Манна каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Манна каша на воді – це універсальне блюдо, яке чудово підходить для швидкого, щільного і корисного сніданку, як для дітей, так і для дорослих. З’ївши порцію манки, ви забудете про почуття голоду на довгі години. Манка володіє величезною поживною цінністю, а також виділяється своєю швидкою засвоюваністю. Каша, приготовлена з цієї крупи, відмінно підходить, як для найменших, так і для людей з проблемами шлунку і кишечника.

Як зварити манну кашу на воді без грудочок?

Інгредієнти на
1 порц.

  • Вода 350 мл
  • Манна крупа 30 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як зварити манну кашу на воді? Щоб уникнути поява грудочок – попередньо заливаємо манку на 15 хвилин холодною водою.
  2. За закінчення часу зливаємо каламутну воду разом з дрібними соринками і перекладаємо крупу в каструлю, заливаємо 350 мл води і ставимо на плиту.
  3. Не перестаючи помішувати, доводимо кашу до кипіння на середньому полум’я і додаємо сіль, а потім цукровий пісок.
  4. Готуємо приблизно 10 хвилин на мінімальному вогні, як можна частіше розмішуючи. У готову манку кладемо половину від шматочка вершкового масла, прикриваємо кришкою і настоюють ще 5-7 хвилин.
  5. Перекладаємо кашу в глибоку піалу, додаємо масло і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Рідка манна каша на воді — пропорції

У випадку якщо ви стежите за своєю фігурою і дотримуєтеся правильного харчування – готуємо на сніданок або полуденок дієтичну кашу на воді. Таке блюдо дуже швидко і легко засвоюється, не створюючи тяжкість в шлунку.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю вливаємо дві склянки очищеної води і на середньому вогні доводимо до кипіння, як тільки вміст почне булькати – засипаємо кілька столових ложок манки. Дуже важливо безперервно помішувати, так як саме ця дія допомагає в боротьбі з грудочками.

2. Наступним етапом додаємо цукровий пісок, сіль і все ще помішуємо. Однак якщо ви не вживаєте підсолоджувачі, то пісок можна виключити.

3. Тушкуємо кашу на мінімальному вогні близько 5 хвилин.

4. Через 4-5 хвилин кладемо дві ложки вершкового масла, накриваємо кришкою і даємо трохи часу для того, щоб масло не встигло розтопитися.

5. Після засипаємо родзинки або будь-які сухофрукти, які вам подобаються – знову перемішуємо, знімаємо з вогню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати манну кашу на воді в мікрохвильовці?

чи Знаєте ви, що в мікрохвильовій печі можна не тільки підігрівати їжу, але готувати різні страви? Манна каша не є винятком і процес її приготування займає лічені хвилини. А в результаті ми отримуємо швидкий, смачний, а головне – корисний сніданок для всієї родини.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Манка – 3 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 7-10 гр.
  • Варення – 30 гр.

Процес приготування:

1. У глибоку піалу відповідного розміру заливаємо 400 мл очищеної води, додаємо манку, цукровий пісок і ретельно перемішуємо.

2. Тару відправляємо в мікрохвильову піч, виставляємо потужність в 750 ватт і готуємо 5-6 хвилин, обов’язково помішуючи раз в 60 секунд.

3. Після того, як СВЧ відключиться – не відкриваючи дверцята, даємо настоятися каші ще кілька хвилин.

4. Після виймаємо тарілку і кладемо в неї невелику кількість масла, для вершкового смаку.

5. Масло розмішуємо, а зверху поливаємо улюбленим варенням або джемом. Приємного апетиту!

Манна каша на воді з бананом

Рецепт ідеальної манки з додаванням у вигляді банана – це не тільки швидко і смачно, але ще і дозволяється при дотриманні правильного харчування. Банан надає готовому страві натуральну солодкість, тому немає необхідності додавати цукровий пісок, що позитивно позначається на глікемічному індексі страви.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Манка – 75 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Вода – 250 мл
  • Масло вершкове – 3 гр.
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки заливаємо 500 мілілітрів рідини (тобто 50/50 вода і молоко, можна регулювати по своєму смаку), шматочком вершкового масла проводимо смугу по всьому діаметру чаші для того, щоб молоко не втекло». Тонкою цівкою засипаємо манку і солимо. Включаємо режим «Молочна каша», а на таймері встановлюємо 25 хвилин.

2. При постійному помішуванні доводимо кашу до кипіння і тільки потім, закриваємо кришку.

3. Банан очищаємо від щільної шкірки, розламуємо на кілька шматочків і перекладаємо в чашу блендера.

4. Перебиваємо фрукт до однорідної консистенції.

5. Як тільки мультиварка відключається – до манки додаємо бананове пюре і перемішуємо.

6. Гарячу кашу розкладаємо по порційних тарілках, заправляємо маслом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Каша з манної крупи з медом

Манка – це смак знайомий з дитинства, хтось ненавидів цю кашу, а хтось любив, але байдужим не залишився ніхто. Манна крупа це відмінний варіант щільного і ситного сніданку, який надає довгий відчуття насичення. А з додаванням меду це блюдо стає не тільки корисним, але ще і смачним.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Мед – за смаком.
  • Вода – 300 мл
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У каструлю вливаємо 300 мл очищеної води, ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння.

2. Після закипання, зменшуємо вогонь і тонкою цівкою вводимо крупу.

3. Варимо кашу приблизно 5 хвилин після того, як весь вміст каструлі закипить, постійно помішуючи.

4. Після закінчення часу знімаємо з вогню, перекладаємо в порційну тарілку, зверху кладемо невеликий шматочок вершкового масла для заправки – розмішуємо.

5. Зверху поливаємо рідким медом і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт манної каші на воді і молоці

Універсальний і швидкий спосіб приготувати манку – це відварити її на молоці разом з водою, а для посилення смаку додамо сіль, трохи цукрового піску і заправити вершковим маслом. Таке блюдо чудово підходить для корисного перекусу.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Манка – 2,5 ст. ложки
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – ½ склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість рідин, нам потрібно один стакан молока й півсклянки води – переливаємо в каструлю або сотейник.

2. Відправляємо посуд на плиту, перед закипанням засипаємо цукор і сіль, а як тільки молочна суміш почне кипіти – зменшуємо полум’я.

3. Тонким струменем вводимо крупу, безперервно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

4. Не перестаючи розмішувати, готуємо кашу близько 7 хвилин.

5. Готову манку перекладаємо в піалу, заправляємо шматочком вершкового масла і насолоджуємося однорідної і гладкою кашею. Приємного апетиту!