блюдо відрізняється простим приготуванням, насиченим смаком і поживністю. Підходить для обідів!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Тушонка – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо і промиваємо перлову крупу.

2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.

3. Викладаємо до нього терту моркву і продовжуємо підготовку.

4. Витягаємо тушонку з банки і розминаємо її виделкою. Шматочки жиру можна прибрати.

5. Перекладаємо м’ясний продукт до овочів. Додаємо сіль і перець.

6. Приєднуємо в масу підготовлену крупу. Розмішуємо і тримаємо на вогні 10 хвилин.

7. Далі вміст заливаємо водою.

8. Варимо до готовності 40 хвилин на слабкому вогні. В кінці вмішуємо шматочок вершкового масла.

9. Поживна перлова каша з тушонкою готова. Діліть страву на порції і подавайте до столу.

Як зварити запашну перлову кашу з грибами?

Пісний варіант приготування перлової каші на обід – з грибами. Ситне частування порадує своїм смаком і чудово впишеться у ваше домашнє меню. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимочуємо крупу близько 2-4 годин, після чого промиваємо її і відкидаємо на сито.

2. Перекладаємо продукт у сотейник або каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо близько 40 хвилин.

3. В цей час дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо.

4. Розбираємо ножем і заздалегідь промиті печериці.

5. У сковороді з олією і обсмажуємо овочі близько 5 хвилин.

6. Приєднуємо до загальної маси гриби.

7. Тушкуємо заготівлю ще 5 хвилин і доповнюємо її продавленными зубчиками часнику.

8. Посипаємо вміст сіллю і перцем.

9. Занурюємо в сковороду відварену перловку.

10. Акуратно вимішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин.

11. Яскрава перлова каша з грибами готова, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт каші з перлової крупи з замочуванням

Замочування перлової крупи дозволить отримати наваристу, але невязкую кашу. Використовуйте простий покроковий рецепт для вашого домашнього сніданку або обіду. Подавайте продукт з овочами або іншими гарячими стравами.

Час приготування: 2 години 45 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку перлову крупу замочуємо в холодній воді на кілька годин. Далі продукт промиваємо, відкидаємо на друшляк і перекладаємо в каструлю.

2. Заливаємо підготовлену крупу теплою водою. Ставимо на плиту і готуємо на помірному вогні близько 30 хвилин.

3. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль і акуратно перемішуємо вміст.

4. Вимикаємо вогонь, накриваємо продукт кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.

5. Ділимо готову кашу на порції і подаємо до столу. Страву можна доповнити свіжою ароматною зеленню.

Дуже смачна перлова каша в горщику в духовці

найсмачніша перлова каша виходить в горщиках в духовці. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Приготувати яскраве страва досить просто. Використовуйте перевірений рецепт.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування каші.

2. Перлову крупу вимочуємо у воді кілька годин, після чого гарненько промиваємо її.

3. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі близько 3-5 хвилин.

4. Розмішуємо крупу з овочевою піджаркою. Солимо і посипаємо заготівлю спеціями. Викладаємо в горщик і заливаємо водою.

5. Запікаємо перлову кашу в розігрітій до 180 градусів духовці не менше 1 години. Після чого апетитне частування можна розмішувати і подавати до столу.

Як приготувати перлову кашу з цибулею та морквою на сковороді?

Яскравий варіант приготування домашньої перлової каші — з цибулею і морквою. Ситний продукт послужить і гарніром або самостійним блюдом для вашого обіду. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування страви.

2. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо тут шматочки цибулі.

3. Викладаємо до цибулі терту моркву. Посипаємо все це сіллю і чорним меленим перцем. Розмішуємо і смажимо 5-7 хвилин.

4. Окремо варимо перлову крупу близько 40 хвилин. Викладаємо її до обжарке, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще 15 хвилин.

5. Яскрава перлова каша з цибулею і морквою готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.

Простий рецепт приготування перлової каші з овочами

Відмінну компанію перлової крупі складуть корисні і соковиті овочі. Така каша порадує поживністю, яскравим смаком і ароматом. Спробуйте для вашого домашнього обіду!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Патисон – 0,5 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо крупу кілька годин, після варимо її у воді до готовності.

2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.

3. Очищаємо від шкірки баклажани і ріжемо його невеликими кубиками.

4. Смажимо баклажани в олії разом з цибулею до м’якості.

5. Промиваємо і очищаємо патисон.

6. Нарізаємо його невеликими частинами.

7. Далі обробляємо болгарський перець.

8. Викладаємо всі овочі в сковороду і тушкуємо їх ще близько 10 хвилин.

9. Для пікантності можна додати трохи перцю чилі.

10. Готові овочі солимо і перчимо. Викладаємо до них перловку.

11. Доповнюємо блюдо лавровими листками і тушкуємо під кришкою ще 5-10 хвилин.

12. Апетитна і соковита перлова каша з овочами готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.