Проста в приготуванні перлова крупа відрізняється поживним і яскравим смаком. Домашня каша стане відмінним гарніром або самостійним обіднім стравою. Її можна приготувати з додаванням м’яса, грибів, овочів. Оцініть підбірку з 10 апетитних рецептів та підберіть найбільш підходящий для себе.
Як зварити перлову кашу на воді без замочування в каструлі?
Відварити перлову крупу без попереднього замочування у воді досить просто. Слідуйте простим правилам, і ви обов’язково отримаєте смачний і цікавий на смак продукт для вашого сімейного столу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Перлова крупа 200 гр.
- Вода-4 склянки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло вершкове 40 гр.
Процес приготування:
- Як перлову кашу зварити в каструлі без замочування? Підготуємо необхідні інгредієнти.
- Заливаємо крупу теплою водою і гарненько промиваємо її. Вимочувати не потрібно.
- Далі продукт кладемо в каструлю і заливаємо спочатку однією склянкою води. Кип’ятимо близько 5 хвилин.
- Відкидаємо перловку на друшляк або сито.
- Знову перекладаємо в каструлю і заливаємо рештою трьома склянками води. Солимо і перчимо за смаком.
- Варимо 1 годину 30 хвилин до повної готовності.
- Домашня перлова каша швидкого рецептом готова. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом.
перлова Розсипчаста каша в мультиварці
Щоб перлова каша в мультиварці вийшла розсипчастою і не злипалися, готуйте її по простому покрокового рецептом. Порадуйте домашніх неймовірно живильним гарячим гарніром.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
1. Заливаємо перлову крупу заздалегідь прокип’яченої і постигла водою. Наполягаємо близько 30 хвилин і ретельно промиваємо.
2. Далі продукт відкидаємо на друшляк і кладемо в чашу мультиварки.
3. Заливаємо крупу необхідною кількістю води. Солимо на свій розсуд.
4. Готуємо в режимі «каша» 60 хвилин. Після цього доповнюємо вміст шматочком вершкового масла і наполягаємо під кришкою 20 хвилин.
5. Розмішуємо готову перлову кашу, ділимо її на порції і подаємо до столу з м’ясними або рибними стравами.
Покроковий рецепт приготування перлової каші з м’ясом
Ситний варіант приготування перлової каші на обід – з додаванням м’яса. Повноцінне блюдо різноманітить ваше звичне домашнє меню, а кулінарний процес порадує своєю простотою.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 2 склянки
- Вода – 4 склянки
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Вимочуємо перлову крупу в холодній воді. Свинину ріжемо кубиками, цибулю і моркву – невеликими шматочками.
2. На рослинному маслі обсмажуємо м’ясні шматочки близько 5-7 хвилин.
3. Слідом додаємо тонкі півкільця цибулі.
4. Тушкуємо продукти і приєднуємо до них моркву.
5. Смажимо до готовності всіх продуктів, після чого вливаємо окріп.
6. Солимо заготовку по своєму смаку.
7. Опускаємо підготовлену крупу і залишаємо страву нудитися не менше 40 хвилин.
8. Ароматна перлова каша з м’ясом готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Як приготувати смачну кашу з перлової крупи на молоці?
Домашня перлова каша вийде ніжною і тане в роті, якщо відварити її на молоці. Такий варіант кулінарного виконання підійде для корисного сімейного сніданку або обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Молоко – 4 склянки
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
1. Попередньо замочену крупу заливаємо теплою водою і промиваємо її.
2. Далі інгредієнт перекладаємо в каструлю, знову заливаємо водою, кип’ятимо і варимо 10 хвилин.
3. Відкидаємо на сито і промиваємо.
4. Повертаємо крупу в каструлю і заливаємо його молоком.
5. Коли молоко нагріється, додаємо сіль і цукор.
6. Варимо на помірному вогні близько 30 хвилин.
7. Молочна перлова каша готова. Ділите її на порції, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу.
Простий і смачний рецепт перлової каші з тушонкою
Знайома багатьом кулінарна ідея з перлової крупи – навариста каша з додаванням тушонки. Блюдо відрізняється простим приготуванням, насиченим смаком і поживністю. Підходить для обідів!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Тушонка – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо і промиваємо перлову крупу.
2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.
3. Викладаємо до нього терту моркву і продовжуємо підготовку.
4. Витягаємо тушонку з банки і розминаємо її виделкою. Шматочки жиру можна прибрати.
5. Перекладаємо м’ясний продукт до овочів. Додаємо сіль і перець.
6. Приєднуємо в масу підготовлену крупу. Розмішуємо і тримаємо на вогні 10 хвилин.
7. Далі вміст заливаємо водою.
8. Варимо до готовності 40 хвилин на слабкому вогні. В кінці вмішуємо шматочок вершкового масла.
9. Поживна перлова каша з тушонкою готова. Діліть страву на порції і подавайте до столу.
Як зварити запашну перлову кашу з грибами?
Пісний варіант приготування перлової каші на обід – з грибами. Ситне частування порадує своїм смаком і чудово впишеться у ваше домашнє меню. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Гриби шампіньйони – 0,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Вимочуємо крупу близько 2-4 годин, після чого промиваємо її і відкидаємо на сито.
2. Перекладаємо продукт у сотейник або каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Готуємо близько 40 хвилин.
3. В цей час дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо.
4. Розбираємо ножем і заздалегідь промиті печериці.
5. У сковороді з олією і обсмажуємо овочі близько 5 хвилин.
6. Приєднуємо до загальної маси гриби.
7. Тушкуємо заготівлю ще 5 хвилин і доповнюємо її продавленными зубчиками часнику.
8. Посипаємо вміст сіллю і перцем.
9. Занурюємо в сковороду відварену перловку.
10. Акуратно вимішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин.
11. Яскрава перлова каша з грибами готова, можна подавати до столу!
Покроковий рецепт каші з перлової крупи з замочуванням
Замочування перлової крупи дозволить отримати наваристу, але невязкую кашу. Використовуйте простий покроковий рецепт для вашого домашнього сніданку або обіду. Подавайте продукт з овочами або іншими гарячими стравами.
Час приготування: 2 години 45 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку перлову крупу замочуємо в холодній воді на кілька годин. Далі продукт промиваємо, відкидаємо на друшляк і перекладаємо в каструлю.
2. Заливаємо підготовлену крупу теплою водою. Ставимо на плиту і готуємо на помірному вогні близько 30 хвилин.
3. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль і акуратно перемішуємо вміст.
4. Вимикаємо вогонь, накриваємо продукт кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.
5. Ділимо готову кашу на порції і подаємо до столу. Страву можна доповнити свіжою ароматною зеленню.
Дуже смачна перлова каша в горщику в духовці
найсмачніша перлова каша виходить в горщиках в духовці. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Приготувати яскраве страва досить просто. Використовуйте перевірений рецепт.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 150 гр.
- Вода – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування каші.
2. Перлову крупу вимочуємо у воді кілька годин, після чого гарненько промиваємо її.
3. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі близько 3-5 хвилин.
4. Розмішуємо крупу з овочевою піджаркою. Солимо і посипаємо заготівлю спеціями. Викладаємо в горщик і заливаємо водою.
5. Запікаємо перлову кашу в розігрітій до 180 градусів духовці не менше 1 години. Після чого апетитне частування можна розмішувати і подавати до столу.
Як приготувати перлову кашу з цибулею та морквою на сковороді?
Яскравий варіант приготування домашньої перлової каші — з цибулею і морквою. Ситний продукт послужить і гарніром або самостійним блюдом для вашого обіду. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 150 гр.
- Вода – 400 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування страви.
2. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо тут шматочки цибулі.
3. Викладаємо до цибулі терту моркву. Посипаємо все це сіллю і чорним меленим перцем. Розмішуємо і смажимо 5-7 хвилин.
4. Окремо варимо перлову крупу близько 40 хвилин. Викладаємо її до обжарке, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще 15 хвилин.
5. Яскрава перлова каша з цибулею і морквою готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.
Простий рецепт приготування перлової каші з овочами
Відмінну компанію перлової крупі складуть корисні і соковиті овочі. Така каша порадує поживністю, яскравим смаком і ароматом. Спробуйте для вашого домашнього обіду!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Патисон – 0,5 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо крупу кілька годин, після варимо її у воді до готовності.
2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.
3. Очищаємо від шкірки баклажани і ріжемо його невеликими кубиками.
4. Смажимо баклажани в олії разом з цибулею до м’якості.
5. Промиваємо і очищаємо патисон.
6. Нарізаємо його невеликими частинами.
7. Далі обробляємо болгарський перець.
8. Викладаємо всі овочі в сковороду і тушкуємо їх ще близько 10 хвилин.
9. Для пікантності можна додати трохи перцю чилі.
10. Готові овочі солимо і перчимо. Викладаємо до них перловку.
11. Доповнюємо блюдо лавровими листками і тушкуємо під кришкою ще 5-10 хвилин.
12. Апетитна і соковита перлова каша з овочами готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.